Gulrotpannekaker

/sponsorlinker

Hei!
Det er ny kjøttfri mandag og dagens oppskrift passer gjerne best som frukost, lunsj eller kveldsmat. Eg blir aldri lei pannekaker og spiser det fleire ganger i veka i forskjellige varianter. Idag vil eg dele en ny vri med dere: gulrotpannekaker! Eller gulrotkakepannekaker høres kanskje litt bedre ut?

Servert med kremostglasur følte eg virkelig det var som å spise gulrotkake i pannekakevri. Det beste er at dei kan nytes med den beste samvittighet da dei både er sukkerfri, proteinrike og grove uten at det kjennes slik ut. Med andre ord, mektige og næringsrike:

IMG_2675

Gulrotpannekaker, 1 porsjon
1 egg
30 g havremel
15 g mandelmel, eller anna meltype
2 ss kesam
1-2 ts sukrin+
kanel og kardemomme
1/2 revet gulrot
bittelitt væske om nødvendig

Miks sammen ingrediensene og juster med vatn eller melk til ei fyldig pannekakerøre. Fyldig røre betyr fyldige pannekaker. Steik gylne i den størrelsen du ønsker på middels varme.

IMG_2678

Kremostglasuren lagde eg heilt enkelt av philadelphia smakt til med sukrinmelis og eit dryss ekte vaniljepulver. Etter bildet blei tatt av pannekaketårnet smurte eg dei med glasuren, dryssa over litt kanel og spiste en og en. Nytelse!

IMG_2680

Tips:
Pannekaker er like godt i lunsjboksen! Lag kvelden i forveien, ha tilbehøret i en egen, liten boks og kos deg med en skikkelig luksus-lunsj på skule eller jobb.
Velbekomme!

IMG_2671

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

34 kommentarer

  1. Har eit spørsmål ang. julebrødet ditt som eg har veldig lyst til å prøve!:
    Det er vel ikkje slik at det må vere ekte smør? Kan fint bruke anna margarin som funker til baking? 🙂

    1. Hei!
      Det går heilt fint å bruke margarin 🙂

  2. Kristine

    Hvor mange pannekaker er ca 1 posjon?

    1. Det kjem an på størrelsen, derfor eg skreiv at man steiker i den størrelsen man ønsker. Du kan få 3, du kan få 8. Eg fikk 6 🙂

  3. Åååå disse var helt fantastisk gode! Jeg eksker gulrotkake så et sunnere alternativ var helt fantastisk! Takk 😉

    1. Så hyggelig Kari, kjekt med tilbakemelding! Eg er også veldig glad i gulrotkake, så desse falt virkelig i smak hos meg!

  4. Oi det så godt ut! Tror jeg ska prøve meg på disse i kveld 🙂 Kan man lage de som vafler? 🙂

    1. Så kjekt du allerede vil prøve dei! Det går nok heilt fint å steike dei som vafler 🙂 håper det smaker!

  5. Har ikke kesam, tror du det går greit med lettrømme?
    Laget havrekjeksene dine med gulerot i går, de falt i smak hos heile gjengen min

    1. Så kjekt at havrekjeksene falt i smak, Hege! Lettrømme kan du fint bruke i denne oppskrifta. Håper det smaker 🙂

  6. Nom nom! Jeg elsker pannekakeoppskriftene dine! 😀 disse skal jeg definitivt prøve. 🙂
    Besøk gjerne bloggen min, lagde pannekaker basert på din oppskrift på søndag.
    http://icecreamandrocknroll.com

    1. Så hyggelig Hilde 🙂 Tusen takk for tilbakemelding! Skal ta en titt på bloggen din 🙂

  7. Hva slags væske bruker du? Melk?

    1. Varierer, sjelden eg har melk i hus, så det blir stort sett vatn.

  8. Anneline

    Dette så nydelig ut! 🙂 har ikke stavmikser, men det går kanskje fint å vispe for hånd? God tirsdag 🙂

    1. Hei! Det står ingenting om at du skal bruke stavmikser. Berre å røre det sammen 🙂

  9. Hei Linda!:-)
    Disse var virkelig gode! De falt i smak hos både 6, og 2-åringen i huset også! Vet du hvor mange kalorier det er i en porson gulerotpannekaker?

    Takknemlig for svar!

    1. Hei Silje! Så hyggelig at pannekakene falt i smak hos dei små også 🙂
      Kalorier rekner eg ikkje på, så det veit eg ikkje. Ha en fin kveld!

  10. Disse var knallgode!! Dette skal jeg lage mer av 😀 herlig start på dagen ^^

    1. Så deilig Maja! Håper resten av søndagen din blir fin 🙂

  11. Ser veldig gode ut, må prøves 🙂 Men hvordan smaker de uten glasuren? Er de OK å spise som de er eller har du prøvd noe annet pålegg som de passer sammen med?

    1. Like godt uten glasuren. Eg spiser ofte uten, eller med cottage cheese, eit dryss sukrin+ og kanel for eksempel 🙂

  12. Hei, noen melkefri alternativ/erstatninger til kesam som passer til denne? Veldig lyst å lage disse men vi kjører melkefritt på allergi♡

    1. Du kan bruke most banan, søtpotetmos eller gresskarmos – med det gir naturligvis fra seg en del smak. Kokoskrem er og eit alternativ som blir litt meir nøytralt 🙂

  13. Frøydis

    Bruker du vanlig kesam i alle oppskriftene dine? Tror du smaksmessig det blir greit å bytte ut med gresk yoghurt?

    1. Eg bruker stort sett alltid vanlig kesam ja, men det går nok greit å bruke gresk yoghurt også 🙂

  14. Hei! Eg bur i danmark og her har me ikje kesam! Så eg lura på om du har noge tips til nogo anna man kan bruga istedenfor? 🙂

    1. Hei! Du kan bruke anna naturell yoghurt, men ikkje av den aller magraste typen (det vil gi eit tørt resultat). Lykke til 🙂

  15. Hei 🙂
    Jeg lurte på om det går å bruke havrekli? Er ikke så kjent med havrekli, men var super godt i brødet jeg lagde i går 🙂

    1. Hei! Havrekli istedenfor havremel? Eg har null erfaring med havrekli og veit ikkje eingang korleis konsistensen er, så det må du nesten berre prøve deg fram på 🙂

  16. Hei. Prøvde desse i dag. Var kjempe goe!! Hadde ikkje philadelphia så det blei mager vaniljekesam som topping, men dei var kjempe gode både med og uten topping takk for at du deler så mye sundt og godt med oss ❤️

    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Malin 🙂 Virkelig kjekt å dele oppskrifter når dei blir tatt så godt imot!
      Ha en veldig fin søndag 🙂

  17. Så flott med en annen vri på pannekakene, den måtte testes idag og var skikkelig god. Hadde i muskatnøtt og nellik også. Tok litt vaniljeyoghurt ved siden av – kjempegodt.

    1. Mm, det høres ut som en god vri, Kristin 🙂 Kjekt du likte pannekakene!