Linda Stuhaug

Annonse

27. januar 2016

Blomkålsuppe med karri og kylling

Blomkålsuppe med karri og kylling
God onsdag!
Idag har eg en ny oppskrift på blomkålsuppe til dere: blomkålsuppe med karri og kylling. Planen var i utgangspunktet ikkje å lage ei gul blomkålsuppe, men når eg skulle servere suppa med kylling, så tenkte eg det ville smake godt med en ny vri. Og det var det virkelig!
Fyldig konsistens, enkel å lage, smakfull, naturlig glutenfri og kan fint lages melkefri:
Du trenger, 3-4 porsjoner 1 løk 3 fedd kvitløk 1 ss revet ingefær 1-2 ss karri 1-2 ss smør eller olje 1 stor blomkål, ca. 700 g i buketter 300 g potet 1 liter kyllingkraft* 2 dl creme fraiche eller kokoskrem* 300-400 g kyllingfilêt
Slik gjer du: 1. Hakk løk og kvitløk, fres i en gryte med smør eller olje sammed med karri og revet ingefær. Hell over kyllingkraft og tilsett blomkål i buketter og poteter i terninger. Kok møre, ca. 15-20 minutter.
2. I mellomtida steiker du kyllingfilet i biter. Krydre med salt, pepper, karri og gjerne litt chilikrydder.
3. Kjør suppa glatt med stavmikser eller i en blender. Tilsett creme fraiche / kokoskrem og smak til med salt, pepper og evt. meir karri.
3. Om du ønsker ei tynnere suppe sper du på med litt væske. Server med kylling og gjerne litt små blomkålbuketter.
* Tips og alternativerKyllingkraft: eg bruke Jacobs utvalgte kyllingkraft, innkokt kyllingkraft uten tilsetningstoffer med veldig god smak. Brukte 1 boks på 250 ml, og 750 ml vatn. Du kan selfølgelig lage din egen kyllingkraft, eller bruke væske med 2 buljongterninger.
– Creme fraiche i suppa gjer den fyldig og smakfull. Ønsker du en melkefri variant eller foretrekker kokosmelk er det like godt. Kokoskrem får du av kokosmelk som står kaldt og skiller seg.
Grønnsaksbaserte supper er en super måte å få inn meir grønnsaker i kostholdet på. Håper det smaker!

God onsdag!

Idag har eg en ny oppskrift på blomkålsuppe til dere: blomkålsuppe med karri og kylling. Planen var i utgangspunktet ikkje å lage ei gul blomkålsuppe, men når eg skulle servere suppa med kylling, så tenkte eg det ville smake godt med en ny vri. Og det var det virkelig!

Fyldig konsistens, enkel å lage, smakfull, naturlig glutenfri og kan fint lages melkefri:


Du trenger, 3-4 porsjoner
1 løk
3 fedd kvitløk
1 ss revet ingefær
1-2 ss karri
1-2 ss smør eller olje
1 stor blomkål, ca. 700 g i buketter
300 g potet
1 liter kyllingkraft*
2 dl creme fraiche eller kokoskrem*
300-400 g kyllingfilêt

Slik gjer du:
1. Hakk løk og kvitløk, fres i en gryte med smør eller olje sammed med karri og revet ingefær. Hell over kyllingkraft og tilsett blomkål i buketter og poteter i terninger. Kok møre, ca. 15-20 minutter.

2. I mellomtida steiker du kyllingfilet i biter. Krydre med salt, pepper, karri og gjerne litt chilikrydder.

3. Kjør suppa glatt med stavmikser eller i en blender. Tilsett creme fraiche / kokoskrem og smak til med salt, pepper og evt. meir karri.

3. Om du ønsker ei tynnere suppe sper du på med litt væske. Server med kylling og gjerne litt små blomkålbuketter.


* Tips og alternativer

Kyllingkraft: eg bruke Jacobs utvalgte kyllingkraft, innkokt kyllingkraft uten tilsetningstoffer med veldig god smak. Brukte 1 boks på 250 ml, og 750 ml vatn. Du kan selfølgelig lage din egen kyllingkraft, eller bruke væske med 2 buljongterninger.

– Creme fraiche i suppa gjer den fyldig og smakfull. Ønsker du en melkefri variant eller foretrekker kokosmelk er det like godt. Kokoskrem får du av kokosmelk som står kaldt og skiller seg.



Grønnsaksbaserte supper er en super måte å få inn meir grønnsaker i kostholdet på. Håper det smaker!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg