Linda Stuhaug

Annonse

18. september 2015

Enkel plommeform med crunch

Enkel plommeform med crunch
Innlegget inneholder annonselenker God fredag! Høsten byr på masse friske, norske frukter og grønnsaker som virkelig må utnyttes. Her går det i både salte og søte oppskrifter med sesongens snadder. Her har dere oppskrift på en rask og enkel plommeform med crunchy topping, uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk.
Plommene blir søte og møre, toppingen blir en knallgod crunch og med litt vaniljekesam, is eller yoghurt så blir det en komplett dessert!
Plommeform med crunch 8- 10 plommer 2- 3 ss sukrin gold eller honning 100 g lettkokte havregryn 40 g smør 40 g sukrin gold eller honning
Sett ovnen på 180 grader. Del plommene i to eller fire og fordel i en ildfast paiform. Fordel 2-3 ss sukrin gold over.
Smelt smøret i ei panne på middels varme. Tilsett havregryn og sukrin gold eller honning, vend rundt til en gyllen farge, fordel som en topping over plommene. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, til havregrynene er godt gylne.
Avkjøl litt før servering. Vaniljekrem, gresk yoghurt eller is passer godt som tilbehør!
Tips & alternativer – Bruk naturligvis glutenfri havregryn for 100% glutenfritt resultat. Bytt ekte smør med melkefri margarin eller kokosolje for melkefri plommeform. Pisk opp kokoskrem med litt søtt som tilbehør, det er veldig godt! – Bytt gjerne plommene med epler, nektariner eller anna frukt. Du kan også mikse mellom fleire.
Håper alle får ei fin helg!

Innlegget inneholder annonselenker

God fredag!

Høsten byr på masse friske, norske frukter og grønnsaker som virkelig må utnyttes. Her går det i både salte og søte oppskrifter med sesongens snadder. Her har dere oppskrift på en rask og enkel plommeform med crunchy topping, uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk.

Plommene blir søte og møre, toppingen blir en knallgod crunch og med litt vaniljekesam, is eller yoghurt så blir det en komplett dessert!


Plommeform med crunch
8- 10 plommer
2- 3 ss sukrin gold eller honning
100 g lettkokte havregryn
40 g smør
40 g sukrin gold eller honning

Sett ovnen på 180 grader. Del plommene i to eller fire og fordel i en ildfast paiform. Fordel 2-3 ss sukrin gold over.

Smelt smøret i ei panne på middels varme. Tilsett havregryn og sukrin gold eller honning, vend rundt til en gyllen farge, fordel som en topping over plommene. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, til havregrynene er godt gylne.

Avkjøl litt før servering. Vaniljekrem, gresk yoghurt eller is passer godt som tilbehør!


Tips & alternativer
– Bruk naturligvis glutenfri havregryn for 100% glutenfritt resultat. Bytt ekte smør med melkefri margarin eller kokosolje for melkefri plommeform. Pisk opp kokoskrem med litt søtt som tilbehør, det er veldig godt!
– Bytt gjerne plommene med epler, nektariner eller anna frukt. Du kan også mikse mellom fleire.


Håper alle får ei fin helg!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg