Biffsalat med mango & avokado

Hei!

I dette deilige sommerværet smaker det ekstra godt med friske salater til lunsj eller middag. Med dei rette ingrediensene kan salat bli eit fullverdig, smakfult og mettande måltid for både små og store.

Idag har eg en variant til dere med biff, mango og avokado, en knallgod kombinasjon som smakte veldig godt en fredagskveld ute på balkongen i kveldssola:

IMG_0132

Du trenger, 2 porsjoner
450 g biffstrimler
1 moden mango
1-2 avokadoer
1 liten pk. babyspinat
2 never ruccola
plommetomater
maldonsalt og grovkverna pepper
smør til steiking

Steik biffstrimlene i smør med salt og pepper. Kutt opp mango, avokado og tomat i biter.

Lag til to tallerkener med babyspinat og ruccola, ha over biffstrimlene og topp med mango, avokado og tomat, til slutt eit dryss maldonsalt og grovkverna pepper.

Nyt straks!

IMG_0140

Lag gjerne en vinaigrette med olje og balsamico, det smaker også nydelig over salaten til slutt. Ellers kan eg anbefale en neve kvitløkskrutonger for litt ekstra crunch og smak 🙂

IMG_9907

Ønsker du eit salatbrød kan eg anbefale for eksempel proteinrike havrebriks. Desse er supre å ha i frysaren og tine nokre minutter i mikrobølgeovnen 🙂 Ellers er dei relativt kjappe å lage om du vil ha dei ferske. 

IMG_0143

Lunsj eller middag på 10-15 minutter, perfekt på slike dager! Ingen vil vell stå lenge inne på kjøkkenet i sola å kokkelere, da er det bedre å bruke tida på å nyte måltidet ute 🙂

Ha en fin onsdag 😀 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Birgitte K

    Hei Linda!
    Du er så flink til å variere oppskriftene du legger ut slik at de passer til vær, dag og anledning. God 17. mai!

    1. Tusen takk Birgitte, så hyggelige ord å lese 🙂
      Ha en super veke vidare!

  2. Hei 🙂
    Blir ikke denne salaten ganske tørr uten noe saus eller flytende oppi?
    Tusen takk for mange supre oppskrifter, du er veldig flink og inspirerende!

    1. Takk for det Amalie, hyggelig å lese 🙂 Eg serverer all mat med kesam eg. Bruk gjerne en dessing/olje/vinaigette om du ønsker det!