Søtpotet minipizza – på skiver av søtpotet!

Hei!

Dagens oppskrift er inspirert av tre tidligere, veldig populære oppskrifter. Det er rett og slett en slags blanding av søtpotetpizza – med bunn av søtpotet, søtpotet nachos og aubergine pizza.

Resultatet er søtpotet minipizza – på skiver av søtpotet! Bakte og møte søtpotetskiver toppa med pizzafyll og revet ost, så får man smakfulle og sunne pizzaer som passer for heile familien, kvardag som helg.

Veldig enkel oppskrift som eg håper mange vil prøve:

IMG_1218

Du treng, 4 personer
ca. 1 kg søtpotet – bruk store søtpoteter
400 g karbonadedeig
1 løk
2 fedd kvitløk
2 ss tomatpurê
1/2 boks hakkede tomater
1-2 dl vatn
chili, salt, pepper, pizzakrydder og paprikakrydder
revet ost

collage

Slik gjer du:
1. Start med søtpotetene, for dei skal forsteikes. Sett ovnen på 180 grader. Skrell søtpotetene og del i ca. 1 cm tjukke skiver, fordel over langpanner med bakepapir og forsteik i ca. 15-20 minutter, eller til søtpotetskivene begynner å bli møre (PS! hugs varmluft om du har to brett).

2. I mellomtida lager dy fyllet. Steik karbonadedeig med hakka løk og finhakka kvitløk, tilsett tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La det putre på middels varme til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.

3. Fordel fyllet på søtpotetskivene og topp med ost. Bruk gjerne litt ekstra grønnsaker om du ønsker det, eg hadde på tomater, rødløk og mais. Sett tilbake i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.

IMG_1197

Server minipizzaene med en frisk salat og gjerne litt kvitløksdressing (gresk yoghurt eller rømme, pressa kvitløk, salt og pepper).

IMG_1217


Tips!
– Minipizzaer er en slager på tapasbordet. Prøv denne varianten neste gang!
– Like godt smaker dei dagen etterpå, gjerne kalde. Så lag gjerne opp slik at du kan ha rester til middag eller i lunsjboksen 🙂

IMG_1196

Velbekomme og nyt en sunn og nydelig middag!
Psst, følg gjere bloggen min på facebook her for fleire daglige oppdateringer 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Mette Helene Dalsklev

    Nydelig <3 Jeg spiser ikke hvetemel, pasta og ris så dette var noe jeg ville prøve og gjett om det var godt.. Savner ikke pizzabunn idet hele tatt 😀

    1. Så kjekt med tilbakemelding, Mette! Veldig bra «pizzaen» falt i smak 🙂

  2. Ragnhild

    Kjempegod! Skal lage den igjen i dag med sønn og svigerdatter på besøk! Gler meg til å høre hva de synes! 😉

    1. Så hyggelig, Ragnhild! Håper pizzaen falt i smak hos dei også 🙂

  3. Amanda Jensen

    Laget nettopp disse, og de var megagode!! Hvordan er de å fryse?

    1. Så bra Amanda 🙂 Eg har ikkje prøvd å fryse dei sjølv, men rekner med det går greit, så lenge du tiner dei skånsomt opp igjen.

  4. Må takke deg for super oppskrift!:) Dette har blitt vår faste fredagsfavoritt. Vi lager opp en stor gryte med fyll så vi har omtrent ferdig pizza de to påfølgende fredagene. Har brukt raspet gulrot og linser i fyllet i tillegg 🙂

    1. Så hyggelig at oppskrifta er blitt fast fredagsfavoritt! Smart å lage opp en gryte med fyll og ha i fleire omganger 🙂