Rabarbrasyltetøy – sunt, raskt og enkelt

God mandag!

Det blei ei stille helg fra denne kanten, dei siste dagane har blitt tilbragt på fjellet uten tilgang til både nett og dekning. Så veke 28 er den første veka i år eg ikkje har fått laga vekemeny til dere, men eg skal heller vere litt ekstra flink å komme med mattips på facebooksida mi 🙂

Eg har delt diverse oppskrifter med rabarbra i det siste, blant anna rabarbra- og jordbærsyltetøy. Her er en ny variant med kun rabarbra, uten tilsatt sukker og veldig godt:

IMG_1428

Til 1 skål: 


400 g rabarbra, delt i små biter
70 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 140 g sukker)
0,3 dl vatn
gjerne 1 ts ekte vaniljepulver / frøene fra 1-2 vaniljestenger

Ha ingrediensene i en liten kjele og kok opp under omrøring. La blandinga koke til rabarbraen faller sammen og det begynner å ligne eit syltetøy, ca. 20 minutter. Oppbevares i kjøleskap, men kan og fint fryses i plastbeger. 

PS! hold gjerne igjen litt på søtning og smak til underveis. Kan hende du treng meir, kan hende du treng mindre, alt etter kor sur rabarbraen er, og kor søtt man liker det.

IMG_1422


For å få den fine, friske fargen anbefaler eg å bruke rabarbra med rød stilk. Er stilken heilt grønn får syltetøyet en ganske annleis farge, men smaker like godt uansett 🙂

IMG_1409


Visste du forresten at rabarbra egentlig er en grønnsak? Den har svært lite kalorier pr. 100 g og er proppfull av A-, B-, og C-vitamin, samt ulike mineraler. Bruksområdene er som en frukt da den er vanlig å bruke til sylting, safting, bakst og desserter. Bruk gjerne søkefeltet og søk etter «rabarbra» – så får du opp mange oppskrifter som er delt både i år og i fjor 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *