Chili con carne

Chili con carne er ypperlig kvardagsmiddag.
I løpet av 25 minutter stod middagen på bordet! Det som er så bra med slike gryter er at man egentlig kan putte oppi det man ønsker og har av rester i kjøleskapet. Karbonadedeig, bønner, chilli og hakkede tomater er en god basis, så tømmer man kjøleskapet for grønnsaker som burde brukes og smakstilsetter med krydder fra skapet.

Eg vil gjerne dele min variant av chili con carne, svært enkel, rask og smakfull middag som definitivt skal gjentas. Heilt fri for gluten og melk for dei som må tenke på det!

IMG_2614


Chili con carne, 3-4 porsjoner
400 g karbonadedeig
1 boks kidneybønner
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpurê
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
1 pakke sukkererter
1 løk, hakka
2-3 fedd kvitlø, finhakka
1 stk chilli, finhakka
ca. 1/2 ts av salt, pepper og spisskummin

Slik gjer du:
1. Steik karbonadedeig og legg til side. Fres paprika, sukkererter, løk, kvitløk og chilli i litt smør eller olje til løken er blank. Ha kjøttdeigen tilbake i samme panna, i tillegg til kidneybønner (uten væske).

2. Tilsett hermetiske tomater, tomatpurê og ca. 1/2-1 dl vatn. La det småkoke ca. 10 minutter.

3. Smak til med salt, pepper og spisskummin, i tillegg til litt ekstra chili om du vil ha enda meir smak.

IMG_2619

Server chili con carne en frisk salat, en klatt rømme og gjerne godt brød/ris. 

IMG_2621

Det smaker enda bedre dagen etterpå da smakane har satt seg, så restemiddag er heilt innafor!

IMG_2626

Fortell meg gjerne korleis du lager chili con carne! Eg veit det er utallige varianter der ute, og mange som bruker forskjellige andre ingredienser for å få ekstra god smak 🙂 Del gjerne ditt tips i kommentarfeltet!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Den ser nydelig ut! Jeg elsker slike gryter der man bruker det man har i skapet. Her lager vi de ofte vegetarisk, da med en del grønsaker i. Jeg synes søtpotet og gulrot smaker godt!

    1. Mmm, det høres godt ut! Lagde en slags vegetargryte i går med grønnsaker og bønner, var nydelig 🙂

  2. Nam!! Denne så god ut! Skal prøve den i morgen! Tusen takk for inspirasjon!!

    1. Så deilig! God middag, Gina 🙂

  3. Dette smakte nydelig! Skal absolutt gjentas!

    1. Så flott, Silje 😀 Kjekt med tilbakemelding!