Red curry scampigryte

Det er høst og grytetid, og denne sesongens første oppskrift er red curry scampigryte. Litt spicy og smakfull, men det kan man fint justere sjølv etter smak og behag.

En rask og enkel middag, like god kvardag som helg!


Du trenger, 3 porsjoner
500 g kokt scampi
400 ml kokosmelk
1 rød paprika
4 sjalottløk
1 pk sukkererter
½ boks hermetisk ananas
½ dl ananasjuice
2 fedd finhakka kvitløk
1 ts finhakka chili
2 ts red curry paste
1 ts sukrin
eit dryss ingefær og gurkemeie
frisk koriander
olje

Slik gjer du: 
1. Fres sjalottløk i skiver, paprika i terninger, kvitløk og chili i litt olje til løken er blank. Ha i kokosmelk, ananasjuice, red curry paste, krydder og sukrin, la det småkoke 5 minutter.

2. Til slutt tilsettes scampi, sukkererter og ananasbiter. Smak til om du ønsker meir krydder eller red curry paste. Server straks med ris, nudler eller salat, og gjerne litt frisk koriander.

3. Ønsker du fyldigere gryte kan du tilsette maisennajevning forsiktig medan det koker til riktig konsistens.


Tips og alternativer
– Bruk gjerne andre grønnsaker etter det du har tilgjengelig. Kyllingfilêt eller krepshaler kan brukes istedenfor scampi.
– Denne gryta smaker nesten bedre dagen etterpå, lag dobbel porsjon så har du luksuslunsj eller lettvint middag av restene!


Håper det frister!

Er dere innom for søt oppskrift kan eg anbefale en av desse oppskriftene til helga:


Blåbærmuffins her / gulrotkake her / snickerstrøfler her / panna cotta med bringebærcoulis her. Alle uten tilsatt sukker selfølgelig 🙂

God helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Jeanette

    Kjempe digg, skal lage denne men funker den også med lett kokosmelk?

    1. lindastuhaug1

      Ja, det går fint – men den vil ikkje bli like fyldig. Så da må du sikkert bruke litt maisennajevning uansett 🙂

  2. Natalie Nesje

    Lagde denne i går, veldig god 🙂 takk for oppskrift og inspirasjon 🙂

    1. lindastuhaug1

      Så hyggelig! En glede å inspirere 🙂

  3. Denne skal prøves! Kan jeg bruke skalldyrmix istedenfor scampi? Og vanlig løk eller rødløk istedenfor sjalottløk?

    1. Det blir nok veldig bra 🙂 Håper det smaker!

  4. Hei! Når skal sukkerertene oppi og skal de kuttes opp på en spesiell måte? 🙂

    1. Hei! No er innlegget endra, har visst glømt å skrive det. Berre å kutte dei på tvers 🙂

  5. Jeg ville lagt scampien i en miks før man putter det oppi gryta. Scampien ble litt smakløs Men sikkert som du sier så smaker gryta bedre i morgen, da får scampien marinert seg godt oppi gryta!

    1. Scampien hadde ikkje hatt vondt av litt marinade, det er ikkje tvil om. Men med en såpass smakfull gryte så er det ikkje like nødvendig 🙂 Håper det smakte bedre idag!

  6. Hei! Vet du hvordan det er å fryse denne retten?
    Lagd den før, og synes den er veldig god! Super oppskrift 🙂

    1. Hei! Eg har ikkje prøvd å fryse den, men rekner med det går fint 🙂 Så kjekt du liker den!