Laks med wokede grønnsaker og heimelaga pesto

Hei!
No er helga rett rundt hjørnet igjen, og eg har eit middagstips som kanskje kan friste til søndagsmiddagen?

Laks med wokede grønnsaker og heimelaga pesto:

IMG_0011


Du trenger, 2 porsjoner
2-4 laksefilêter

1 potte basilikum
3 ss rista pinjekjerner
50 g parmesan
1-2 fedd kvitløk
ca. 1 dl olje
salt og pepper

1 spisspaprika
1 pk. sukkererter
4 sjalottløk
2 mellomstore søtpoteter

collage1


Slik gjer du:
1. Finmal basilikumblader i en foodprosessor, tilsett pinjekjerner, kvitløk og parmesan og kjør til en jevn masse. Spe på med olje medan foodprosessoren går til passe konsistens, ca. 1 dl. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt limesaft.
2. Strø salt og pepper over laksefilêtene, steik midt i ovnen på 180 grader 10-15 minutter.
3. Skjør grønnsakene i strimler. Eg brukte spiralizer på søtpotetene, men du kan og skjære i tynne staver. Start med å woke søtpotetstrimler, deretter resten av grønnsakene mot slutten.
4. Server straks med pesto.
Ps! pesto kan også smøres over laksen før steiking. 

IMG_0013

God middag, kvardag eller helg!
Håper alle får en fin fredag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Hei!
    Dette ser godt og fristende ut:) !
    Hvilken type olje bruker du til pestoen ?

    1. Eg varierer etter kva eg har tilgjengelig, men nøytral rapsolje kan fint brukes 🙂

  2. Karo.gulb@gmail.com

    Skal prøves! Holder pestoen seg i kjøleskap en stund…?

    1. Ja, den holder seg vertfall eit par veker 🙂