Linda Stuhaug

Annonse

29. desember 2015

Søtpotetsnack med guacamole

Søtpotetsnack med guacamole
Hei og god tirsdag!
Søtpotetsnack med guacamole passer perfekt som sunn kveldssnack om man er fysen på noke litt salt og godt. Etter masse søtsaker i jula kan det kanskje vere godt med litt andre smaker?
Søtpotetskivene blir møre og litt sprø i kantane. Guacamole som dip gjer heile snacktallerken sunn, næringsrik og mettande. Godt og enkelt:
Søtpotetsnack med guacamole, 1 porsjon 1 middels stor søtpotet 1/2 avokado 1 ss kesam, kan sløyfes 1 fedd pressa kvitløk grovkverna chili og grillkrydder salt og pepper
Skrell søtpoteta, del i tynne skiver. Fordel utover en langpanne med bakepapir. Krydre begge sidene med grovkverna chilli, grillkrydder, salt og pepper. Steik på 180 grader i 20-30 minutter, til søtpotetskivene er møre og sprø i kantane. Bruk gjerne varmluft dei siste minuttane.
I mellomtida lager du guacamolen. Mos sammen avokado med kesam, pressa kvitløk og smak til med salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili.
Søtpotetsnacken kan nytes både varm og kald.
Tilfører du en god proteinkilde her, for eksempel kyllingfilêt eller skinke, så kan du få eit komplett måltid. Lunsj eller lett middag kanskje?
God romjul vidare!

Hei og god tirsdag!

Søtpotetsnack med guacamole passer perfekt som sunn kveldssnack om man er fysen på noke litt salt og godt. Etter masse søtsaker i jula kan det kanskje vere godt med litt andre smaker?

Søtpotetskivene blir møre og litt sprø i kantane. Guacamole som dip gjer heile snacktallerken sunn, næringsrik og mettande. Godt og enkelt:


Søtpotetsnack med guacamole, 1 porsjon
1 middels stor søtpotet
1/2 avokado
1 ss kesam, kan sløyfes
1 fedd pressa kvitløk
grovkverna chili og grillkrydder
salt og pepper

Skrell søtpoteta, del i tynne skiver. Fordel utover en langpanne med bakepapir. Krydre begge sidene med grovkverna chilli, grillkrydder, salt og pepper. Steik på 180 grader i 20-30 minutter, til søtpotetskivene er møre og sprø i kantane. Bruk gjerne varmluft dei siste minuttane.

I mellomtida lager du guacamolen. Mos sammen avokado med kesam, pressa kvitløk og smak til med salt, pepper og gjerne litt grovkverna chili.

Søtpotetsnacken kan nytes både varm og kald.


Tilfører du en god proteinkilde her, for eksempel kyllingfilêt eller skinke, så kan du få eit komplett måltid. Lunsj eller lett middag kanskje?

God romjul vidare!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg