Rabarbra- og jordbærsyltetøy uten sukker

Innholder annonselenker

God lørdagsmorgen!

Det er sesong for både rabarbra og jordbær, en kombinasjon som er fantastisk god i både kaker, desserter, saft, syltetøy. Eg har laga eit sukkerfritt syltetøy med nettopp rabarbra og jordbær, som blei friskt, søtt og veldig godt! Enkelt å lage og det krever ikkje for mange ingredienser:

Psst.. bytt gjerne jordbær med meir rabarbra for eit reint rabarbrasyltetøy. Lages på akkurat samme måten! 

IMG_1225

Du trenger, 1 stort glass
300 g rabarbra
200 g ferske jordbær
50 g sukrin+ *
50 g sukrin gold * (bruk gjerne anna søtning tilsvarande 150 g sukker)
1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)

Vask og del rabarbraen i skiver på ca. 1 cm. Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp under omrøring og la blandinga stå på lav varme å trekke. Etter 15-20 minutter blir frukten mjuk og får syltetøy- konsistens. Smak til om du eventuelt ønsker syltetøyet søtere.

Får du eit kvitt skum under koking av syltetøyet, fjerner du dette. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

IMG_1223


Bruk akkurat der du vanligvis bruker syltetøy 🙂 Smaker nydelig på ferske rundstykker, vafler, pannekaker, røre inn i havregrøten eller yoghurtblandinga, i bakst med meir!

IMG_1229


Eg har fleire sukkerfri oppskrifter med rabarbra på lur, blant anna rabarbrasaft:

IMG_1239


For en herlig frukt som er i sesong. Den skal utnyttes til det fulle framover 🙂

Fortell gjerne kva din favoritt oppskrift med rabarbra er!

Til slutt til eg berre tipse dere om ryddesalget til x-life der det er minst 50% rabatt på hundrevis av varer! Utvalget finner du her. 

1466683045

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *