Linda Stuhaug

Annonse

19. januar 2016

Krema tunfisksalat – som pålegg eller fargerik lunsjsalat!

Krema tunfisksalat – som pålegg eller fargerik lunsjsalat!
Jo fleire grønnsaker, jo fleire farger, jo fleire smaker og konsistenser, jo breiare spekter av vitaminer og minaraler!
Som eg har sagt mange ganger før: en salat er så masse meir enn berre salat. Når en salat skal ha nok næring til å vere eit hovedmåltid må den innholde en eller fleire proteinkilder, og helst karbohydrater og/eller fett.
Det er mange som rynker på nasa av tunfisk, og det er heilt greit. Alle kan ikkje like alt! Sjølv elsker eg tunfisk og spiser det fleire ganger i veka. Det er billig, lettvint og mulighetane for varasjon er mange.
Krema tunfisksalat / tunfiskrøre lager eg ofte opp i store porsjoner og har ståande i kjøleskapet. Det er supert som pålegg på knekkebrød, i sandwich, fyll i lomper eller til å lage en stor, fargerik lunsjsalat med. Oppskrifta varierer fra gang til gang, denne gangen såg den slik ut:
Krema tunfisksalat/tunfiskrøre, 1 porsjon 1 boks tunfisk i vatn, 130 g 3-4 ss kesam 2 vårløk (purreløk eller rødløk er også godt) 2 ss mais 1 ss hakka sylteagurk + litt lake (kan sløyfes, bruk evt litt sitronsaft) salt, pepper, kvitløkskrydder
Som fargerik lunsjsalat med søtpotet 2 never spinat 1 liten søtpotet grønnsaker: agurk, paprika, tomat, vårløk, rødløk
Slik gjer du: 1. Skal du lage dette som en stor lunsjsalat med søtpotet starter du med søtpoteta. Del i terninger, strø over salt, pepper, kvitløkskrydder og gjerne litt tørka chili. Bak i ovnen på 180 grader til dei er gylne og møre, ca. 25 minutter.
2. Bland sammen ingrediensene til den krema tunfisksalaten. Juster og smak til med salt, pepper og kvitløkskrydder. Tips! det er også godt med litt karrikrydder i tunfisksalaten.
3. Skjær opp grønnsaker etter eget ønske, topp med den krema tunfisksalaten og dei bakte søtpotetterningane. Avokado, pinjekjerner eller hakkede nøtter er også godt som topping. Nyt!
Mange gode kombinasjoner og eit måltid kroppen jubler av!

Jo fleire grønnsaker, jo fleire farger, jo fleire smaker og konsistenser, jo breiare spekter av vitaminer og minaraler!

Som eg har sagt mange ganger før: en salat er så masse meir enn berre salat. Når en salat skal ha nok næring til å vere eit hovedmåltid må den innholde en eller fleire proteinkilder, og helst karbohydrater og/eller fett.

Det er mange som rynker på nasa av tunfisk, og det er heilt greit. Alle kan ikkje like alt! Sjølv elsker eg tunfisk og spiser det fleire ganger i veka. Det er billig, lettvint og mulighetane for varasjon er mange.

Krema tunfisksalat / tunfiskrøre lager eg ofte opp i store porsjoner og har ståande i kjøleskapet. Det er supert som pålegg på knekkebrød, i sandwich, fyll i lomper eller til å lage en stor, fargerik lunsjsalat med. Oppskrifta varierer fra gang til gang, denne gangen såg den slik ut:


Krema tunfisksalat/tunfiskrøre, 1 porsjon
1 boks tunfisk i vatn, 130 g
3-4 ss kesam
2 vårløk (purreløk eller rødløk er også godt)
2 ss mais
1 ss hakka sylteagurk + litt lake (kan sløyfes, bruk evt litt sitronsaft)
salt, pepper, kvitløkskrydder

Som fargerik lunsjsalat med søtpotet
2 never spinat
1 liten søtpotet
grønnsaker: agurk, paprika, tomat, vårløk, rødløk

Slik gjer du:
1. Skal du lage dette som en stor lunsjsalat med søtpotet starter du med søtpoteta. Del i terninger, strø over salt, pepper, kvitløkskrydder og gjerne litt tørka chili. Bak i ovnen på 180 grader til dei er gylne og møre, ca. 25 minutter.

2. Bland sammen ingrediensene til den krema tunfisksalaten. Juster og smak til med salt, pepper og kvitløkskrydder. Tips! det er også godt med litt karrikrydder i tunfisksalaten.

3. Skjær opp grønnsaker etter eget ønske, topp med den krema tunfisksalaten og dei bakte søtpotetterningane. Avokado, pinjekjerner eller hakkede nøtter er også godt som topping. Nyt!


Mange gode kombinasjoner og eit måltid kroppen jubler av!

Annonse

2 Kommentarer

A

Amy

29. september 2019

Denne så helt awesome ut! Blir lunsj til uka 😀

Linda Stuhaug

29. september 2019

Fantastisk Amy 😀 Denne er SÅ god!!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg