Linda Stuhaug

Annonse

30. november 2015

Krema squashgetti med kikerter

Krema squashgetti med kikerter
Hei!
Det er kjøttfri mandag og idag har eg middagsoppskrift til dere igjen. Dette var så innimari godt! Squashgetti i forskjellige varianter er blitt en stor favoritt, ikkje berre fordi det smaker nydelig, men det krever få ingredienser, er veldig enkelt og det tar berre 10 minutter å lage.
Dagens oppskrift er krema squashgetti med kikerter, en kjøttfri variant som virkelig er verdt å prøve!
Krema squashgetti med kikerter, 1 porsjon 1 squash 1 lite gulrot 1 boks kikerter 1 fedd kvitløk 1 eggeplomme 75 ml matfløte eller kokosmelk 2 ss parmesan ca. 1/2 ts salt & pepper
Slik gjer du: 1. Bland sammen eggeplomme, fløte, parmesan, finhakka kvitløk, salt og pepper. Strimle squashen og gulrota i spiralizeren. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv.
2. Skyll kikertene. Ha kikerter, squash og gulrot i ei steikepanne og la det bli gjennomvarmt.
3. Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne. Server straks med litt revet parmesan på toppen.
Tips og alternativer* – For laktosefri squashgetti kan du bruke laktosefri fløte. – For melkefri squashgetti kan du bruke kokosmelk. Næringsgjær kan du bruke istedenfor parmesan. Les meir om næringsgjær her.
Kjøttfritt er både smakfullt, enkelt, proteinrikt og næringsrikt.
Velbekomme!

Hei!

Det er kjøttfri mandag og idag har eg middagsoppskrift til dere igjen. Dette var så innimari godt! Squashgetti i forskjellige varianter er blitt en stor favoritt, ikkje berre fordi det smaker nydelig, men det krever få ingredienser, er veldig enkelt og det tar berre 10 minutter å lage.

Dagens oppskrift er krema squashgetti med kikerter, en kjøttfri variant som virkelig er verdt å prøve!


Krema squashgetti med kikerter, 1 porsjon
1 squash
1 lite gulrot
1 boks kikerter
1 fedd kvitløk
1 eggeplomme
75 ml matfløte eller kokosmelk
2 ss parmesan
ca. 1/2 ts salt & pepper

Slik gjer du:
1. Bland sammen eggeplomme, fløte, parmesan, finhakka kvitløk, salt og pepper. Strimle squashen og gulrota i spiralizeren. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv.

2. Skyll kikertene. Ha kikerter, squash og gulrot i ei steikepanne og la det bli gjennomvarmt.

3. Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne. Server straks med litt revet parmesan på toppen.


Tips og alternativer*
– For laktosefri squashgetti kan du bruke laktosefri fløte.
– For melkefri squashgetti kan du bruke kokosmelk. Næringsgjær kan du bruke istedenfor parmesan. Les meir om næringsgjær her.


Kjøttfritt er både smakfullt, enkelt, proteinrikt og næringsrikt.



Velbekomme!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg