Linda Stuhaug

Annonse

18. november 2015

Hjortegryte med kantarell og blomkålris

Hjortegryte med kantarell og blomkålris
For å lage denne gryta må du i skogen! Det er kanskje litt seint no, spesielt for kantarellene, men det er vell mange som har frysaren full av både viltkjøtt og skogens gull fra tidligere i høst. Ellers har jo butikken det meste 😉
En svært smakfull hjortegryte som eg har laga i andre varianter tidligere, denne gangen med hjortekjøttdeig og kantareller. Ei gryte som verken er vanskelig eller tidskrevande:
Hjortegryte med kantarell, 4 porsjoner ca. 700 g hjortekjøttdeig, evt. anna viltkjøtt 200 g kantareller 1 løk 2 gulerøtter 200 g fryste erter 400 g creme fraiche* 5 dl kraft/buljongvatn 3-4 skiver brunost 2 ss soyasaus 2 ss tyttebærsyltetøy salt og pepper smør
Slik gjer du: 1. Løk og kantareller på middels varme til løken er blank. Sett til side.
2. Steik hjortekjøttdeig i 2-3 omganger. Ha kjøttet over i en gryte med gulerøtter i skiver, vatn, buljong og creme fraiche. La gryta småkoke 15 minutter.
3. Tilsett deretter fryste erter, den stekte løken og kantarellen og smak til med brunost, soyasaus, tyttebærsyltetøy, salt og pepper.
4. Om det er nødvendig kan du justere fyldigheten med litt maisennajevning. Rør 1-2 ss maisenna ut i 1/2 dl vatn, tilsett i gryta medan den koker til du har fått riktig konsistens.
Tilbehøret mitt var en seng av blomkålris og tyttebærsyltetøy, men du kan seløfølgelig servere hjortegryta med det du ønsker. Vanlig ris, potet eller potetmos er nok vanlig tilbehør for mange.
Vil du prøve deg på blomålris lager du det så enkelt: Riv blomkål (gjerne i en foodprosessor eller blender) og steik varm i en steikepanne med litt godt krydder, gjerne en klatt smør og pressa kvitløk. Gjort på 1-2-3!
Tips og alternativer: – Creme fraiche kan byttes med kokosmelk. – Kantareller kan byttes med anna type sopp, men kantareller i hjortegryte er virkelig godt!
Håper det er nokre der ute som fortsatt har viltkjøtt i frysaren, grytemiddag på denne årstida er noko av det beste! God middag 🙂


For å lage denne gryta må du i skogen!
Det er kanskje litt seint no, spesielt for kantarellene, men det er vell mange som har frysaren full av både viltkjøtt og skogens gull fra tidligere i høst. Ellers har jo butikken det meste 😉

En svært smakfull hjortegryte som eg har laga i andre varianter tidligere, denne gangen med hjortekjøttdeig og kantareller. Ei gryte som verken er vanskelig eller tidskrevande:



Hjortegryte med kantarell, 4 porsjoner
ca. 700 g hjortekjøttdeig, evt. anna viltkjøtt
200 g kantareller
1 løk
2 gulerøtter
200 g fryste erter
400 g creme fraiche*
5 dl kraft/buljongvatn
3-4 skiver brunost
2 ss soyasaus
2 ss tyttebærsyltetøy
salt og pepper
smør

Slik gjer du:
1. Løk og kantareller på middels varme til løken er blank. Sett til side.

2. Steik hjortekjøttdeig i 2-3 omganger. Ha kjøttet over i en gryte med gulerøtter i skiver, vatn, buljong og creme fraiche. La gryta småkoke 15 minutter.

3. Tilsett deretter fryste erter, den stekte løken og kantarellen og smak til med brunost, soyasaus, tyttebærsyltetøy, salt og pepper.

4. Om det er nødvendig kan du justere fyldigheten med litt maisennajevning. Rør 1-2 ss maisenna ut i 1/2 dl vatn, tilsett i gryta medan den koker til du har fått riktig konsistens.



Tilbehøret mitt var en seng av blomkålris og tyttebærsyltetøy, men du kan seløfølgelig servere hjortegryta med det du ønsker. Vanlig ris, potet eller potetmos er nok vanlig tilbehør for mange.

Vil du prøve deg på blomålris lager du det så enkelt:
Riv blomkål (gjerne i en foodprosessor eller blender) og steik varm i en steikepanne med litt godt krydder, gjerne en klatt smør og pressa kvitløk. Gjort på 1-2-3!


Tips og alternativer:
– Creme fraiche kan byttes med kokosmelk.
– Kantareller kan byttes med anna type sopp, men kantareller i hjortegryte er virkelig godt!


Håper det er nokre der ute som fortsatt har viltkjøtt i frysaren, grytemiddag på denne årstida er noko av det beste! God middag 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg