Linda Stuhaug

Annonse

12. januar 2016

Ovnsbakt havregrøt

Ovnsbakt havregrøt
Hei godtfolk!
Trenger du litt ny havregrøt eller havregryns- inspirasjon? Då har eg rette oppskrifta til deg! Ovnsbakt havregrøt med frisk topping smaker like godt til frukost, lunsj eller som kveldsmat. Den tradisjonelle havregrøten kan bli litt kjedelig i lengden, da er det supert å prøve seg på en ny vri. Like sunt, like enkelt, enda friskere og mulighetane for variasjon er enorme!
Ovnsbakt havregrøt toppa med gresk yoghurt, eple, kiwi, hakkede mandler og eit dryss kanel:
Ovnsbakt havregrøt grunnoppskrift, 1 porsjon 50 g havregryn lettkokte/havremel (evt. en kombinasjon) 1 dl valgfri melk 1 ss kesam 1 egg 1/3 ts bakepulver 1/2 ts kanel 1/2 ts ekte vaniljepulver valgfritt: 1 ss søtning (sukrin gold, sukrin+, honning…)
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Hell over i en liten ildfast form eller skål som tåler varme.
2. Steik grøten midt i ovnen ca. 20 minutter, eller til eller havregrøten har fått gyllen farge og faste kanter.
3. Server varm, gjerne med litt vaniljekesam eller yoghurt, toppa med frisk frukt eller bær og litt hakkede nøtter. Toppingen kan selfølgelig varieres etter smak og behag!
Tips og alternativer* – Kesam kan byttes med most søtpotet, banan, gresskar eller kokoskrem. Enten for melkefri variant eller for en litt ny smak! – Tilsett gjerne frukt i grauten før ovnsbakinga for å få det mørt, saftig og ekstra smakfullt. – Miks og triks med grunnoppskrifta for å lage andre varianter av grauten. Eg kommer definitivt til å dele fleire framover!
Det blir nesten som å spise en (litt kompakt) og sunn kake til frukost! Eller kva som helst anna måltid 🙂
Håper du vil prøve deg! Følg gjerne bloggen min på facebook her! Der oppdaterer eg daglig med blant anna alle mine nye innlegg 🙂

Hei godtfolk!

Trenger du litt ny havregrøt eller havregryns- inspirasjon? Då har eg rette oppskrifta til deg! Ovnsbakt havregrøt med frisk topping smaker like godt til frukost, lunsj eller som kveldsmat. Den tradisjonelle havregrøten kan bli litt kjedelig i lengden, da er det supert å prøve seg på en ny vri. Like sunt, like enkelt, enda friskere og mulighetane for variasjon er enorme!

Ovnsbakt havregrøt toppa med gresk yoghurt, eple, kiwi, hakkede mandler og eit dryss kanel:

Ovnsbakt havregrøt grunnoppskrift, 1 porsjon
50 g havregryn lettkokte/havremel (evt. en kombinasjon)
1 dl valgfri melk
1 ss kesam
1 egg
1/3 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/2 ts ekte vaniljepulver
valgfritt: 1 ss søtning (sukrin gold, sukrin+, honning…)

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Hell over i en liten ildfast form eller skål som tåler varme.

2. Steik grøten midt i ovnen ca. 20 minutter, eller til eller havregrøten har fått gyllen farge og faste kanter.

3. Server varm, gjerne med litt vaniljekesam eller yoghurt, toppa med frisk frukt eller bær og litt hakkede nøtter. Toppingen kan selfølgelig varieres etter smak og behag!

Tips og alternativer*
– Kesam kan byttes med most søtpotet, banan, gresskar eller kokoskrem. Enten for melkefri variant eller for en litt ny smak!
– Tilsett gjerne frukt i grauten før ovnsbakinga for å få det mørt, saftig og ekstra smakfullt.
– Miks og triks med grunnoppskrifta for å lage andre varianter av grauten. Eg kommer definitivt til å dele fleire framover!


Det blir nesten som å spise en (litt kompakt) og sunn kake til frukost! Eller kva som helst anna måltid 🙂


Håper du vil prøve deg!
Følg gjerne bloggen min på facebook her! Der oppdaterer eg daglig med blant anna alle mine nye innlegg 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg