Annonse
14. desember 2015
Sunnere waldorfsalat
Hei!
Det er kjøttfri mandag igjen, og her er oppskrift på sunnere waldorfsalat til julemåneden. Med sunnere meiner eg magrere, da den tradosjonelle waldorfsalaten består av krem og ekte majones. Med enkle grep blir den litt magrere, men med samme gode smaken:
Waldorfsalat, 4 porsjoner
3 grønne epler
1 pakke steinfrie druer
2-3 stenger selleri
3 ringer hermetisk ananas
150 g kesam eller rømme
50 g majones
1,5 dl kremfløte
50 g valnøtter
1-2 ts sukrin / sukker
sitronsaft
Slik gjer du:
Skjær epler i terninger, selleri og ananas i biter og druer i to. Ha alt i en bolle.
Pisk kremfløten og sukker til krem, rør inn kesam og majones. Smak til med sitronsaft. Vend frukten inn i dressingen og tilsett grovt hakkede valnøtter. Pynt med druer og valnøtter på toppen.
Oppbevar i kjøleskap til servering.
Waldorfsalat er klassisk tilbehør på koldtbord og smaker godt til blant anna kylling og svin. «Eit must» på julefrukosten, julelunsjen eller juleselskaper er det også!
God mandag vidare 🙂
Annonse
1 Kommentarer
SKRIV EN KOMMENTAR