Proteinrike havrebriks

Hei!

Desse havrebriksene lages på 1-2-3, trenger ikkje elting eller heving, og er like supre til frukost, lunsj eller kveldsmat som tilbehør til salat og suppe. Kan nytes både med og uten pålegg, ettersom dei er så saftige og smakfulle i seg sjølv. Proteinrike havrebriks er en ny vri på to tidligere oppskrifter i arkivet, nemlig proteinrikt havrebrød og ulike varianter av  havrerundstykker. Populære oppskifter som faller i smak hos store som små 🙂

Mektige, næringsrike, proteinrike og grove, kun med ingredienser man får på dagligvarebutikken:

IMG_9876


Proteinrike havrebriks, 12 mellomstore
200 g cottage cheese
100 g kesam
200 g havremel
100 g havregryn
3 egg
2 ts bakepulver
1 ts salt

Slik gjer du: 
Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen cottage cheese, kesam og egg – kjør glatt og klumpfritt med stavmikser. Tilsett deretter havregryn, havremel, bakepulver og salt, bland godt og la deiga svelle 5-10 minutter.

Form deiga (bruk litt vatn på hendene) rektangulært på en langpanne med bakepapir, 2-3 cm tjukkelse. Strø gjerne over litt havregryn og frø/kjerner. Steik midt i ovnen 20-30 minutter, til havrebriksene har fått en gyllen overflate. Avkjøl.

IMG_9884


Holder seg ferske og gode eit par dager, ellers er dei heilt supre å fryse.

IMG_9907


IMG_9878

Desse er blitt en stor favoritt hos meg, nam! Gode med både salt og søtt pålegg 🙂

Ha en strålande dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

32 kommentarer

  1. Disse er sååå gode! Har laget dem 6 ganger nå, og varierer med toppingen. Nå står det et brett i ovnen, toppet med havsalt, linfrø, hvitløkskrydder og dill. Nydelig sammen med mors hjemmelagde fiskesuppe! Takk for enda en god oppskrift 🙂

    1. Fantastisk, Amalie! Brukt desse masse som suppebrød sjølv, nydelig gode – spesielt nybakt 🙂
      Det er en glede å inspirere!

  2. Takk for nok ei god oppskrift!:D dei vart veldig gode! Blir ny runde til søndagsfrukosten tenker eg:) Går det an å lage deiga klar kvelden før den skal steikast?:)

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Marlene 🙂 Det har eg ikkje gjort før, men eg rekner med det skal gå fint!
      Ha en super søndag vidare!

  3. Disse er helt topp 🙂 Raske å lage og smaker veldig godt! Men mine har en tendens til å bli så tynne at det er vanskelig å skjære dem i to. Har noen tips til hvordan man får de litt mer «luftige»?

    1. Du kan jo lage dei litt tjukkere? Så blir det enklare å skjære i 🙂 Ellers kan du prøve å stivpiske eggekvitene og vende dei inn i røra til slutt, da vil dei muligens bli litt luftigere 🙂

      1. Takk for tips 🙂 Det skal jeg prøve. Det er så utrolig mange gode oppskrifter på denne bloggen. Har blitt helt forelsket! Takk for at du holder på 🙂

      2. Så hyggelig tilbakemelding, Heidi! Tusen takk, det setter eg pris på 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere. God helg 🙂

  4. Hei. Hvis man skal lage de laktosefri, Kan man bruke bare kesam?

    1. Det finnes jo berre laktosefri mager kesam, og da vil du nok få eit tørrere resultat, sånn at du er klar over det. Men det går nok fint 🙂

  5. Torill Gjellesvik

    Hei!

    Mine ble veldig tynne og kompakte – det går ikke an å dele dem i 2. Dine ser mye luftigere og høy ut. Hva kan ha gått gale, tror du?

    1. Det er veldig vanskelig å svare på om du fulgte oppskrifta til punkt og prikke? Er du sikker på at alle mål var riktige? Ellers kan det hende du berre har smurt det litt for tynt utover?

  6. Cathrine

    Hei!
    Min deig ble veldig klissete, skal den være det? 🙂

    1. Hei! Ja, det blir en klissete deig. Litt vatn på hendene når du trykker den ned i forma, så kleber den ikkje 🙂

  7. De var knallgode, men mine ble heller ikke så høye som dine. Litt lave, men veldig saftige. Blir nok en gjenganger her i huset, skal legge deigen litt høyere neste gang

    1. Kjekt med tilbakemelding, Kamilla 🙂 Då er det berre å forme deigen litt høgare, så får du litt ekstra å bite i!

  8. Disse ble fantastisk gode

    1. Så hyggelig å lese, Kine! Takk for tilbakemelding 🙂

  9. Veldig gode! Men hvor oppbevarer du disse? Bør de oppbevares i kjøleskap pga kesam og cottage cheesen?

    1. Så hyggelig, Suzanne 🙂 Du kan fint oppbevare dei i romtemperatur, men kjøleskapet fungerer også fint.

  10. I dag fikk jeg endelig somlet meg til å lage disse…hmmm, at jeg ikke har gjort det før?? super enkelt og himla gode. i morgen blir det å lage Havre rundstykkene dine Linda 🙂 Tusen takk for fantastiske oppskrifter.

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Laila! Det er en glede å dele når oppskrifter blir tatt så godt imot 🙂
      God lørdag til deg <3

  11. Mona Christin

    Gledet meg sånn til å smake disse! Fulgte oppskrift og stekte i 30 min. Når den var avkjølt og jeg skulle smake, så oppdager jeg at den er rå inni! Så skuffa! Hva gjorde jeg feil? Bruker du varmluft når du steiker? Vurderte å bruke det, men endte opp med vanlig over/under varme. Kanskje det var feilen? Skal prøve på nytt altså! Takk for fine oppskrifter og en kjekk blogg!

    1. Hm, kanskje du skulle stekt den litt lengre. Lagde du den muligens litt tjukk? Eg bruker aldri varmluft visst det ikkje står i innlegget. Men alle ovner er forskjellige og nokon krever meir steiketid enn andre… Del briksen i to og «steik» den i en brødrister eller nokon minutter i ovnen, så blir den vertfall spisandes 🙂 Så kan du steike den litt lengre neste gang (og kanskje sjekke med en kniv/strikkepinne mot slutten av steiketida).

  12. Hei! Bruker du lettkokte havregryn eller store havregryn? 🙂

    1. Som regel lettkokte, men bruk det du har tilgjengelig 🙂

  13. Hei!
    Hvilken størrelse er det på formen du bruker?

    1. Brukte ingen form 😉 Hadde det utover eit steikebrett.

  14. Disse ble en knallpopulær søndagslunch hos både liten og stor her i dag

    1. Så kjekt å lese, Lene 😀

  15. Kan deigen stå og svelle over natten?