Linda Stuhaug

Annonse

8. september 2015

Squashgetti carbonara

Squashgetti carbonara
Eg har virkelig blitt hekta på spirelizeren min igjen!
Det har ført til litt forskjellige nye oppskrifter og det er på tide å dele en av dei: squashgetti carbonara. En fantastisk god middag på både smak og konsistens! Squashgetti i en krema og fyldig ostesaus med stekt skinke og bacon. Nesten som på tradisjonelt vis, berre at squashen fungerer som erstatning for pasta!
En enkel og smakfull middag under 15 minutter, uten gluten og kan fint lages uten melk –
Squashgetti carbonara, 1 porsjon 1 squash 100 g skinke 20-30 g bacon 1-2 fedd kvitløk 1 eggeplomme 0,5 dl matfløte eller kokosmelk 2 ss parmesan salt & pepper
Steik skinke og bacon i terninger med finhakka kvitløk, sett til side. Pisk sammen eggeplommen med matfløte/kokosmelk og parmesan i en liten bolle.
Strimle squashen i spiralizeren. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til squashen er gjennomvarm, tilsett skinke og bacon og trekk panna til side.
Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne. Server straks med litt revet parmesan på toppen.
* Tips & alternativer ? For melkefri squashgetti carbonara bruker du kokosmelk eller alternativ fløte. Parmesan kan droppes, men istedenfor anbefaler eg næringsgjær som erstatning. Du kan lese meir om næringsgjær her.
Squashgettien er stekt Al Dente – som vil sei den har litt tyggemotstand. Det er det beste etter mi meining 😉
Eg har fleire oppskrifter eg gleder meg til å dele, men denne er foreløpig favoritten av dei alle. Virkelig en god kombinasjon!
Håper du er inspirert til å prøve 🙂

Eg har virkelig blitt hekta på spirelizeren min igjen!

Det har ført til litt forskjellige nye oppskrifter og det er på tide å dele en av dei: squashgetti carbonara. En fantastisk god middag på både smak og konsistens! Squashgetti i en krema og fyldig ostesaus med stekt skinke og bacon. Nesten som på tradisjonelt vis, berre at squashen fungerer som erstatning for pasta!

En enkel og smakfull middag under 15 minutter, uten gluten og kan fint lages uten melk –

Squashgetti carbonara, 1 porsjon
1 squash
100 g skinke
20-30 g bacon
1-2 fedd kvitløk
1 eggeplomme
0,5 dl matfløte eller kokosmelk
2 ss parmesan
salt & pepper

Steik skinke og bacon i terninger med finhakka kvitløk, sett til side. Pisk sammen eggeplommen med matfløte/kokosmelk og parmesan i en liten bolle.

Strimle squashen i spiralizeren. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til squashen er gjennomvarm, tilsett skinke og bacon og trekk panna til side.

Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne. Server straks med litt revet parmesan på toppen.

* Tips & alternativer
? For melkefri squashgetti carbonara bruker du kokosmelk eller alternativ fløte. Parmesan kan droppes, men istedenfor anbefaler eg næringsgjær som erstatning. Du kan lese meir om næringsgjær her.

Squashgettien er stekt Al Dente – som vil sei den har litt tyggemotstand. Det er det beste etter mi meining 😉

Eg har fleire oppskrifter eg gleder meg til å dele, men denne er foreløpig favoritten av dei alle. Virkelig en god kombinasjon!

Håper du er inspirert til å prøve 🙂

Annonse

10 Kommentarer

N

Nina

22. februar 2019

Denne var kjempegod! Trur det blir ein ny favoritt med blant små og store! Så enkelt og kjekt å lage! Kan anbefale tupperware sin spiralizer. Lett å bruke og å vaske.

Linda Stuhaug

22. februar 2019

Så kjekt de likte middagen, Nina 😀 Tuppeware sin spiralizer er sikkert heilt topp!

A

Ann-Kristin

20. februar 2019

Får ikke dette til å fungere. Squashen avgir så mye vann og suger ikke opp saus så jeg ender med en tynn «suppe». Tips?

Linda Stuhaug

21. februar 2019

Bruk høg varme når du steiker squashen, den skal kun bli gjennomvarm og ikkje steike noko lengre enn nødvendig 🙂

C

Caroline

16. mai 2022

Takk for nydelig oppskrift!

Linda Stuhaug

16. mai 2022

Kjekt det smakte🤩

A

Ada Linn

20. januar 2019

Denne ble altså helt fantastisk god! anbefales !

Linda Stuhaug

21. januar 2019

Ikkje sant? Det er så sjukt godt! Veldig kjekt du likte oppskrifta, Ada Linn 😀

L

Lene

24. mars 2020

Dette smakte nydelig 🙂 takk for at du deler oppskrift…

Linda Stuhaug

25. mars 2020

Så kjekt du likte middagen, Lene! Dette er berre nydelig!! 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg