Gulrotmuffins med innbakt glasur

Innholder annonselenker

God lørdags morgen alle! 

Gulrotkake er en av mine favorittkaker, også i min sunnere versjon. Kombinasjonen mellom den saftige kaka og smakfulle glasuren er berre fantastisk god! Da eg tidligere i vinter skulle på langtur på ski og hadde lyst på gulrotkake som turkos slo tanken meg å lage gulrotmuffins framfor kake, da den allerede er porsjonert og enklere å ha med på tur. Problemet var berre glasuren som kom til å klisse og gli av kaka underveis…

Derfor kom eg på idêen om å lage innbakt kremostglasur! Like godt, ingen kliss og heilt supert å ta med på tur. I tillegg er dei enda bedre å fryse da glasuren holder seg bedre ved opptining.

Sukkerfri, glutenfri, saftige, mektige og veldig gode: 

IMG_1999

Sukkerfri og saftige gulrotmuffins, 8-10 stk 
2 egg
55 g sukrin+
50 g havremel
30 g kokosmel, eller anna meltype som mandelmel/speltmel/osv
130 g kesam
1 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
150 g gulrot (før rasping)

Glasur
1/2 pk kremost mandarin & ananas
1/2 pk philadelphia (100 g)
60 g sukrinmelis
1/2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til muffinsene utenom gulrot. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Rasp gulrot, her anbefaler eg å finraspe halvparten og grovraspe andre halvparten. Vend inn i røra til slutt.

2. Miks sammen ingrediensene til glasuren og smak til om du ønsker den søtere.

3. Hell muffinsrøra i stabile muffinsformer, gjerne smurt muffinsbrett. Fordel en stor klatt glasur i midten av kvar muffins. Steik midt i ovnen ca. 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk gjerne underveis. Avkjøl.

IMG_1991

Eg etterfylte med litt glasur etter steiking og avkjøling, men det er absolutt ikkje nødvendig.

IMG_1983

Oppskrifta er akkurat den samme som saftig gulrotkake uten tilsatt sukker som er blitt veldig populær:

IMG_2036

Lag desse og ta med på søndagsturen, i matpakken, spis som kos eller frys ned til en seinare anledning!

IMG_2002

Velbekomme 🙂

Pssst! Det er helgetilbud hos x-life denne helga med 25% rabatt på alle varer ved kjøp over 800 kroner. Bruk rabattkoden «800» i kassen! (PS! gjelder ikkje Better Bodies eller Gasp). Trykk her eller på bildet under for å komme direkte til heimesida 🙂 

7f240a5f-0bd7-494f-b7e2-bff072c007d9


Kanskje det er på tide å med en fornying i bakeskapet eller treningsgarderoben?

collage

Kompresjonstights // kari traa bag // hettegenser // sukrin+ // terrengløpesko // Questbarer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

  1. Karoline

    For ein genial idé! Gulrotkake er min absolutte favoritt, så denne oppskriften må eg prøve når eg kjem heim frå utveksling 🙂 Håper du får ei bra helg 🙂

    1. Ikkje sant! Smaken like god, berre laga på en anna måte 🙂
      God søndag, Karoline!

  2. Hei! Er det mulig å bruke vanlig sukrin i stedenfor sukrin+?

    1. Hei! Som med alle andre oppskrifter anbefaler eg aldri vanlig sukrin. Må du så må du, men det vil ikkje bli det samme. Vil heller anbefale sukrin gold eller sukrinmelis 🙂

  3. Sølvi Gravdal

    Kor mange kaloriar i ein muffins ca? Veldigt gode☺️

    1. Aner ikkje – rekner ikkje på kalorier 🙂

  4. Såg knall gode ut, men iogmed at ostefyllet blir med inn i ovnen, vil det ikkje smelte og bli veldig flytende?

    1. Nei, det er ikkje noko problem.

  5. Camilla Olsen

    Disse står i ovnen nå. Jeg gleder meg Foreløpig ligger glasuren som en klatt på toppen, men

    1. Håper muffinsene smaker, Camilla 🙂 Kanskje denne kommentaren blei sendt litt før den skulle.. ?

  6. Hei
    Laget disse idag med kakemiksen..ble kjempegode men kremen sank sammen da den kom ut av ovnen. Er det riktig? Fylte dem i så fall med mer krem 🙂

    1. Hei! Kremen vil synke litt sammen ja, eg etterfylte med litt ekstra glasur etter steiking, men det er ikkje nødvendig 🙂

  7. Disse skal jeg prøve i dag:) Men ble litt usikker på mengde glasur. 1/2 pakke Philadelphia (100 gram) – mener du da en halv 100grams pakke eller at man skal bruke 100 gram?

    1. Du skal bruke 100 g 🙂 Håper det smaker!

  8. Har akkurat tatt kaka ut av ovnen, jeg brukte muffinsoppskrifta (med 50% mer mengde) og lagde et par testmuffins. De hang ikke helt sammen (så utrolig praktisk å kunne lage muffins først for så å lage kake, da slipper man en mislykket kake, også får man smake grunding 😉 , hadde oppi 25g ekstra havremel, da kjentes røra grei ut. Muffinsene var såååå gode (brukte riktignok litt vaniljesukker, men det er fortsatt så godt som sukkerfritt), har ikke hatt glasur på engang 🙂 Namnam :))

    1. Så kjekt med tilbakemelding, Mali Nikoline! Absolutt innafor å steike eit par prøvemuffins, så man man jo også smake litt om man vil ha det søtere eventuelt også 🙂