Proteinrikt havrebrød

Heihei!

På utkikk etter eit saftig, smakfullt brød med sprø skorpe? Da kan eg anbefale dette proteinrike havrebrødet! Ingen elting eller heving, du rører kun sammen ingrediensene, så lager det seg sjølv i ovnen.

Brødet er veldig næringsrikt, inneholder masse proteiner, langsomme karbohydrater og fiber. Det smaker like godt med pålegg til frukost, lunsj eller kveldsmat, eller som tilbehehør til salat, suppe eller gryte. Utgangspunktet for denne oppskrifta er mine tidligere oppskrifter og varianter av havrerundstykker/proteinrundstykker som eg posta for eit år sida og har fått mange gode tilbakemeldinger på:

IMG_2206

Proteinrikt havrebrød, 1 stk
300 g cottage cheese
200 g kesam, evt. meir cottage cheese
4 egg
250 g havremel
250 g havregryn
1 toppa ss bakepulver
1 ts salt

Slik gjer du: 
Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen cottage cheese, kesam og egg – kjør glatt og klumpfritt med stavmikser. Tilsett deretter havregryn, havremel, bakepulver og salt, bland godt og la deiga svelle 5-10 minutter.

Hell deiga over i en smurt brødform (1 liter). Steik på nederste rille i 45-50 minutter, eller til brødet har fått en gyllen farge og begynner å bli sprø. Avkjøl.

Brødet holder seg godt og ferskt eit par dager. Det kan fint fryses, enten som brødskiver eller heile brødet.

IMG_2205

Brødet er naturlig glutenfritt, men for 100% glutenfritt resultat bruker man glutenfritt havremel og glutenfri havregryn.

IMG_2203

Perfekt brød i matpakken til båd store og små! Dette inneholder næring som holder magen mett, blodsukkeret stabilt og humøret på topp 🙂


IMG_2198

Like godt med salt som søtt pålegg! Prøv dette brødet, du vil virkelig ikkje angre 🙂 

Ha en fin dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

68 kommentarer

  1. Linda G. E

    Mmmm 🙂 Vanlig cottage cheese eller lett? 🙂
    Digger alle disse sunne oppskriftene dine 🙂

    1. Vanlig, ellers hadde eg skrevet mager variant 🙂 Så bra, det er kjekt å lese!

    2. Havrebrød. Godt Brød men det synker sammen toppen av Brødet hva gjør jeg Galt? Brødet er u formet M.v. h.Geir

      1. Det er litt vanskelig å svare på visst du følger oppskrifta… bruker du riktig brødform (1 liter)?

    1. Supergodt – sjølv for den som ikkje er særlig glad i brødmat 🙂

  2. Marianne

    Dette må jeg prøve, ser nydelig ut! Men tenkte å lage 2 brød, dette her og et med 250 g spelt. Og lurte på da om det er best å bruke gjær i det brødet, eventuelt hvor mye?

    1. Hei!
      I denne oppskrifta vil eg ikkje brukt gjær, uansett om du evt. bytter om havremel med speltmel. Lykke til 🙂

  3. Dette brødet så utrolig godt ut! Har du noen forslag til hva man kan erstatte cottage cheese og kesam med? For dem som ikke bruker melkeprodukter.

    1. Hei! Man kan jo prøve seg fram med f.eks kokoskrem og søtpotetmos, men det vil jo gi både en anna smak og konsistens. Men heilt sikkert godt det også 🙂

  4. Åj, det var en god idè! Tusen takk 🙂

    1. En glede å inspirere 🙂

  5. Dette så kjempegodt ut! Hvis jeg vil tilsette linfrø eller solsikkefrø, bytter jeg ut dette med litt av havregrynene eller tilsetter jeg frøene i tillegg?:-)

    1. Det kan du berre tilsette i tillegg, med mindre du bruker veldig store mengder 🙂 Eg har brukt ca. 100 g i tillegg, og det har gått heilt fint!

  6. Hei Linda!

    Dette er utenfor tema, men har du en oppskrift på mango chutney(uten tilsatt sukker)? Oppdaget til min forskrekkelse at halvparten av den jeg kjøpte på butikken besto av sukker

    1. Hei! Nei, det har eg dessverre ikkje. Men det hørtes ut som en god ide å lage oppskrift på, så det skal eg skrive ned på lista mi 🙂
      God helg!

  7. Er det ca mange kalorier i en skive? 🙂
    Lagde brødet i kveld og det ble kjempegodt!!

    1. Eg rekner ikkje kalorier, så det kan eg ikkje svare på. Så kjekt brødet falt i smak hos deg, Anniken 🙂

    2. Hei,

      Lager rundstykker av samme oppskrift. Det gir 20 stk med ca 135 kcal pr rundstykke.

      1. Brødet er med utgangspunkt i rundstykke oppskrift 🙂

  8. Mari Melsom Kristensen

    Hei. Kan man bare bruke kesam, og ikke cottage cheese?

    1. Hei! Ja, det skal nok gå fint 🙂

      1. Mari Melsom Kristensen

        Bruker du varmluft eller over-under varme når du steker?

      2. Eg skriver alltid om eg bruker varmluft, ellers er det vanlig over-undervarme 🙂

  9. Hei, Linda! Må bare si at du gjør en så utrolig bra jobb. Innom bloggen din flere ganger i uken hver uke for å hente inspirasjon til middagsplanene hver uke, og finner alltid noe. Litt off-topic.. Trenger et nytt proteinpulver som jeg tenker bruke i smoothie som jeg lager til frokost. Står mellom Nanox Varcil R2 eller dette Troponin proteinpulveret til X-Life. Sett at du bruker begge, hvilket av de to synes du jeg skulle valgt?
    Ha en fin helg! 🙂

    1. Hei Heidi!

      Tusen hjertelig takk for hyggelig tilbakemelding, det setter eg stor pris på 🙂
      Kva smak ønsker du proteinpuleret i? Vanilje, sjokolade, jordbær…? Og er det kun i smoothie du kommer til å bruke det?
      Hører fra deg!

      1. Jeg tror i utgangspunkt at det vil bli brukt mest i smoothie, så jeg tenkte kanskje vanilje? 🙂 Det er den eneste smaken jeg har brukt i smoothies tidligere, så vet ikke hvordan de andre ville smakt

      2. Da må eg faktisk innrømme at eg kun har prøvd nanox varcil i vaniljesmak, og ikkje troponin. Det er veldig godt etter min smak, men eg tippe troponin er minst like godt 🙂 Begge skal løyse seg godt opp i væske og, så da er det nok berre å velge det du føler blir best (eller gå etter pris!) 🙂

  10. Kristine

    Dette brødet var helt fantastisk godt! Takk for alle de gode oppskriftene du kommer med! 🙂

    1. Så hyggelig å lese, Kristine! Takker for tilbakemelding 🙂 Det er en glede å kunne inspirere!

  11. Skal deigen bli veldig kompakt? Synes det ble veldig kompakt nå når jeg lagde det!

    1. Ja, den blir litt kompakt.

  12. Skal røra/deigen være fast?

    1. Relativt fast ja, men klissette.

  13. Bruker du varmluft? Bakte i kveld, med dobbel oppskrift( 2brød). Deigen ble veldig klissete og kompakt. Så måtte trykke deigen ned i formen. Brødet var veldi klissete inni etter steketid. Nesten som d ikke var gjennomstekt. Skal det være sånn? Skulle jeg redusert havremel når jeg dobbla oppskrifta? 🙂

    1. Nei, eg bruker vanlig over-undervarme. Deiga skal vere klissette om kompakt, men ikkje det ferdige resultatet. Skal ikkje ha noko betydning om du dobler oppskrifta, så lenge målene er dei samme 🙂 Kanskje du skulle stekt litt lengre, ovner er forskjellige og steiketid kan variere noko.

  14. Måtte selvsagt prøve dette i dag, og for et fantastisk godt brød!
    Vet du sånn ca hvor mange kcal en skive inneholder? 🙂
    Tusen hjertelig takk for oppskrift, denne kommer til å bli flittig brukt 🙂

    1. Så hyggelig at det falt i smak hos deg Signe! Perfekte å fryse, så det er berre å kjøre opp ei stor oppskrift når du først er i gang 🙂
      Kalorier teller eg ikkje.

  15. Hei… Tusen takk for en kjempe fin blogg og mange gode oppskrifter. Lurer på hvor mye karbo det er i dette brødet? Prøver og holde karbo så lavt som mulig pga vekt nedgang.

    1. Det inneholder naturligvis en del karbohydrater med havremel og havregryn som nesten hovedingredienser.

  16. Hvor mye karbo er det i dette brødet?

    1. Eg finrekner ikkje på slikt, vil du vite det kan eg anbefale å bruke blant anna kostholdsplanleggeren 🙂

  17. Hei 🙂 Såg godt ut dette brødet! Jeg rekna ut næringsinnholdet, og så flere spurte etter det så da kan jeg jo dele det med dere.. 327,4 g karbs i hele brødet. Men også hele 136 g proteiner!:) Og 48,3 g fiber! Det er sunt og godt det!:) Jeg skal prøve meg på dette, tror både mannen og ungene og vil like det:) Takk for en super inspirerende blogg!!!! 🙂 Ha en fin dag 🙂

    1. Topp 🙂 Eg veit det har eit godt næringsinnhold, men eg har ingen behov for å sitte å finrekne på innholdet 🙂 Håper det faller i smak hos dere alle, June! God helg 🙂

  18. Går det fint å bruke mager kesam, istedenfor vanlig kesam? Må ha laktosefri variant, og den er mager. Er det bedre å bruke gresk yoghurt?
    På forhånd takk for svar! 🙂

    1. Hei! Bruk den med høgast fettinnhold. Problemet med mager kesam er at den ikkje tåler oppvarming like godt, og resultatet kan fort bli tørt. Men det skal nok gå fint om du bruker original cottage cheese 🙂

  19. Torill Dalset

    Hei! Nå har jeg prøvd å lage dette brødet 2 ganger, og resultatet har blitt det samme; brødet blir rå og klissete inni. Steketid: 50 minutter i form, og i går tok jeg brødet ut av formen og stekte videre i 10 minutter. Har du noen tips på hvor mye lenger de bør stå i stekeovn?

    1. Hei! Da kan det virke som det rett og slett berre må steike enda lengre, gjerne med litt lavare temperatur. Skru ned temperaturen til 160 grader og steik nærmare 1,5 time. Da burde det virkelig bli gjennomstekt 🙂

  20. Marte Monsen

    Heii! Har ingen stavmikser å bruke, tror du det vil bli et godt resultat med en blender?

    1. Ja, det går fint 🙂

  21. Hei!
    Har bare toliters brødformer.
    Tror du det går bra å lage dobbel oppskrift å steke i den forma jeg har?

    1. Hei! Tja, eg trur det skal gå bra, men du må nok steike det en del lengre da 🙂

  22. Cathrine

    Hei! Lurte bare på hvordan havregryn du har brukt her? Lettkokte eller store?

    1. Hei 🙂 Eg bruker alltid lettkokte i desse oppskriftene!

  23. Hei.

    Har bakt dette brødet nå en god stund, og syns det er kjempe godt! Problemet nå er at jeg begynner å bli litt lei av cottage cheese, har du forslag på hva jeg kan bytte det ut med i oppskriften? 🙂

    Tusen takk for en kjempe inspirerende blogg forresten, jeg bruker den hver uke til å finne nye og sunne matretter! 🙂

    1. Hei! Du kan bruke kun kesam, men eg trur nok ikkje resulatatet blir så veldig annleis… cottage cheesesen smaker jo man på en måte ikkje 🙂 Men du kan jo alltids prøve!

      Takk for hyggelige ord, Therese. Veldig hyggelig å inspirere med nye og sunne matretter 🙂 Ha en fin mandag!

  24. Mathilde

    Lagde ditta brødet nettopp, å de hang sej fast i forma å blei ødelagt :/ tok brødet ut av forma me en gang, skulle ej ha venta? Å kanskje smurt forma bedre.. kan man bruke bakepapir? Ellers bra smak på brødet, men blei ikkje særlig luftig

    1. Så dumt! Eg smører formen godt eller bruker bakepapir. Har brukt bakepapir dei siste gangene. Kanskje du skal prøve det neste gang? 🙂

  25. Elin Renate Johnsen

    Super godt brød, det er blitt min favoritt ☺. Lagde i dag med mager c.c og kesam, og det gikk helt fint ☺

    1. Så kjekt det falt i smak 🙂 Du bruke original kesam da rekner eg med?

  26. Astrid Jürgensen

    Fantastisk godt brød. Beste eg nokon gong har baka 🙂 Favorittbrødet 🙂

    1. Då kjekt å lese, Astrid 😀 takker for tilbakemelding!

  27. Takk for en super blogg Linda. Hvis man bruker glutenfri havregryn. Blir det samme resultat?

    1. Takk for hygglig kommentar Helle! Ja, det går fint å bruke glutenfri havregryn og glutenfritt havremel. Du kan fint male havregrynene til havremel i en blender visst du ikkje har det fra før 🙂

  28. Hanne Bratberg

    Hei!
    Prøver meg på å bake havrebrødet ditt. Jeg brukte 250 g havremel og 250 g havregryn og da ble røra så tørr at jeg måtte spe på med vann. Er dette kjent problematikk for deg?

    1. Nei, absolutt ikkje. Da må det være noko feil med målene…

  29. Hei
    Dersom en ikke bruker kesam, er det bare å erstatte den med samme mengde cottage cheese?