Lakselasagne med spinat

Hei godtfolk!

Idag har eg en ny oppskrift på lakaselasagne med spinat til dere. Fisk til middag treng absolutt ikkje å bety stekt torsk med poteter, det er så utrulig mange gode fiskemiddager man kan lage, så lenge man bruker litt kreativitet!

Eg har lagt ut en oppskrift på lakselasagne tidligere, men denne varianten er enda raskere, enklere og bedre på smak. Eg er så hekta på denne om dagene og må dele den med dere! En middag som passer like godt kvardag som helg, og lag gjerne opp litt ekstra – for den smaker like godt (om ikkje bedre) dagen etterpå:

IMG_0517

Lakselasagne for 2-3 personer:
3-4 laksefilêter
1 boks creme fraichê
200 g spinat
3-5 lomper
1 fedd kvitløk
revet ost
muskat, salt og pepper

Slik gjer du: 
1. Sett laksefilêtene på en langpanne med bakepapir. Steik midt i ovnen på 180 grader, ca. 10 minutter.

2. Surr spinat og finhakka kvitløk i en klatt smør på steikepanna. Tilsett crême fraîche og la det surre til en fyldig saus. Smak til med muskat, salt og pepper.

3. Fordel laksen i bunnen av en ildfast form, deretter lomper og spinatsausen i 2-3 lag. Avslutt med ost. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter.

collagessa

Tips og alternativer*
– Selfølgelig kan du bruke vanlige pastaplater, men då må du steike lasagnen 30-40 minutter på nederste rille. Da trenger du heller ikkje forsteike laksen.
– treng du en glutenfri variant kan du lage dine egne, heimelaga lomper.

IMG_0518

Server gjerne med en frisk salat!

IMG_0532

Håper det frister 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

  1. Heia!
    Har du sett den nye «drømmelett» rømmen til Q-meieriene med 5 % fett? Vil denne kunne brukes istede for creme fraische i oppskriften?
    Laks og creme fraische kan fort bli veldig energirikt for en som vil spare inn litt her og det 😉
    Stor klem!

    1. Hei. Nei, eg vil ikkje anbefale å bruke denne rømmen. Den er alt for mager og vil skille seg når den blir oppvarma. Kanskje kesam fungerer, den har 8% fett 🙂 Håper det smaker! klem 🙂

  2. Jan Erik

    Laga denne i dag, og dette er noko av det beste eg har ete på leeenge! Kjem definitivt til å lage den att veldig snart.
    Eg nytta Philadelphia Light (200g) + 100g kesam, for det hadde eg i kjøleskåpet, og det fungerte svært godt! Skal prøve den med creme fraiche neste gong – kanskje til helga 🙂

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Jan Erik 🙂 Veldig kjekt lasagnen falt i smak! Det fungerer nok like fint å bruke philadelphia og kesam framfor creme fraiche. Ha en fin onsdag 🙂

  3. Går det an å fryse denne? :1)

    1. Det har eg ikkje prøvd, men det er eg ganske sikker på skal gå heilt fint 🙂 Berre å tine langsomt opp igjen!

  4. Laget denne i går og den var utrolig god. Bloggen din er så inspirerende. Tusen takk for at du deler så mange gode oppskrifter.

    1. Tusen takk for hyggelige ord, Fride! En glede å inspirere 🙂

  5. Denne oppskriften må jeg teste ut, ser kjempegodt ut! Men tror du det går bra å bruke lett creme fraiche (10%) ? 🙂

    1. Superdeilig – anbefales å prøve! Du kan nok fint bruke lett creme fraiche, så lenge den tåler oppvarmning. Det står nok på boksen om den kan brukes i varme retter 🙂

  6. Denne er sååå god, og passar perfekt for ein student som meg 😀 Håper du kjem med endå fleire gode variantar på lakselasagne, har prøvd den med kvit saus og! Kjem til å lage denne mykje i 2017.

    1. Så hyggelig Hanna! En perfekt fiskemiddag som både smaker og gjer godt 🙂

  7. Kjempegod Linda! Nok en vellykket oppskrift fra deg 🙂 også tok det jo utrolig kort tid å lage. Smakte deilig!

    1. Takk for tilbakemelding, Henriette! Så kjekt den falt i smak hos deg 🙂 Kanskje du har rester til lunsj/middag idag også? 😉

  8. åh magisk at eg kom øve denna oppskrifto igjen!! denna gratengen smake heilt aldeles nydelig! lett om eg ska laga den igjen 😀

    1. Herlig, Oda! Det er jammen lenge sida eg har laga denne no, spørst om det blir neste laksemiddag på menyen 🙂

  9. Hei Linda! Elsker bloggen. Tenkte å lage denne, men har ikke creme fraiche. Går det an å bruke cottage cheese istedenfor?

    1. Hei! Ja, det går, men du naturligvis få en anna smak og konsistens.
      Tusen takk for hyggelige ord, Brita 🙂

  10. Kan man bruke laktosefri kesam isteden for creme freiche?

    1. Så lenge den ikkje er mager og tåler oppvarming skal det gå fint.

  11. Jeg har ikke vært så glad i spinat, men tenkte jeg ville prøve denne oppskriften likevel – og benytte fersk spinat. Det var jo så godt! Den spinaten når den ble surret med hvitløk og creme fraiche var jo nydelig. Veldig godt med salat ved siden av. Tusen takk for nok en god og sunn oppskrift

    1. Så kjekt å lese, Kristin! Veldig bra du turte å prøve med spinaten sjølv om du ikkje har vært så glad i det 🙂 En glede å inspirere <3

  12. Ååh denne retten er SÅ god. En favoritt her i huset 🙂 pleier å bruke litt mindre spinat og finhakke brokkoli for å ha i blandingen. Nydelig 🙂

    1. Høres herlig ut, Sandra! Det skal eg prøve neste gang 😀

  13. Da er denne laget klar til i morgen til to voksne og fire barn. Spent på om det faller i smak. Rett i ovnen etter jobb. Middag på 15 min. Genialt!

    1. Det er heilt supert! Håper middagen smakte, Katrine 🙂