Gratinert kyllingform med sukkerfri sweet chili saus

Hei og god tirsdag!

Idag er det kylling på menyen i en veldig enkel, rask og smakfull middagsrett som er heilt super til kvardags. Kyllingformen krever ikkje meir enn 5-10 minutter tillaging før den lager seg sjølv i ovnen, og det beste er at man kan bruke det man liker og har tilgjengelig av grønnsaker – gjerne en god miks av forskjellige farger som synger på siste værset.

Som tilbehør er min store favoritt heimelaga, sukkerfri sweet chili saus. Denne er også overraskande rask og enkel å lage, og eg lover deg den smaker bedre enn kjøpevarianten!

IMG_4793

Gratinert kyllingform, 4 porsjoner
grønnsaker etter ønske
eg har her brukt brokkoli, blomkål, sopp, paprika, sukkererter, gulrot, rødløk
800 g kyllingfilêt
revet ost
salt, pepper, paprikakrydder, kvitløk

Slik gjer du: 
1. Sett ovnen på 200 grader. Kutt masse grønnsaker i passelige biter og legg i en ildfast form. Her er det berre å bruke det man liker og har tilgjengelig.

2. Kutt kyllingfilêt i terninger og vend i krydder. Bre over grønnsakene. Steik midt i ovnen til kyllingen nesten er gjennomstekt, ca. 15-20 minutter. I mellomtida kan du lage sweet chili saus og koke ris om du ønsker det.

3. Ta formen ut av ovnen, ha over ost og gratiner vidare til osten er smelta og gyllen. Bruk gjerne grillfunksjon eller varmluft. Server så med sweet chili saus og ris om du foretrekker det.

IMG_4773

Sweet chili saus fra butikken er dessverre proppfull av sukker, så da er det heilt supert at man kan lage en heimelaga sunnere variant på berre 10 minutter!

1713031-12-1428744983498


Oppskrift finner du HER.

IMG_4807

Velbekomme 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Du Linda.. Tusen takk for at du inspirerer og deler oppskrift, igjen! Ble en herlig middag :))

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Marita! Det er en glede å inspirere 🙂

  2. Hei! Dette så godt ut! Kan man bare bruke Sukrin gold? Evt hvor mye?

    1. Hei! Ja, du kan berre bytte ut med samme mengde 🙂

  3. tusen takk for oppskrift for sukkifri sweet chilli saus… jeg elsker dette som dip!!! fantastisk med salat hvis du mikser med kesam ogsa

    1. Så kjekt med tilbakemelding, Jenni 🙂 Høres godt ut!

  4. Hei! Da blir det denne sweet chilli saus på oss fremover:) Har ikke laget selv før, men nå blir det det.
    Skulle tro den holder seg en stund i kjøleskapet om man lager en litt større porsjon. Hva tror du?

    1. Så bra! Sausen holder set best kun nokre dager etter min erfaring, da den etterkvart blir litt «dvassen» i konsistensen (men smaker det samme!). Så berre vær obs på det i tilfelle 🙂

  5. Lagde den sausen i går. Litt annerledes da jeg ikke hadde chili, bare chilipulver. Så jeg hadde litt rød paprika og 1ts chilipulver oppi. Det ble kjempe godt! ble først litt skremt da det luktet forferdelig sterkt på grunn av epleeddiken, men smaken var utrolig god. Kan nytes med god samvittighet siden den er sukkerfri 🙂

    1. Ikkje sant – eit SÅ masse bedre alternativ enn ferdigkjøpt 🙂 Veldig kjekt oppskrifta falt i smak hos deg, Carina!

  6. Hei, har desverre ikke eplecidereddik, tror du vi kan bruke hvitvinseddik?

    1. Hei! Da trur eg det passer bedre med vanlig 7% eddik, har du det? Du kan jo prøve, men vanskelig å sei korleis resultatet blir… 🙂

  7. Ein fantastisk god middag, og den beste sweet chili sausen eg har smakt. Egentlig ein rask og enkel middag! 🙂

    1. Så kjekt å lese, Silje! Tusen takk for tilbakemelding 🙂

  8. Takk for mange gode oppskrifter!:) Men har et spørsmål, mine grønnsaker, brokkoli, gulrot og rødløk, ble ikke myke etter 20min i ovnen…ganske harde.. hva gjør jeg feil? Kuttet de i små biter…

    1. Dei skal ha litt tyggemotstand, det er meininga. Men alle ovner er forskjellige, så du kan eventuelt steike litt lengre også 🙂 Visst du vil ha heilt møre grønnsaker må du forsteike dei litt først.

  9. Lagde sausen i dag, smakte supergodt sammen med ovnsbakte tomater og laks, og grønn mos med brokkoli og spinat 🙂

    1. Fantastisk! Sweet chili saus passer virkelig til mykje 🙂

  10. Hei,
    Supre oppskrifter du har, men jeg sliter litt med å skjønne hvilken funksjon man skal bruke på ovnen, og om når kyllingen er gjennomstekt. Har du noen råd?

    1. For å vere heilt ærlig så skjønna eg ikkje heilt kva du spørr om?