Linda Stuhaug

Annonse

29. april 2016

Sukkerfri snickers konfekt

Sukkerfri snickers konfekt
Innlegget inneholder annonselenker God fredag!
Kan eg friste med nydelig snickers konfekt idag? Sjokolade fylt med crunchy peanøtter og flytande karamell? Det håper eg, for desse blei fantastisk gode!
Konfekten krever kun 5 ingredienser og er veldig enkel å lage. Uten tilsatt sukker og eit langt magrere alternativ enn ekte vare, men likevell smaker man ikkje at det er eit sunnare alternativ 🙂
Sukkerfri snickers konfekt, 10-14 stk 70 g sukkerfri sjokolade 1,5 dl vikingmelk (usøtet på hermetikkboks)* 20 g fibersirup gold / yaconsirup* 10 g sukrin gold en liten neve peanøtter
Slik gjer du: 1. Smelt 40 g sjokolade skånsomt over vannbad eller i mikro (les meir under tips!). Ha den smelta sjokolade i silikonformer og bre godt oppover kanten, slik at du kan fylle sjokoladen etterpå. Sett til avkjøling.
2. Bland vikingmelk, fibersirup/yaconsirup og sukrin gold i en bolle som tåler mikrobølgeovn. La massen koke i mikroen 5-10 minutter, til den begynner å tjukne og får en fyldigere konsistens. Massen kan også kokes i en kjele, men det vil ta litt lengre tid. Avkjøl litt.
3. Når sjokoladen i silikonformene er stivna kan du fordele over grovt hakkede peanøtter og den lett avkjølte karamellmassen. Hugs å la det vere igjen eit par millimeter til kanten av formene.
4. Igjen smelter du resten av den sukkerfri sjokoladen og brer over som eit «lokk» over karamellsausen. Sett til avkjøling til sjokoladen er stivna. Vær forsiktig når du vender dei ut av formene, la gjerne konfekten vere skikkelig kald, så er sjangsen større for at konfekten holder seg heil og fin.
Oppbevares i kjøleskap.
Dette bildet er fra framgangsmetoden til oppskrifta smil sjokolade, men prinsippene er det samme og den einaste forskjellen er peanøttene.
Tips og alternativer* – har du ikkje fibersirup gold eller yaconsirup kan du bruke 10 g flytande honning og 20 g sukrin gold istedenfor. – vikingmelk kan byttes med kremfløte, eller evt. laktosefri kremfløte.
tips når sjokoladen skal smeltes: eg får mange tilbakemeldinger om at sukkerfri sjokolade er vanskelig å smelte. Det er viktig å smelte sjokoladen skånsomt, røre masse og ofte for å unngå at den klumper seg. Det er også viktig å ikkje få væske i sjokoladen. Eit tips er å bruke 1/2 ts kokosfett for at den skal smelte bedre og jevnere, men det er absolutt ikkje nødvendig. Eg smelter alltid sjokoladen i en liten plasboks i mikro, og bruker alltid merket cavalier eller sukrinvarianten.
Salt og søtt med litt crunch, konfekten smelter virkelig på tunga. Yum!
Håper det frister <3
*

Innlegget inneholder annonselenker

God fredag!

Kan eg friste med nydelig snickers konfekt idag? Sjokolade fylt med crunchy peanøtter og flytande karamell? Det håper eg, for desse blei fantastisk gode!

Konfekten krever kun 5 ingredienser og er veldig enkel å lage. Uten tilsatt sukker og eit langt magrere alternativ enn ekte vare, men likevell smaker man ikkje at det er eit sunnare alternativ 🙂


Sukkerfri snickers konfekt, 10-14 stk
70 g sukkerfri sjokolade
1,5 dl vikingmelk (usøtet på hermetikkboks)*
20 g fibersirup gold / yaconsirup*
10 g sukrin gold
en liten neve peanøtter

Slik gjer du:
1. Smelt 40 g sjokolade skånsomt over vannbad eller i mikro (les meir under tips!). Ha den smelta sjokolade i silikonformer og bre godt oppover kanten, slik at du kan fylle sjokoladen etterpå. Sett til avkjøling.

2. Bland vikingmelk, fibersirup/yaconsirup og sukrin gold i en bolle som tåler mikrobølgeovn. La massen koke i mikroen 5-10 minutter, til den begynner å tjukne og får en fyldigere konsistens. Massen kan også kokes i en kjele, men det vil ta litt lengre tid. Avkjøl litt.

3. Når sjokoladen i silikonformene er stivna kan du fordele over grovt hakkede peanøtter og den lett avkjølte karamellmassen. Hugs å la det vere igjen eit par millimeter til kanten av formene.

4. Igjen smelter du resten av den sukkerfri sjokoladen og brer over som eit «lokk» over karamellsausen. Sett til avkjøling til sjokoladen er stivna. Vær forsiktig når du vender dei ut av formene, la gjerne konfekten vere skikkelig kald, så er sjangsen større for at konfekten holder seg heil og fin.

Oppbevares i kjøleskap.


Dette bildet er fra framgangsmetoden til oppskrifta smil sjokolade, men prinsippene er det samme og den einaste forskjellen er peanøttene.


Tips og alternativer*
– har du ikkje fibersirup gold eller yaconsirup kan du bruke 10 g flytande honning og 20 g sukrin gold istedenfor.
– vikingmelk kan byttes med kremfløte, eller evt. laktosefri kremfløte.

tips når sjokoladen skal smeltes: eg får mange tilbakemeldinger om at sukkerfri sjokolade er vanskelig å smelte. Det er viktig å smelte sjokoladen skånsomt, røre masse og ofte for å unngå at den klumper seg. Det er også viktig å ikkje få væske i sjokoladen. Eit tips er å bruke 1/2 ts kokosfett for at den skal smelte bedre og jevnere, men det er absolutt ikkje nødvendig. Eg smelter alltid sjokoladen i en liten plasboks i mikro, og bruker alltid merket cavalier eller sukrinvarianten.


Salt og søtt med litt crunch, konfekten smelter virkelig på tunga. Yum!

Håper det frister <3

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg