Rabarbramuffins uten sukker og gluten

Innholder annonselenker

God mandag!

Det blir en del oppskrifter med rabarbra om dagane, men den må utnyttes når den er i sesong, og oppskriftene må deles før sesongen er over 🙂 Så klart kan man fryse rabarbra og bruke det igjen seinare, men da er det ikkje like aktuelt og tilgjengelig for alle.

Dagens oppskrift er saftige rabarbramuffins uten sukker og gluten. Desse er såpass sunne og næringsrike at dei fint kan nytes til frukost om man vil 🙂

IMG_1292


Rabarbramuffins, 8-9 stk
2 egg
130 g kesam
50 g havremel *
30 g kokosmel *
50 g sukrin+ *
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
9 ss rabarbra- og jordbærsyltetøy, evt. rabarbrapurê

* sjå ingrediensbytting under.

Slik gjer du: 
Bland sammen alle ingrediensene utenom syltetøyet til en jevn og glatt røre. Juster med ca. 0,5 dl vatn om nødvendig (det vil variere med kva tørrvarer du bruker).

Fordel røra i 8-9 muffinsformer, gjerne muffinsbrett om du har det. Ha 1 ss rabarbra- og jordbærsyltetøy i kvar muffins og rør litt rundt.

Steik muffinsene på 180 grader, midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til dei er gjennomstekt og gylne på overflata.

IMG_1258


Tips og alternativer*
– bruk gjerne andre tørrvarer tilsvarande 80 g mel. Du kan fint bruke en blanding mellom havre og spelt for eksempel (men da er dei ikkje lenger glutenfri).
– sukrin+ er dobbelt så søtt som vanlig sukker, og kan byttes med anna søtning tilsvarande 100 g. Anbefaler ikkje vanlig sukrin.

IMG_1284

Server varme, lune eller kalde, saftige og gode er dei uansett! Ønsker du glasur til muffinsene kan eg anbefale philadelphiaglasur: visp sammen philadelphia og smak til med sukrinmelis, gjerne eit par dråper stevia eller 1/2 ts vaniljepulver om du har det. Bre over dei avkjølte muffinsane.

Muffinsene kan også serveres med en klatt vaniljekesam eller gresk yoghurt 🙂

IMG_1289


Kos deg med den beste samvittighet!

Ha en fin start på den nye veka, alle sammen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Kristine

    Nam:D tror du man kan bruke sukrin gold?:)

    1. Kjempegode! Det går fint å bruke sukrin gold 🙂

  2. Ingeborg

    Hei, jeg lurte på om det gikk å bruke sukrin gold istedenfor? Har ikke sukrin+. I tillegg må jeg nok bruke et annet syltetøy. Disse så gode ut! Må prøves i morgen:-)

    1. Hei! Ja, det skal gå heilt fint 🙂 håper det smaker!

  3. Ingeborg

    Lagte muffinsene idag! De var kjempe gode:-) Forsvant med en gang!

    1. Så hyggelig å lese, Ingeborg 🙂

  4. Camilla kåsin

    Veldig gode muffins! Tror du samme oppskrift kan brukes med blåbær?

    1. Ja, dette er ei grunnoppskrift som eg bruker til alle slags kaker og muffins 🙂 Berre å bytte ut syltetøyet med blåbær!

  5. Hei
    Kan man bytte sikrin+ med stevia? Isåfall hvor mye burde jeg bruke da?
    Kunne du lagd flere oppskrifter der du bruker stevia isteden for sukrin? Digger bloggen din og hadde vært så gøy å kunne finne oppskrifter som jeg vet vil fungere når man bruker stevia

    1. Hei! Då må du rekne om søtningsmengden fra sukrin+ til stevia 🙂 Eg har ikkje det i hode, dessverre. Personlig er eg ikkje noko fan av stevia aleine, derfor bruker eg det nesten aldri. Men visst du liker å bruke det så er det berre å bruke tilsvarande søtningsmende med stevia framfor sukrinvariantane 🙂 Det vil nok fungere bedre i desserter og slike oppskrifter framfor bakst, men kan godt hende det går fint i oppskrifter som desse muffinsane også 🙂

  6. Lene Sandaker

    kan man bruke kokokskrem i stedet for kesam i denne oppskriften?

    1. Det går nok heilt fint 🙂