Annonse
10. februar 2016
Glasert kylling med mangosalat
Hei!
Idag har eg en fantastisk god middag til dere: kyllingfilêt marinert og deretter glasert med soyasaus og honning, med mangosalat som tilbehør. En fantastisk god kombinasjon!
Kyllingfilêten får en heilt ny smaksopplevelse, så trenger du ny inspirasjon til kyllingmiddagen er dette virkelig til å anbefale 🙂 Det er relativt raskt å lage, enkelt, sunt og er en super kvardagsmiddag som passer heile familien:
Glasert kylling med mangosalat, 2 porsjoner
2 store kyllingfilêter
4 ss soyasaus
3 ss flytande honning
1 ts revet ingefær
1 fedd pressa kvitløk
1 mango
1/2 agurk
2 tomater
sesamfrø
valgfritt: quinoa/ris
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen soyasaus, honning, ingefær og pressa kvitløk. Marinet kyllingfilêtene i ca. 10 minutter.
2. Ta kyllingen opp av marinaden og steik midt i ovnen i ca. 20 minutter, til kyllingen er gjennstekt.
3. I mellomtida lager du til mangosalaten ved å kutte mango, agurk og tomat i passelige biter og koker quinoa/ris om du ønsker det.
4. Ha resten av marinaden i en liten kjele med 1 dl vatn. Kok inn på middels varme til marinaden har fått en fyldig konsistens. Glaser over den ferdigstekte kyllingfilêten rett før servering, strø over sesamfrø og nyt!
Dryss over godt med sesamfrø før servering, det gir litt ekstra crunch, smak og er en god kilde til sunt fett. Som ekstra tilbehør hadde eg kvit quinoa.
Velbekomme!
Annonse
2 Kommentarer
Mari
2. juli 2018
Linda Stuhaug
2. juli 2018
SKRIV EN KOMMENTAR