Linda Stuhaug

Annonse

11. juli 2016

Rabarbrasyltetøy – sunt, raskt og enkelt

Rabarbrasyltetøy – sunt, raskt og enkelt
God mandag!
Eg har delt diverse oppskrifter med rabarbra i det siste, blant anna rabarbra- og jordbærsyltetøy. Her er en ny variant på syltetøy med kun rabarbra. Sukkerfritt, enkelt å lage og skikkelig godt!
Du trenger, 1 skål: 400 g rabarbra, delt i små biter 70 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 140 g sukker) 0,3 dl vatn gjerne 1 ts ekte vaniljepulver / frøene fra 1-2 vaniljestenger
Slik gjer du: Ha ingrediensene i en liten kjele og kok opp under omrøring. La blandinga koke til rabarbraen faller sammen og det begynner å ligne eit syltetøy, ca. 20 minutter. Avkjøl. Syltetøyet oppbevarast i kjøleskap, men kan og fint frysast i plastbeger.
PS! hold gjerne igjen litt på søtning og smak til underveis. Kan hende du treng meir, kan hende du treng mindre, alt etter kor sur rabarbraen er, og kor søtt man liker det.
For å få den fine, friske fargen anbefaler eg å bruke rabarbra med rød stilk. Er stilken heilt grønn får syltetøyet fort en grå-brun farge, men det smaker like godt fordiom altså 🙂
Visste du forresten at rabarbra egentlig er en grønnsak? Den har svært lite kalorier pr. 100 g og er proppfull av A-, B-, og C-vitamin, samt ulike mineraler. Bruksområdene er som en frukt da den er vanlig å bruke til sylting, safting, bakst og desserter.
Bruk gjerne søkefeltet og søk etter «rabarbra» – så får du opp mange oppskrifter som er delt både i år og i fjor 🙂

God mandag!

Eg har delt diverse oppskrifter med rabarbra i det siste, blant anna rabarbra- og jordbærsyltetøy. Her er en ny variant på syltetøy med kun rabarbra. Sukkerfritt, enkelt å lage og skikkelig godt!

Du trenger, 1 skål:
400 g rabarbra, delt i små biter
70 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 140 g sukker)
0,3 dl vatn
gjerne 1 ts ekte vaniljepulver / frøene fra 1-2 vaniljestenger

Slik gjer du:
Ha ingrediensene i en liten kjele og kok opp under omrøring. La blandinga koke til rabarbraen faller sammen og det begynner å ligne eit syltetøy, ca. 20 minutter. Avkjøl. Syltetøyet oppbevarast i kjøleskap, men kan og fint frysast i plastbeger.

PS! hold gjerne igjen litt på søtning og smak til underveis. Kan hende du treng meir, kan hende du treng mindre, alt etter kor sur rabarbraen er, og kor søtt man liker det.

For å få den fine, friske fargen anbefaler eg å bruke rabarbra med rød stilk. Er stilken heilt grønn får syltetøyet fort en grå-brun farge, men det smaker like godt fordiom altså 🙂

Visste du forresten at rabarbra egentlig er en grønnsak? Den har svært lite kalorier pr. 100 g og er proppfull av A-, B-, og C-vitamin, samt ulike mineraler. Bruksområdene er som en frukt da den er vanlig å bruke til sylting, safting, bakst og desserter.

Bruk gjerne søkefeltet og søk etter « rabarbra» – så får du opp mange oppskrifter som er delt både i år og i fjor 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg