Fyldig sjokoladekrem på 2 minutter

Innlegget inneholder annonselenker

Heisann alle sammen!

Idag tenkte eg å dele min frukost/lunsjfavoritt om dagane: fyldig sjokoladekrem som lages på 2 minutter! Dette er som å spise dessert til eit hovedmåltid, og det beste er selfølgelig at det er nydelig på smak, sunt, proteinrikt, mektig og har få ingredienser.

Hemmeligheten bak er cottage cheese: når den moses heilt klumpfri blir den fyldig og krema, så konsistensen blir heilt perfekt.

Sjokoladekremen kan fint lages kvelden i forveien, det blir nesten som kjøleskapsgrøt: frukosten er klar i det man åpner kjøleskapsdøra! Den kan også nytes til lunsj eller kveldsmat, som mellommåltid eller dessert.

IMG_3875

Du trenger, 1 porsjon
250 g cottage cheese
20 g kakao (2 ss)
15 g proteinpulver sjokoladesmak (1,5 ss) – kan sløyfes 
2-3 ss søtning
1/4 ts salt
frukt og bær som topping

Slik gjer du:
Ha ingrediensene i en bolle og mos heilt glatt og klumpfri med en stavmikser. Hold gjerne litt igjen på kakao og søtning, og smak til.

Ha over i en skål og topp med oppkutta frukt og bær. Nøtter eller peanøttsmør smaker også fantastisk som ekstra topping. Nyt eit næringsrikt sjokolademåltid!

PS! Sjokoladekremen er god å spise med en gang, men smakene setter seg enda bedre og konsistensen blir fyldigere om den får stå litt i kjøleskap. Supert å lage til før du for eksempel drar på på trening,  ellers kan den som skrevet ovenfor lages kvelden i forveien, og frukosten er klar etter litt oppkutting av frukt!

IMG_3897

Eg bruker som regel sukin+ som søtning, eller en blanding mellom sukrin gold og sukrinmelis, litt ettersom. Bruk det du foretrekker og har tilgjengelig!

IMG_3895

Heilt supert å ta med i lunsjboksen også, så lenge du har tilgang på kjøleskap på skule/jobb. Men hugs å ha frukt og bær i en boks for seg sjølv, eller kutt opp der og da.

IMG_3887

Denne er så god at eg tenker den passer perfekt som glasur på kaker også, eller som sunn dessert i glass med litt ekstra godt. Bananbiter og salte peanøtter blir en skikkelig luksus-variant: dander i dessertglass og del sjokoladelykken med en heldig 🙂

IMG_3902

Til slutt vil eg tipse dere om fleire freshe nyheter på x-life.no om dagane! Fleire merker har komt med nye kollkesjoner for både dame og herre, her er eit knippe utvalg:

collage

Rosa sports BH fra rohnish her // Løpegenser fra Craft her // fargesprek tights fra Casall her // lilla, lett treningsjakke fra Craft her, finnes i fleire farger //  stor treningsbag fra Reebok her // crossfit t-skjorte her // svart og grå clover tights fra Rohnisch her, finnes også i rosa // oransje treningstopp fra Casall her.

Mange andre freshe nyheter av treningskle i alle kategorier, både til inne og utebruk! Masse anna nytt finner du her 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

64 kommentarer

  1. Ser superdigg ut! Hvilken annen (sunn) søtning kan du anbefale om man ikke bruker sukrin? Kan søtningen erstattes med sukker, akasiehonning eller annet? Jeg bruker verken sukrin eller proteinpulver.

    1. Da må du nesten berre prøve deg fram med det du liker og har tilgjengelig. Vil ikkje anbefale sukker, heller melis i tilfelle. Usikker på korleis akasiehonning fungerer, men det er berre å prøve seg fram og smake til 🙂

  2. Det så faaaarlig godt ut! Gjett om denne skal testes 😀

    1. Advarsel: du kommer til å bli hekta! Hehe 😉

  3. Birgitte

    Hva slags kakao bruker du?

    1. Vanlig originalkakao.

  4. Ser nydelig ut! Nam.

    1. Fantastisk godt – spiser det kvar einaste dag!

  5. Denne var nyyydelig

    1. Så kjekt med tilbakemelding, Ingrid 🙂

  6. Dette så skummelt godt ut! 🙂
    Er det proteinpulveret eller det under som kan sløyfes? 🙂

    1. Proteinpulver, det står med bindestrek og er på samme linje 🙂
      Det er berre å prøve, smaker fantastisk!

      1. Takk! 🙂 vises ikke slik på mobilen! 🙂 da blir det noe godt i helgen likevel! 🙂

      2. Åja, då so. Håper det smaker 🙂

  7. Så nydelig ut. Jeg er laktoseintolerant så lurer på om CC kan erstattes med noe annet?:)

    1. Du kan jo alltids bruke f.eks laktosefri kesam, men det blir jo naturligvis ikkje det samme 🙂

  8. Var kjempegodt, men veldig sterk sjokoladesmak – prøver å redusere litt neste gang (slumpet 2 spise skjeer denne gang). Prøvde å la guttungen prøve, og ble for sterkt selv for ham

    1. Derfor står det at det er lurt å holde igjen litt på kakaoen, og heller smake til 🙂 Så gjer det neste gang, så blir det nok bedre for dere begge!

  9. Mali Nikoline

    Tagatesse er et fint søtningsstoff som smaker naturlig, det er utvunnet fra melkesukker. Fåes på helsekosten, passer til det meste, iallfall, kakao og til å ha på grøt 🙂

    1. Korleis er søtningsgraden?

      1. Mali Nikoline

        Iflg pakningen så skal du halvere mengden ift vanlig sukker. Når jeg leser på pakningen så er det mindre tagatose i det enn jeg trodde, så den er i hovedsak kunstig, men den smaker iallfall veldig godt 🙂 Jeg brukte ca en dessertskje til bringebærsorbet der jeg brukte 120g bær og 100g kesam 🙂

      2. Det var det eg trudde 🙂 Blir masse det samme som sukrin+ trur eg. Det er det eg personlig synes smaker mest ekte 🙂

  10. Marita B.

    Åt denne uten å mose cottage cheesen og utan frukt, men med kaffi i!

    1. Eller begge deler 🙂 Eg drikker alltid kaffi til om eg spiser den til frukosten! Men som «kaffimat» passer det også godt.

  11. Dette så godt ut! Du er flink! Men jeg kan ikke fordra cottage cheese… Hverken smaken eller konsistensen. MEN dette så jo ut som en god løsning? Er det noe som helst smak av CC i denne oppskriften? 🙂

    1. Hei! Nei, du smaker virkelig ikkje cottage cheesen, det kan eg nesten garantere deg 🙂 Så eg vil virkelig anbefale deg å prøve! Berre hugs å ta tålmodighet til å mose den HEILT klumpfri 🙂

  12. Er det mulig å bruke vanlig sukrin, istedenfor sukrin+ ? 🙂

    1. Hei! Det vil eg ikkje anbefale. For det første vil ikkje sukrin løyse seg opp, for det andre vil det gi en kjølende/falsk ettersmak.

  13. For en fantastisk blogg du har!! I løpet av de siste dagene har jeg besøkt den opp til flere ganger 🙂
    Takk for gode oppskrifter og masse inspirasjon!! Denne sjokoladekremen gikk unna og ble godt likt av både meg og veslejenta mi.

    1. Tusen hjertelig takk for hyggelig tilbakemelding, Sølvi! Kjekt du har funne fram til bloggen min, håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂
      God fredag!

  14. Hannelore

    Har laget den et par ganger allerede og synes den er aller best som pålegg på knekkebrød toppet med banan. Jeg lurer på om du har erfaring med hvor lenge den kan stå i tett boks i kjøleskapet? 🙂

    1. Den kan nok fint stå 3-4 dager, sikkert lengre også 🙂

  15. Silje godtemons

    Dette fikk jeg ikke til! Hvilken søtning bruker du? Jeg brukte sukrin + og etterhvert litt honning, men det ble ikke så godt. Tok kanskje oppi litt mye kakao også i stedet for å holde litt igjen som du anbefalte 😮 Idag prøver jeg meg på brownies trøfler! Takk for alle de gode oppskriftene dine. Jeg har godteristopp, men elsker sjokolade, så greit å ha noe litt sunnere å knaske på i helgene 🙂

    1. Silje godtemons

      Ops, så nå at du bruker sukrin + 🙂

      1. Det stemmer, eller en blanding med sukrin gold/sukrinmelis 🙂

    2. Hei!
      Det gjelder å smak til, både når det kommer til søtning og kakao for å få det som man ønsker det 🙂 Prøv gjerne det neste gang! Kor masse sukrin+ brukte du? Eg har prøvd med honning en gang, men det synes eg ikkje blei noke godt…

      Veldig kjekt med tilbakemelding, Silje – browniestrøflene er jo så enkle og gode! God helg vidare 🙂

  16. Kan man erstatte proteinpulveret med noe annet? 🙂

    1. Det står jo at du kan sløyfe det 🙂

      1. Var vel dialekten jeg ikke skjønte. Hehe 🙂
        Skal lage denne i dag,gleder meg!

      2. Håper det smakte 🙂

  17. Har så lyst å prøve denne oppskrifta, ser skikkelig godt ut! 🙂 Eg har ødelagt stavmiksaren eg har og må få kjøpt meg ein ny, så eg lurar på kva for ein du brukar/anbefalar?

    1. Hei!

      Min stavmikser er fra merket «invite» – veldig fornøgd med den 🙂 Men det er nok mange andre gode på markedet også!

  18. Ble veldig bitter, men tok 20 gram kakao med en gang jeg

    1. Nettopp derfor man skal smake til med kakao og søtning 😉 Alle har forskjellige smaker, eg blant anna bruker ofte meir!

  19. Veronica

    Hele porsjonen utgjør ca 402, for de som lurer på det.
    For oss som holder kaloriregnskap så er det greit å vite 🙂

  20. Kjempegod!!
    Jeg brukte mager CC, 15 g kakao og 10 g proteinpulver og regnet meg frem til 305 kcal.
    Men klarte ikke å spise mer enn litt over halvparten da, veldig mektig. Så sparer resten til i morgen tidlig

    1. Ja, det er mektige saker! Kjekt den falt i smak hos deg, Carina 🙂

  21. Lagde denne nå i kveld, søtet med 1 ts akasiehonning og en liten skvett med funlight saft. Blandet i en god neve frosne bringebær – det smakte helt himmelsk!
    Takk for en fantastisk og inspirerende blogg!

    1. Nam, det høres godt ut! Det er en glede å inspirere, Ida 🙂

  22. Hei! Går det an å lage denne med Kesam mager istedenfor cottage cheese?
    Mvh Karen

    1. Hei 🙂 Ja, det går jo an, men du får jo ikkje i nærheten av samme konsistens og smak 😉

  23. Lager denne hver gang jeg får lyst på noe søtt, hjelper veldig! 🙂

    1. Sant den gjer? Elsker virkelig denne sjokoladekremen 😀

  24. Veldig godt å mose 1/2 banan med 1 ts peanøttsmør og ha på toppen!!

    1. Godt tips, Julie 🙂

  25. Er det mulig å bruke noe annet enn chottage cheese? 🙂 er det samme hvilket proteinpulver man bruker? 🙂

    1. Det blir heilt noko anna når man ikkje bruker cottage cheese. Du kan jo alltid bruke feks kesam eller kokoskrem, men det blir en anna type sjokoladekrem 😉 Du kan bruke dei fleste typer proteinpulver ja.

  26. Hei! Denne var utrolig god! Hadde oppi én moden banan i tillegg for ekstra søtning, varmet så fryste bringebær med litt sukrin gold å hadde oppå Nam! God og mektig!

    1. Mm, det høres godt ut Julia! Kjekt sjokoladekremen falt i smak – det er jo perfekt frukost no når vi går mot sommaren 🙂

  27. Gud a meg det her var fælt

    1. Ikkje alle oppskrifter faller i smak hos alle 😉

  28. Denne ble god, men mektig, så en halv porsjon var nok til et måltid for meg, også gjemmer jeg resten til dessert :-). Jeg brukte 15g mocca/sjokolade proteinpulver og 10g kakao og en halv banan istedenfor annen søtning.

    1. Høres ut som en god plan, Kristin 🙂 Den er bedre når den får stått litt!