Proteinrike havrescones med eple og kanel

Innlegget inneholder annonselenker

Hei alle sammen!

Idag har eg en veldig god oppskrift på scones til dere. Dette er en litt søt variant med finrevet eple og kanel i deigen, perfekt å ta med som turmat, spise som en søt frukost/lunsj eller kveldsmat når man er litt fysen.

Eg har tatt utgangspunkt i mine tidligere oppskrifter på havrerundstykker i fleire varianter, som også kan kalles proteinrundstykker på grunn av det høge innholdet av proteiner. Hovedingrediensene er egg, cottage cheese og kesam, havregryn og havremel, så det seier seg sjølv at dette både blir eit mettande, næringsrikt og svært proteinrikt resultat:

IMG_1784

Proteinscones med havre, eple og kanel 
150 g havremel
100 g havregryn
150 g cottage cheese
100 g kesam
2 egg
2 ts bakepulver
2 ts kanel
50 g sukrin gold
1 stort eple, raspa

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Ha cottage cheese, kesam, egg, sukker, bakepulver og kanel i bolle og kjør glatt med en stavmikser.

2. Vend inn eple, deretter havregryn og havremel til en jevn deig. La stå i 5 minutter, lag en stor, rund og litt flat scone en langpanne med bakepapir. Pensle gjerne med egg og ha gjerne over litt hakkede mandler på toppen.

3. Steik midt i ovnen, ca. 25 minutt, eller til sconesen er gyllen. Avkjøl på rist. Like gode er dei kalde som varme.

IMG_1801


Oppskrifta er fri for både sukker og gluten, men for 100% glutenfritt resultat må du bruke glutenfri havre.

IMG_1787

Kombinasjonen av ingrediensene gir skikkelig saftige scones! Samtidig er dei luftige og får en litt sprøere utside. Ekstra godt med litt crunch fra mandlene på toppen også 🙂

IMG_1796

Pålegg er på ingen måte nødvendig, dei var så gode i seg sjølv. Men syltetøy, brunost, kvitost eller lignande passer nok godt om du ønsker det!

Heilt supre som næringsrikt påfyll på turer, ellers kan dei nytes til frukost, lunsj, kveldsmat, mellommåltid eller til kaffikoppen. PS! Sconesene kan fint fryses. 

IMG_1806


Da vil eg ønske alle en fin mandag vidare! Eg er komt meg heim på påskeferie, starta med en dag med sol før påskeværet endra seg til det verre….

IMG_1909

Jakke  (-25% rabatt!) // tights (-30% rabatt!)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

28 kommentarer

  1. Hvor mange scones blir det? 6 stk.?

    1. Kjem an på kor store du lager dei. Eg har delt min i 6 stk.

  2. NAAAM !! Bruker denne basisoppskriften til rundtstykker, brød, boller (!), pizzabunn – ALT !

    + Kaloriregskap til de som vil bryr seg om denslags;
    264 kcal pr stk / bit (med original kesam, mager cottage cheese).

    1. Samme her! Har ikkje prøvd som pizzabunn enda, men til det meste anna 🙂

  3. Fantastisk glott blogg. Og disse ser jo knallgode ut. Ska så definitivt prøves i påsken.
    Skal forsøke å lage en varian med gulerot også. Tipper det kan smake
    God påske til deg

    1. Den med gulrot er også veldig god – perfekt med pålegg, til supper eller lignande 🙂 Riktig god påske til deg!

  4. Alternativ til kesam da jeg desverre ikke får tak i det her i USA som jeg bor

    1. Naturell yoghurt, kvarg eller lignande 🙂

  5. Caroline

    Så goda!!! Men åh de blev helt degiga inuti. Hade de i ugnen 45 min och fick ge upp för de skulle brännas. Åt dem degiga haha. Vad kan jag ha gjort för fel?

    1. Så merkelig. Har du hatt det problemet før? Alle ovner er forskjellige, så det kan ha noko med den å gjere. Ellers er det litt vanskelig å svare på om du har fulgt oppskrifta heilt?

  6. Disse ER så gode! Jeg baker de støtt og stadig for de er geniale å ha liggende i frysern og ta de med seg i bag´en om dagen er lang. De metter godt og er kjempedigge. Pleier å bruke gulrot i steden for eple, eller begge deler – NAM!

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Marie 🙂 Veldig kjekt oppskrifta har falt i smak! Neste gang skal eg prøve med revet gulrot.

      Ha en super søndag 🙂

  7. Delte de opp i seks små scones for å prøve å steke de litt raskere, nå har de stått i ovnen i 33 min og er enda som grøt inni… Jeg bytta kesamen ut med yoghurt naturell – vet ikke om det har betydning?

    1. Hei!
      Nei, dette skal ikkje bety noko. Fulgte du ellers oppskrifta? Det blir saftige scones, og dei vil bli tørrere når dei er avkjølt, men skal ikkje sjå ut om grøt inni altså! Korleis blei resultatet til slutt? 🙂

      1. De ble veldig gode, men grøt inni…. Mener jeg fulgte oppskrifta til punkt og prikke. De sto sikkert i ovnen i nesten en time. Mulig det er ovnen som fusker, men veldig rart altså…

      2. Fikk du avkjølt dei heilt først? Kan få litt «graut»konsistens når dei fortsatt er varme, nemlig 🙂

  8. Hei Linda. Kan man f.eks bytte ut havremelet med speltmel? 🙂

    1. Hei! Ja, det trur eg skal gå fint, men mulig du må justere opp mengden litt 🙂

  9. kan denne lages uten egg?

    1. Du kan prøve, men eg kan egentlig ikkje svare på det, når eg ikkje har prøvd det sjølv… kanskje «no egg» erstatter kan brukes? 🙂

  10. Testing comments

  11. Tina Langvik

    Hei!
    Laget scones i kveld, NAM!! Skal de oppbevares i kjøleskap eller på kjøkkenbenken?

    1. Heisann 😀 Sant dei er gode??
      Du kan oppbevare dei begge plasser, holder seg like godt i romtemperatur som kjøleskap 🙂

  12. Desse var fantastiske! Akkurat passelig søte og utruleg snadder med ost på <3

    1. Så kjekt å lese, Svanhild 😀 er sikker på at dei smaker nydelig med ost!

  13. Kan man bruke vanlig sukrin istede for sukrin gold? Har bare vanlig sukrin i skapet for øyeblikket

    1. Som vanlig så anbefaler eg aldri vanlig sukrin, men visst du liker smaken av det, så må du berre bruke det 🙂