Linda Stuhaug

Annonse

Fyldig sjokoladekrem på 2 minutter

Fyldig sjokoladekrem på 2 minutter
Innlegget inneholder annonselenker Heisann alle sammen!
Idag tenkte eg å dele min frukost/lunsjfavoritt om dagane: fyldig sjokoladekrem som lages på 2 minutter! Dette er som å spise dessert til eit hovedmåltid, og det beste er selfølgelig at det er nydelig på smak, sunt, proteinrikt, mektig og har få ingredienser.
Hemmeligheten bak er cottage cheese: når den moses heilt klumpfri blir den fyldig og krema, så konsistensen blir heilt perfekt.
Sjokoladekremen kan fint lages kvelden i forveien, det blir nesten som kjøleskapsgrøt: frukosten er klar i det man åpner kjøleskapsdøra! Den kan også nytes til lunsj eller kveldsmat, som mellommåltid eller dessert.
Du trenger, 1 porsjon 250 g cottage cheese 20 g kakao (2 ss) 15 g proteinpulver sjokoladesmak (1,5 ss) – kan sløyfes 2-3 ss søtning 1/4 ts salt frukt og bær som topping
Slik gjer du: Ha ingrediensene i en bolle og mos heilt glatt og klumpfri med en stavmikser. Hold gjerne litt igjen på kakao og søtning, og smak til.
Ha over i en skål og topp med oppkutta frukt og bær. Nøtter eller peanøttsmør smaker også fantastisk som ekstra topping. Nyt eit næringsrikt sjokolademåltid!
PS! Sjokoladekremen er god å spise med en gang, men smakene setter seg enda bedre og konsistensen blir fyldigere om den får stå litt i kjøleskap. Supert å lage til før du for eksempel drar på på trening, ellers kan den som skrevet ovenfor lages kvelden i forveien, og frukosten er klar etter litt oppkutting av frukt!
Eg bruker som regel sukin+ som søtning, eller en blanding mellom sukrin gold og sukrinmelis, litt ettersom. Bruk det du foretrekker og har tilgjengelig!
Heilt supert å ta med i lunsjboksen også, så lenge du har tilgang på kjøleskap på skule/jobb. Men hugs å ha frukt og bær i en boks for seg sjølv, eller kutt opp der og da.
Denne er så god at eg tenker den passer perfekt som glasur på kaker også, eller som sunn dessert i glass med litt ekstra godt. Bananbiter og salte peanøtter blir en skikkelig luksus-variant: dander i dessertglass og del sjokoladelykken med en heldig 🙂
Til slutt vil eg tipse dere om fleire freshe nyheter på x-life.no om dagane! Fleire merker har komt med nye kollkesjoner for både dame og herre, her er eit knippe utvalg:
Rosa sports BH fra rohnish her // Løpegenser fra Craft her // fargesprek tights fra Casall her // lilla, lett treningsjakke fra Craft her, finnes i fleire farger // stor treningsbag fra Reebok her // crossfit t-skjorte her // svart og grå clover tights fra Rohnisch her, finnes også i rosa // oransje treningstopp fra Casall her.
Mange andre freshe nyheter av treningskle i alle kategorier, både til inne og utebruk! Masse anna nytt finner du her 🙂

Innlegget inneholder annonselenker

Heisann alle sammen!

Idag tenkte eg å dele min frukost/lunsjfavoritt om dagane: fyldig sjokoladekrem som lages på 2 minutter! Dette er som å spise dessert til eit hovedmåltid, og det beste er selfølgelig at det er nydelig på smak, sunt, proteinrikt, mektig og har få ingredienser.

Hemmeligheten bak er cottage cheese: når den moses heilt klumpfri blir den fyldig og krema, så konsistensen blir heilt perfekt.

Sjokoladekremen kan fint lages kvelden i forveien, det blir nesten som kjøleskapsgrøt: frukosten er klar i det man åpner kjøleskapsdøra! Den kan også nytes til lunsj eller kveldsmat, som mellommåltid eller dessert.


Du trenger, 1 porsjon
250 g cottage cheese
20 g kakao (2 ss)
15 g proteinpulver sjokoladesmak (1,5 ss) – kan sløyfes
2-3 ss søtning
1/4 ts salt
frukt og bær som topping

Slik gjer du:
Ha ingrediensene i en bolle og mos heilt glatt og klumpfri med en stavmikser. Hold gjerne litt igjen på kakao og søtning, og smak til.

Ha over i en skål og topp med oppkutta frukt og bær. Nøtter eller peanøttsmør smaker også fantastisk som ekstra topping. Nyt eit næringsrikt sjokolademåltid!

PS! Sjokoladekremen er god å spise med en gang, men smakene setter seg enda bedre og konsistensen blir fyldigere om den får stå litt i kjøleskap. Supert å lage til før du for eksempel drar på på trening, ellers kan den som skrevet ovenfor lages kvelden i forveien, og frukosten er klar etter litt oppkutting av frukt!


Eg bruker som regel sukin+ som søtning, eller en blanding mellom sukrin gold og sukrinmelis, litt ettersom. Bruk det du foretrekker og har tilgjengelig!


Heilt supert å ta med i lunsjboksen også, så lenge du har tilgang på kjøleskap på skule/jobb. Men hugs å ha frukt og bær i en boks for seg sjølv, eller kutt opp der og da.


Denne er så god at eg tenker den passer perfekt som glasur på kaker også, eller som sunn dessert i glass med litt ekstra godt. Bananbiter og salte peanøtter blir en skikkelig luksus-variant: dander i dessertglass og del sjokoladelykken med en heldig 🙂


Til slutt vil eg tipse dere om fleire freshe nyheter på x-life.no om dagane! Fleire merker har komt med nye kollkesjoner for både dame og herre, her er eit knippe utvalg:


Rosa sports BH fra rohnish  her // Løpegenser fra Craft her // fargesprek tights fra Casall her // lilla, lett treningsjakke fra Craft her, finnes i fleire farger // stor treningsbag fra Reebok her // crossfit t-skjorte her // svart og grå clover tights fra Rohnisch her, finnes også i rosa // oransje treningstopp fra Casall her.

Mange andre freshe nyheter av treningskle i alle kategorier, både til inne og utebruk! Masse anna nytt finner du her 🙂

Annonse

18 Kommentarer

K

Kristin

11. januar 2019

Prøvde denne i går. God på smak, men konsistensen ble altfor kompakt til at jeg klarte å spise særlig mye. Skal prøve å spe den ut med litt naturellyogurt, må bare vente til neste gang jeg er i butikken så jeg får kjøpt det. Resten av gårsdagens skal jeg bruke i vafler :). Sjokoladevafler!

Linda Stuhaug

13. januar 2019

Det er meininga at konsistensen skal vere kompakt 🙂 Men visst det blei for mykje kan du fint bruke litt yoghurt i tillegg, som du skriver 🙂

T

Thea-Margrethe

17. oktober 2018

Jeg har laget denne sjokoladekremen et par-tre-fire-femten ganger nå, og har funnet ut at jeg syns den blir bedre om man bytter om mengdene på kakao og sjokoladeprotein-pulveret! Da blir den ikke like besk, passer bedre for oss som ikke klarer så mye kakao. Så det er et tips til dere andre som syns den blir for kakaoete 😀 Pleier å nyte denne som kveldssnack et par timer etter middag når jeg har vært på trening, da blir jeg aaaalltid fysen på «noe godt» aka usunt. SUPERT at denne oppskriften er så enkel og rask – da slipper jeg ryke på en hel pose Smash (sooom det hender at jeg gjør…). Tusen takk for et herlig snacksmåltid med god samvittighet, morgen som kveld!

Linda Stuhaug

17. oktober 2018

Det går absolutt an! Men det står jo også hold tilbake på kakaoen og smak til, så man kan smake til med den styrken man liker med kakao 🙂 Veldig kjekt at du liker oppskrifta, Thea-Margrethe! Og kjekt med en kommentar her igjen, eg har faktisk gløymt vekk denne digge sjokoladeretten, så den skal definitivt lagast snart igjen. Gleda meg allerede, haha <3

M

Maia

9. oktober 2018

sjokolade til frokost – kan det bli bedre?! 😀 har den siste uken spist gulerotpannakene dine, bananpannekakene og vanilje fudge. Du er helt genial! å spise sunnere virker som en lek nå 🙂

Linda Stuhaug

9. oktober 2018

Haha, ikkje sant! Såå kjekt å lese, Maia – det er stas 😀 Håper eg kan fortsette å inspirere framover <3

B

Beate Nesse

8. mars 2022

Dinna her va knallgoe. Er ofte fysen på nåke godt så passer på å ha ei skål i kjøleskapet med dinna sjokoladekremen.

Linda Stuhaug

8. mars 2022

Så kjekt å lese, Beate🤩

J

Janne Kristine

14. april 2019

Jeg ELSKER denne! Laget den i går og slumpet oppi både kakao, sukrin melis og waldon farms karamellsirup. Inn i kjøleskapet et par timer og oppi med blåbær og bringebær. Min nye dessert! Takk Linda for herlig blogg

Linda Stuhaug

15. april 2019

Mmm, SÅ godt 😀 Veldig kjekt å inspirere, Janne Kristine! Håper eg kan fortsette med det 🙂

J

Johannes Øyre Øygard

3. april 2019

Hei Linda, så mange fantastiske oppskrifter du har. Vi bruker denne hyppig som erstatter for dessert med sukrin som søtning. Når den er ferdig rasper vi 70% kokesjokolade over for å gi den litt ekstra og setter den i kjøleskapet. Takk for denne!

Linda Stuhaug

3. april 2019

Hei Johannes! Takker for hyggelige ord 😀 Kjekt å lese at de liker denne oppskrifta, høyres godt ut med litt ekstra 70% kokesjokolade på toppen 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere!

A

Ann-sofie

17. februar 2019

Hei du kan ha sjokoladekremen i en matboks med fryse element lokk,da holder den seg og frukten hele dagen.Jeg her både en stor en lite matboks. og da behøver man ikke være avhengig av kjøleskap på jobben.De får du kjøpt på coolstuff.no. Ps. Sjokoladekrem var kjempe god.

Linda Stuhaug

17. februar 2019

Sjølvsagt er det eit godt alternativ 🙂 Kjekt du likte sjokoladekremen, Ann-Sofie 😀

T

Trine

24. mars 2018

Laga den nå. Synes foreløpig ikke den ble så veldig god. Men lar den stå i kjøpeskapet en stund så får vi se om smaken «setter seg» som du skriver. 😉

Linda Stuhaug

25. mars 2018

Kvar sin smak – alle kan ikkje like alle oppskrifter 😉 Men håpa du smakte til med kakao og søtning 🙂

M

Marianne torseth

12. november 2020

Denne sjokoladekremen va utrulig god eg hadde ei godt moden banan eg måtte bruke , så mosa opp i den og.

Linda Stuhaug

13. november 2020

Så kjekt den falt i smak 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg