Hjortekarbonader med stekt løk, potetbåter og kvitløkskrem

Hei alle sammen!

Kjekt at havrekjeksene med eple og kanel falt så godt i smak. Eg har allerede fått titalls gode tilbakemeldinger, det gledes 🙂

Idag er vi tilbake på middag med hjortekarbonader på menyen. Du kan fint bruke andre typer malt viltkjøtt og variere tilbehøret etter kva du ønsker, denne gangen blei det stekt løk, potetbåder og kvitløkskrem. Sunt, godt og veldig enkelt!

IMG_0765

Hjortekarbonader, 4 porsjoner
1 kg hjortekjøttdeig
2 egg
1 ss potetmel
1 ts salt
2 ts pepper
1 ts muskat
3 fedd kvitløk, finhakka
1 løk, hakka

Ovnsbakte potetbåter
6-8 store poteter
krydder
en slump olje

Kvitløkskrem
100 g gresk matyoghurt
200 g philadelphia naturell
3-4 fedd hakka kvitløk
en klype sukrin/sukker
salt & pepper

IMG_0755

Slik gjer du:
1. Start med potetene. Del i båder, ha over en slump olje og krydre med gode krydder. Eg brukte pepper, chilli, kvitløk, paprika. Inn i ovnen på 200 grader ca. 30 minutter, eller til potetene er møre.
2. Rør sammen ingrediensene til kvitløksdressingen. Smak til og sett kaldt.
3. Miks ingrediensene til hjortekarbonadene. Det er lurt å steike ei lita prøvekake for å finne ut som smak og konsistens er god. Form deretter til karbonader og steik i litt smør, 3-5 minutter på kvar side til dei er gylne og gjennomstekt.
4. Skjær 2-3 løker i strimler, steik lett med litt smør, salt og pepper.
5. Server!

Tips!
– Hjortekarbonadene kan fint fryses.

IMG_0760


En virkelig god og komplett middag. Hjortekarbonadene kan serveres med det tilbehøret du ønsker, eg kommer etterkvart med enda en variant – litt meir type søndagsmiddag med saus og diverse.

Håper det frister!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Kan jeg bruke hvetemel istede for potetmel i karbonadene?

    1. Det går sikkert fint 🙂