Linda Stuhaug

Annonse

14. september 2015

Kjøleskapsgrøt – den perfekte kvardagsfrukosten

Kjøleskapsgrøt – den perfekte kvardagsfrukosten
Innlegget inneholder annonselenker
God mandag!
Sida det er starten på ei ny veke tenker eg å gjenta prinsippet med kjøleskapsgrøt, eller overnight oats som eg tidligere har kalt det. Dette er frukosten som er klar når man åpner kjøleskapsdøra, super kvardagsfrukost for store som små!
Prinsippet er enkelt og greit å røre sammen ingrediensene kvelden i forveien, sette kaldt så lager grøten seg i løpet av natta. Havregrynene trekker til seg væske og det blir en fyldig, krema og kald havregrøt som kan nytes med alt slags topping –
Grunnoppskrift kjøleskapsgrøt, 1 porsjon 1,5 dl havregryn 100 g gresk yoghurt 1,5 dl valgfri melk 1-2 ts søtning, f.eks honning eller sukrin gold
Rør sammen ingrediensane i en boks eller skål med plast over. Sett kaldt over natta etter minimum 5 timer. Rør lett i kjøleskapsgrøten, juster evt. konsistensen med litt yoghurt eller melk om nødvendig, server straks med den toppinen du ønsker.
Det er veldig godt med frisk frukt, bær og nøtter som topping etter min smak. Denne gangen lagde eg lun og karamellisert frukttopping på berre noken minutter:
Lun og karamellisert frukttopping 100-150 g blanda frukt i terninger, eg brukte eple, nektarin og plomme 1 ss sukrin gold / honning 1/2 ts kanel
Bland sammen i en bolle og sett i mikroen 2-3 minutter, til frukta er mør og har karamellisert seg. Du kan og bake frukten i ovnen på 180 grader, eller i en lita panne på middels varme. Den lune og karamelliserte frukta over kald havregrøt smaker fantastisk! Til slutt hadde eg over litt hakkede mandler.
Tips og alternativer ♦ For 100% glutenfri kjøleskapsgrøt bruker du naturligvis glutenfri havregryn. For melkefri variant kan eg anbefale å bytte melk og yoghurt med 250 ml kokosmelk, det er også nydelig om man liker kokossmak på maten.
♦ For å variere grunnoppskrifta på kjøleskapsgrøten kan frosne bær, proteinpulver, kakao, nøttesmør eller lignande tilsettes for ekstra smak.
Det er like enkelt å lage kjøleskapsgrøt i en matboks og spise som frukost i farten på vei til skule/jobb, eller ha til lunsj om det er tilgang på kjøleskap.
God frukost 🙂

Innlegget inneholder annonselenker


God mandag!

Sida det er starten på ei ny veke tenker eg å gjenta prinsippet med kjøleskapsgrøt, eller overnight oats som eg tidligere har kalt det. Dette er frukosten som er klar når man åpner kjøleskapsdøra, super kvardagsfrukost for store som små!

Prinsippet er enkelt og greit å røre sammen ingrediensene kvelden i forveien, sette kaldt så lager grøten seg i løpet av natta. Havregrynene trekker til seg væske og det blir en fyldig, krema og kald havregrøt som kan nytes med alt slags topping –

Grunnoppskrift kjøleskapsgrøt, 1 porsjon
1,5 dl havregryn
100 g gresk yoghurt
1,5 dl valgfri melk
1-2 ts søtning, f.eks honning eller sukrin gold

Rør sammen ingrediensane i en boks eller skål med plast over. Sett kaldt over natta etter minimum 5 timer. Rør lett i kjøleskapsgrøten, juster evt. konsistensen med litt yoghurt eller melk om nødvendig, server straks med den toppinen du ønsker.

Det er veldig godt med frisk frukt, bær og nøtter som topping etter min smak. Denne gangen lagde eg lun og karamellisert frukttopping på berre noken minutter:

Lun og karamellisert frukttopping
100-150 g blanda frukt i terninger, eg brukte eple, nektarin og plomme
1 ss sukrin gold / honning
1/2 ts kanel

Bland sammen i en bolle og sett i mikroen 2-3 minutter, til frukta er mør og har karamellisert seg. Du kan og bake frukten i ovnen på 180 grader, eller i en lita panne på middels varme. Den lune og karamelliserte frukta over kald havregrøt smaker fantastisk! Til slutt hadde eg over litt hakkede mandler.

Tips og alternativer
♦ For 100% glutenfri kjøleskapsgrøt bruker du naturligvis glutenfri havregryn. For melkefri variant kan eg anbefale å bytte melk og yoghurt med 250 ml kokosmelk, det er også nydelig om man liker kokossmak på maten.

♦ For å variere grunnoppskrifta på kjøleskapsgrøten kan frosne bær, proteinpulver, kakao, nøttesmør eller lignande tilsettes for ekstra smak.

Det er like enkelt å lage kjøleskapsgrøt i en matboks og spise som frukost i farten på vei til skule/jobb, eller ha til lunsj om det er tilgang på kjøleskap.

God frukost 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg