Drue og purreløksalat

Denne druesalaten er nydelig som tilbehør til laks, biff, svin og kylling. Den er også god som en del av salt pålegg som roastbiff, skinke og røkt laks. Passer ypperlig på koldtbord, tapsbord eller tilbehør til grillmaten 🙂

Litt alt-mulig-salat med andre ord, med masse god smak. Den lager på null tid og du trenger heller ikkje så mange ingredienser:

IMG_1871

Drue- og purreløksalat 
1 beger steinfrie druer
½ – 1 purreløk
300 g kesam eller lettrømme
50 g majones
safta fra ¼ sitron
1 ts sukrin+, evt. sukker

Del druene på langs og grovhakk purreløken. Bland sammen kesam/rømme, sitronsaft og sukrin+, smak til. Bland druene og purreløken inn i blandinga til riktig konsistens.

Oppbevar kjølig til servering. Står seg eit par dager i kjøleskap.

IMG_1882


Prøv på brødskiva, knekkebrød, i lomper eller wraps – gir virkelig det lille ekstra. Eg kan og nesten garantere at drue og purreløksalaten faller i smak som tilbehør rundt middagsbordet!

IMG_1886


Du kan bruke både grønne og lilla druer, men personlig liker eg best lilla.

IMG_1893


Håper du vil prøve deg, for denne er virkelig god 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Hanne - www.suntogenkelt.blogspot.no - min vei til et sunnere kosthold

    Nam! Minner om waldorfsalat egentlig, kanskje en idè å ha til kalkunen i år 🙂

    1. Det gjer det, passer nok absolutt godt til kalkunen 🙂

  2. Lagde den i dag, med sukrin gold, og den var utrolig god!! kommer til å bli fast inventar i kjøleskapet her i hus

    1. Så hyggelig at den falt i smak, Trude 🙂

  3. Anne Lise

    Vi hadde denne på nyttårsaften til kalkun, istedenfor waldorfsalat. Både vi og gjestene syntes denne var mye bedre. Anbefales på det varmeste

    1. Denne er super til kvitt kjøtt 🙂 Veldig hyggelig den falt i smak hos dere og gjestane!
      Ha en fin søndag, Anne Lise!

  4. drue-og purresalat