Baconsurra kyllingfilêt med ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki

Har dere sett sesongens lekre, fargerike rotgrønnsaker?
Det er viktig å utnytte desse når vi har sjangsen, eg har fylt opp skap og kjøleskap med gulerøtter i oransje, lilla og gul, rødbeter, polkabeter, gulbeter, jordskokk, pastinakk, persillerot, poteter, sellerirot med meir.

Min favoritt er å ovnsbake rotgrønnsakene og bruke som tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling. Her har dere eit middagstips til den kommande veka, baconsurra kyllingfilêt med ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki –

IMG_1603

Du kan naturligvis bruke dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig, derfor står det kun miks av rotgrønnsaker. Denne gangen brukte eg gulerøtter i forskjellige farger, polkabeter, gulbeter, persillerot og søtpotet.

IMG_1606

Du trenger, 2 porsjoner
2-4 kyllingfilêter
1-2 baconskiver pr. kyllingfilêt
1 ts paprikakrydder (gjerne røkt!)
2 mellomstore søtpoteter eller vanlige poteter
500 g miks av rotgrønnsaker
2 fedd kvitløk
salt, pepper, olje

Tzatziki:
150 g kesam eller gresk matyoghurt
1/3 agurk
1/2-1 fedd kvitløk, pressa
1/2 ts søtning
salt og pepper


collagedas

Slik gjer du:
1. Vask, skrell og del rotgrønnsakene i passelige og jamnstore biter. Ha over hakka kvitløk, en slump olje, salt og pepper, bruk gjerne litt friske urter også. Bak i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter, eller til grønnsakene er møre og har fått en gyllen farge.
2. Krydre kyllingfilêtene med paprikakrydder, surr rundt bacon ha ha inn i ovnen med grønnsakene dei siste 15-20 minuttene.
3. Rasp yttersida av agurken, unngå den blaute delen i midten som gir masse væske. Rør sammen ingrediensene til tzatzikien og smak til.

Server!


IMG_1612

En middag som ikkje kreves for masse og godgjer seg sjølv i ovnen så du kan gjere andre ting 🙂

Ha en fin søndag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Kristin

    Hentet inspirasjon fra denne oppskriften til gårdagens middag – kylling og tzatziki er en kjempegod match 🙂

    1. Ikkje sant? Knallgodt 😀 Eg liker mykje bedre kalde dressinger enn sauser, spesielt til måltider som dette 🙂

  2. Lagde dette i dag, veldig godt ☺️

  3. Har fått dilla på å grille:) Burde funke å grille dette?:D