Linda Stuhaug

Annonse

8. januar 2016

Burger med søtpotet»brød»

Burger med søtpotet»brød»
Årets første fredag! Det er helg og burgertid – kva med denne geniale burgertallerken til middag iløpet av helga? Her har eg brukte møre og bakte søtpotetskiver som «brød» – etter mi meining masse bedre enn tradisjonelt hamburgerbrød. Eg er så glad i søtpotet og bruker det som fast tilbehør til middager fleire ganger i veka.
Ekstra sunt og næringsrikt, relativt raskt å lage, krever ikkje for mange ingredienser og er naturlig glutenfritt og melkefritt:
Burger med søtpotet»brød», 2 porsjoner 400 g karbonadedeig 1 egg 2 fedd kvitløk, finhakka 1/4 chili, finhakka salt og pepper 1 stor søtpotet salat, tomat og paprika, eller andre grønnsaker
Slik gjer du: 1. Start med søtpotet»brødet». Vask og skrubb søtpotea, del 8 skiver på ca. 1 cm tjukkelse. Steik midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter, eller til skivene er møre. Bruk gjerne litt krydder om det er ønskelig. Chili og paprikakrydder er godt!
2. I mellomtida lager du burgerene. Miks sammen karbonadedeig med egg, kvitløk, chili, eit dryss salt og pepper. Form til fire burgere og steik på middels varme ca. 2-3 minutt på kvar side, til burgerene er gjennomstekt.
3. Deretter er det berre å stable i høgda! Søtpotetskiver i topp og bunn, med burger og diverse grønnsaker mellom lagene. Bruk gjerne ost, dressing, kesam, guacamole eller ketshup eller lignande om du ønsker det.
Her er det mange muligheter for variasjon når det gjelder tilbehør, så det er berre å eksprimentere og finne fram til din søtpotet-burger-favoritt!
Rester er også supert, eg hadde sein lunsj/ tidlig middag av restene dagen etterpå. Burgerene kan også fryses.
Ønsker du smaken av søtpotet i en anna vri kan eg anbefale en av mine tidligere søtpotet-oppskrifter som også passer som hamburgerbrød / til å fylle opp:
Søtpotet scones HER / søtpotet polarbrød HER / søtpotetlomper HER.
GOD HELG ALLE SAMMEN 🙂

Årets første fredag!

Det er helg og burgertid – kva med denne geniale burgertallerken til middag iløpet av helga? Her har eg brukte møre og bakte søtpotetskiver som «brød» – etter mi meining masse bedre enn tradisjonelt hamburgerbrød. Eg er så glad i søtpotet og bruker det som fast tilbehør til middager fleire ganger i veka.

Ekstra sunt og næringsrikt, relativt raskt å lage, krever ikkje for mange ingredienser og er naturlig glutenfritt og melkefritt:

Burger med søtpotet»brød», 2 porsjoner
400 g karbonadedeig
1 egg
2 fedd kvitløk, finhakka
1/4 chili, finhakka
salt og pepper
1 stor søtpotet
salat, tomat og paprika, eller andre grønnsaker

Slik gjer du:
1. Start med søtpotet»brødet». Vask og skrubb søtpotea, del 8 skiver på ca. 1 cm tjukkelse. Steik midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter, eller til skivene er møre. Bruk gjerne litt krydder om det er ønskelig. Chili og paprikakrydder er godt!

2. I mellomtida lager du burgerene. Miks sammen karbonadedeig med egg, kvitløk, chili, eit dryss salt og pepper. Form til fire burgere og steik på middels varme ca. 2-3 minutt på kvar side, til burgerene er gjennomstekt.

3. Deretter er det berre å stable i høgda! Søtpotetskiver i topp og bunn, med burger og diverse grønnsaker mellom lagene. Bruk gjerne ost, dressing, kesam, guacamole eller ketshup eller lignande om du ønsker det.


Her er det mange muligheter for variasjon når det gjelder tilbehør, så det er berre å eksprimentere og finne fram til din søtpotet-burger-favoritt!


Rester er også supert, eg hadde sein lunsj/ tidlig middag av restene dagen etterpå. Burgerene kan også fryses.


Ønsker du smaken av søtpotet i en anna vri kan eg anbefale en av mine tidligere søtpotet-oppskrifter som også passer som hamburgerbrød / til å fylle opp:


Søtpotet scones HER / søtpotet polarbrød HER / søtpotetlomper HER.

GOD HELG ALLE SAMMEN 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg