Annonse
20. september 2015
Baconsurra kyllingfilêt med ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki
Har dere sett sesongens lekre, fargerike rotgrønnsaker?
Det er viktig å utnytte desse når vi har sjangsen, eg har fylt opp skap og kjøleskap med gulerøtter i oransje, lilla og gul, rødbeter, polkabeter, gulbeter, jordskokk, pastinakk, persillerot, poteter, sellerirot med meir.
Min favoritt er å ovnsbake rotgrønnsakene og bruke som tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling. Her har dere eit middagstips til den kommande veka, baconsurra kyllingfilêt med ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki –
Du kan naturligvis bruke dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig, derfor står det kun miks av rotgrønnsaker. Denne gangen brukte eg gulerøtter i forskjellige farger, polkabeter, gulbeter, persillerot og søtpotet.
Du trenger, 2 porsjoner
2-4 kyllingfilêter
1-2 baconskiver pr. kyllingfilêt
1 ts paprikakrydder (gjerne røkt!)
2 mellomstore søtpoteter eller vanlige poteter
500 g miks av rotgrønnsaker
2 fedd kvitløk
salt, pepper, olje
Tzatziki:
150 g kesam eller gresk matyoghurt
1/3 agurk
1/2-1 fedd kvitløk, pressa
1/2 ts søtning
salt og pepper
Slik gjer du:
1. Vask, skrell og del rotgrønnsakene i passelige og jamnstore biter. Ha over hakka kvitløk, en slump olje, salt og pepper, bruk gjerne litt friske urter også. Bak i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter, eller til grønnsakene er møre og har fått en gyllen farge.
2. Krydre kyllingfilêtene med paprikakrydder, surr rundt bacon ha ha inn i ovnen med grønnsakene dei siste 15-20 minuttene.
3. Rasp yttersida av agurken, unngå den blaute delen i midten som gir masse væske. Rør sammen ingrediensene til tzatzikien og smak til.
Server!
En middag som ikkje kreves for masse og godgjer seg sjølv i ovnen så du kan gjere andre ting 🙂
Ha en fin søndag!
Annonse
2 Kommentarer
Sonja
24. mai 2018
Linda Stuhaug
26. mai 2018
SKRIV EN KOMMENTAR