Heimelaga fiskepinner

Hei!

Heimelaga fiskepinner er latterlig enkelt og ikkje minst raskt å lage. Det er sjelden kost hos meg, men det er ingen grunn til, for det er jo så godt! Store, saftige og sprø fiskestykker av torsk med litt utradisjonell panering, men prøv sjølv og la det bli en skikkelig middagssuksess. Fiskepinnane er glutenfri, men har du ikkje mandelmel eller vil bruke malte nøtter kan du bruke anna meltype.

Heimelaga fiskepinner med søtpotet og tzatziki: 

IMG_2643


Du trenger, 2 porsjoner

300-400 g torsk, eller anna kvit fisk
1 egg
3 ss mandelmel eller malte nøtter
1 ss sesamfrø
3 ss finrevet parmesan
salt og pepper
smør/olje til steiking

Søtpotetsticks
2 mellomstore søtpoteter
en slump olje
salt og pepper

Tzatziki
150 g gresk yoghurt eller kesam
1/3 agurk
1 fedd kvitløk, pressa
en klype sukrin/sukker
salt og pepper

IMG_2659

Slik gjer du:
1. Start med søtpotetene. Del i staver, ha over litt olje, salt og pepper. Steik midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter, eller til søtpotetene er blitt møre og sprø i kantane.

2. I mellomtida lager du tzatzikien. Riv agurken (dropp gjerne delen i midten) og rør sammen med resten av ingrediensene. Smak til og sett kjølig.

3. Når søtpotetene begynner å bli ferdige lager du fiskepinnene. Del torsken i passelige stykker. Bland sammen mandelmel, parmesan, sesamfrø, salt og pepper i en liten skål. Pisk egget i en anna skål.

4. Dypp fiskebitene i egget, deretter i paneringen. Steik på middels varme i litt smør til dei er sprø og gyllenbrune, ca. 3-4 minutter på kvar side. Server straks med søtpotetfries, tatziki og gjere litt grønt!

IMG_2660

Tilbehøret kan du selfølgelig variere, men søtpotet og tzatziki gjorde virkelig måltidet komplett, så det anbefales.

IMG_2650

Håper du er inspirert til å lage dine egne fiskepinner neste gang 🙂 
God middag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Karoline

    Dette ser jo så godt ut! Bruker du fersk fisk? Håper du får ei fin veke vidare 🙂

    1. Så bra! Eg brukte ikkje fersk fisk, den hadde våre fryst. Men det er viktig at den er heilt tint, ellers er jo det enda bedre å bruke fersk om man kan det. God tirsdagskveld til deg 🙂

  2. Dette ble dagens middag, veldig godt! Lagde de gode rundstykkene dine før i dag, så dette har vært en dobbel Linda-dag. Takk for fine oppskrifter 🙂

    1. Så hyggelig å lese, Kjersti! Det er en glede å inspirere 🙂

  3. Mmm, hjemmelagde fiskepinner skal prøves! Hvordan synes du smaken er i forhold til fabrikerte i frysedisken?

    1. Selfølgelig masse bedre – det kan ikkje sammenlignes på noken måte 🙂

  4. Benedicte

    Jeg prøvde denne oppskriften for noen uker siden, og jeg og samboeren min er helt frelst! Ny favoritt hos oss! Takk for at du deler sånne flotte oppskrifter 🙂

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Benedicte! Veldig kjekt at middagen har falt i smak hos dere 🙂 Det er en glede å dele 🙂

  5. Dette må prøves ☺️ Hvordan er det i forhold til å fryse ned? Kjekt å lage mange når man først er i gang

    1. Det har eg dessverre ikkje prøvd, men eg rekner med det går heilt fint 🙂

  6. Går det utan parmesan?:)

    1. Du vil miste masse smak og en god panering, men det går selføgelig 🙂

  7. Takk for denne oppskriften, brukte søtpotetfries og tsatziki ved siden av kyllingfilet. Var skikkelig godt 🙂

    1. Høres veldig godt ut! Kjekt det smakte, Kristin 🙂

  8. Hvordan type torsk kjøper du? Blokk?

    1. Kan man bruke havre- eller speltmel istedet for mandel?

      1. Ja, det går bra 🙂

    2. Nei, eg kjøper som regel fersk torsk fra fiskedisken.