Kylling- og brokkoligrateng

Hei alle sammen!

Den tidligere supre kvardagsmiddagen laks- og brokkoligrateng falt godt i smak hos dere, og idag vil eg dele oppskrifta i en ny vri som eg trur vil falle like godt i smak: kylling- og brokkoligrateng! Laga på akkurat samme måte – rask, enkel, få ingredienser og veldig, veldig god.

Forskjellen her er at kylling treng litt lengre steiketid, så formen må forsteikast før den blir toppa med ost. Men likevell krever det minimalt med arbeid, og middagen lager seg sjølv i ovnen etter 5 minutter forberedelser:

IMG_2285


Kylling- og brokkoligrateng, 3-4 personer

2 brokkoli
4 kyllingfilêter
1-2 bokser philadelphia kvitløk&urter
revet eller skiva ost
salt og pepper

Tilbehør søtpotetmos
4 mellomstore søtpoteter
salt & pepper

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Skrell søtpotetene, del i mindre biter og sett på kok til bitene er møre.

2. Skjær brokkoli i buketter og ha i en ildfast form. Spre over philadelphia, kylling i mindre biter med litt salt og pepper over. Forsteik midt i ovnen i ca. 15 minutter, deretter topper du med ost og steiker vidare i ca. 15 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.

3. Hell av vatnet av søtpotetbitene, mos til en klumpfri søtpotetmos med litt salt og pepper. Server middagen straks!

collagess


Tips: 
– anna forslag til tilbehør kan vere for eksempel ris eller potetmos.
– for å få variasjon kan du bruke andre typer philadelphia/kremoster.
– bytt ut eine brokkolien med blomkål for fleire forskjellige smaker. Andre grønnsaker kan og naturligvis brukes.

IMG_2289


Velbekomme – håper middagen smaker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. Denne så fantastisk god ut:)

    Sjekk gjerne ut min blogg om interiør og hverdagen i Nederland.

    1. Takk for det, Gina 🙂

  2. Birgitte

    180 grader med varmluft?

    1. Alltid vanlig over-undervarme med mindre det står presisert noko anna 🙂

  3. Søndagsmiddagen her i dag! Gleder meg 🙂

    1. Så deilig! God middag, Hilde 🙂

  4. Hei!
    Jeg lagde nettopp denne middagen som anvist men kyllingen kom jo ut rå?! Er det meningen at man skal steike kyllingen i steikepanne først? Er jo passe farlig om man kyllingen fortsatt er rå. Var bare flaks at vi såg det.

    1. Hei!
      Nei, det er ikkje meininga at kyllingen skal steikes først. Når den kuttes i små biter og legges på toppen, så skal den bli gjennomstekt. Hadde du kanskje frossen kyllingfilet eller veldig store biter? Eg har aldri hatt det problemet, og heller aldri hørt om noken andre som har hatt det.

      1. Var i ca like store biter som vises på bildet. Kan være kyllingen var litt frossen i midten, skal høyre med han som kutta opp kyllingen.
        Men vi skal definitivt prøve oppskriften igjen!:-) var veldig godt når vi først fikk det til.

      2. Det kan absolutt ha betydning. Og ikkje minst kor stor forma di var, i forhold til om kyllinbitene låg oppå kvarandre.. Steik litt lengre neste gang, så blir det vertfall vellykka på første forsøk 🙂

  5. Kristin

    Veldig lettvint og veldig godt 🙂

    1. Ikkje sant! Slik kvardagsmiddagane skal være 🙂

  6. For en fantastisk blogg du har! så utrolig fint og inspirerende av deg å legge ut så masse fantastiske oppskrifter og alt! Wow 😀 Blir deilig middag fra bloggen din i dag ser jeg!

    1. Så hyggelig kommentar, Anette! Tusen takk for det 😀
      Kva blir det til middag? 🙂

  7. Rebecca

    Lagde denne idag, super god! 😀 Tusen takk for fine og gode oppskrifter!

    1. Herlig! Kjekt å inspirere, Rebecca 🙂

  8. Rita Hole

    Denne var nydelig!!!

    1. Så kjekt å lese, Rita 😀

  9. Denne var kjempe god!! Den skal eg lage mange gongar Utrulig flott blogg du har

    1. Tusen takk, Marita 🙂

  10. Kan man bruke kremgo lett krydder i stedet for?, jeg må ha den laktosefri:)

    1. Det går sikkert fint 😉