Søtpotet nachos

Hei og god lørdag alle sammen!
Lurer du på kva du skal ha til middag ikveld? Da har eg forslaget til deg: søtpotet nachos.

Slik som søtpotetpizza blei denne oppskrifta laga i fjor sommer då eg hadde min enorme søtpotet periode. Å bruke skiver av søtpotet som «nachoschips» blei fort en slager og er blant topp 5 av mine mest populære oppskrifter!

Idag vil eg gi den fantastisk gode middagen en reprise og håper fleire vil prøve seg. Her er rett og slett nachos chips bytta ut med søtpotetskiver, og du får en sunn, smakfull og ny vri på nachosen:

IMG_0710


Du trenger, ca. 3 porsjoner:
2-3 mellomstore søtpoteter
400 g karbonadedeig
3-4 ss hakkede tomater
1-2 ss tacokrydder (smak deg fram etter kva type du bruker) 
1 løk, hakka
1-2 fedd kvitløk, finhakka
en liten bit chilli, finhakka
mais og paprika
revet ost
pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder til søtpotetskivene

Slik gjer du:
1. Skrell søtpotetene, del i skiver og fordel over en langpanne med bakepapir. Krydre godt på begge sider. Steik midt i ovnen på 200 grader til søtpotetene er blittt gylne og sprø i kantane.

2. I mellomtida steiker du karbonadedeig med løk, kvitløk og chilli. Tilsett hakkede tomater og tacokrydder. La det putre til en fyldig kjøttsaus uten overflod av væske.

3. Fordel søtpotetskivene i en passelig form, både i bunn og kanter. Ha over kjøttdeigblandinga, topp med mais og paprika (bruk gjerne andre grønnsaker!) og til slutt revet ost.

4. Sett tilbake i ovnen på 200 grader og steik til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Bruk gjerne varmluft eller grillfunksjon dei siste 5 minuttane. 
Server med en frisk salat, gjerne salsasaus, rømme og/eller heimelaga guacamole. 

collage-002



IMG_0719


Søtpotetskivene blir sprø i kantane, men naturligvis ikkje i bunn. Fantastisk godt er det uansett!
Velbekomme 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Hei Linda!
    Tusen takk for masse inspirasjon og gode oppskrifter! Har aldri prøvd søtpotetchips, det må prøves til neste nachosmåltid! Et lite tips om man liker chipsa sprø, er å legge fyllet nederst i forma (evt litt chips nederst, så fyll), og så masse chips oppå fyllet – før man drysser ost på:) Da blir retten sprø og knasende – namnam:D

    1. Hei 🙂
      Ja, eg har prøvd denne metoden en gang, men eg synes ikkje det blir det samme når osten ikkje er smelta på kjøttdeig-blandinga. Synes det er godt at søtpotetskivene i bunn er møre. Men det er jo eit tips til andre eventuelt, så supert 🙂

  2. Ida Katrine

    Denne oppskriften var bare helt fantastisk! Smakte så utrolig bra. Vi lagde guacemole, og hadde også rømme og salsa til. Utrolig godt!

    1. Så kjekt å lese, Ida!
      Veldig hyggelig med tilbakemelding også 🙂 Da håper eg den kommer på middagsbordet fleire ganger framover!

  3. Denne var utrolig god! Likte også kjempegodt smaken på tacokryderret, bytter ut ferdigposene med denne fremover:)

    1. Fantastisk, Mari! Kjekt med tilbakemelding 🙂

  4. Heihei.
    Hvilke krydder bruker du på søtpotetchipsen? Alle de du har skrevet over?
    Skal prøves i helgen 🙂

    1. Hei!
      Ja, det stemmer 🙂 Håper det smaker!

  5. Denne retten er fast HVER fredag og vi elsker den! Vi blir like leie oss hver gang det er tomt og vi må vente ei uke til neste gang 😉 hehe.
    Verdens beste fredagsmiddag! Tusen takk for inspirasjon Linda.

    1. Så kjekt å lese Torill 😀 Det gledes! Denne er en storfavoritt heime også, men likevell lager eg den ikkje så alt for ofte faktisk..

      God søndag til deg 🙂

  6. Hvis jeg bytter ut kjøttdeig med bønner/linser, skal jeg fortsatt ha 400 g eller trenger jeg mer?

    1. 400 g er nok passelig 🙂