Proteinrike matmuffins med ost & skinke

God mandag!

Dere som følger meg jamnt og trutt kjenner nok igjen denne oppskrifta på matmuffins – det er nemlig matmuffins med utgangspunkt i mine tidligere oppskrifter på blant anna proteinrikt havrebrød, proteinrike havrebriks, rundstykker og hamburgerbrød. En oppskrift laga i mange varianter, rett og slett fordi grunnoppskrifta er så god og veldig populær hos dere! Så denne gangen har eg rett og slett laga matmuffins med ost og skinke – like saftige, like sunne, like raske og like enkle:

IMG_0875

Proteinrike matmuffins med ost & skinke, ca. 10 stk 
2 egg
150 g cottage cheese
100 g kesam
150 g havregryn
100 g havremel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
100-150 g revet ost
150-200 g skinke i biter
4 stk vårløk
1/2 ts oregano

Slik gjer du: 
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver, salt og oregano, deretter havregryn og havremel.

2. Kna inn revet ost, skinke og vårløk. La deiga stå eit par minutter. Form til 8-10 matmuffins i muffinspapir eller bruk muffinsbrett.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til matmuffinsene har fått en godt gyllen farge. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Matmuffinsene holder seg ferske eit par dager i kjøleskap, og dei smaker aller best om dei blir litt oppvarma før servering (men er også gode kalde!). Kan fint fryses og tines opp igjen seinare.

collagesss


Tips!
Bruk gjerne grunnoppskrifta og fyll med det fyllet du måtte ønske. Tacokjøttdeig & ost, kjøttfyll i tomatsaus, pesto & skinke, grønnsaker & ost er nokre forslag.

IMG_0872


Proteinrike, grove, mektige og knallgode!

IMG_0867


Kanskje desse frister som turmat på neste langtur/fjelltur? Heilt supre er dei også å ta med i lunsjboksen på skule eller jobb! Nyt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

46 kommentarer

  1. Kan en erstatte cottage cheese med mer kesam, evt gresk yoghurt? Bør en evt tilsette proteinpulver i stedet?
    Hvor mange kan være passe å spise til lunch?

    1. Ja, du kan bruke meir kesam, proteinpulver er ikkje nødvendig. Kor mange du må spise til lunsj må du nesten kjenne etter sjølv 🙂

  2. Hei, er det bog/picnic skinke du bruker siden du skriver skinke i biter?

    1. Eg har brukt begge deler – det må deles i biter uansett 🙂

  3. Og hvilken type kesam bruker du i slike bakverk?

    1. Alltid kesam original.

  4. Kan man fryse disse ned?

    1. Ja, det står i innlegget 🙂

  5. Elsker denne oppskriften!
    Er gravid og har svangerskapsdiabetes og begynner å bli passe matlei så er stadig vekk innpå siden din for å finne litt inspirasjon til sunt, grovt og uten sukker. Disse her er absolutt blitt en favoritt og er helt super å ha liggende i fryseren. Og min sønn på 1,5 som kan være litt vanskelig i matveien; han digger de også! Ville bare si tommel opp for en super blogg

    1. Hei Susanne!
      Så hyggelig å lese – tusen takk for fine ord 🙂 Heilt topp at oppskriftene også faller i smak hos dei minste. Lykke til vidare med svangerskapet, håper eg kan fortsette å inspirere deg framover 🙂

  6. Går det ikke med mager kesam? Hvis ikke, hvorfor?

    1. 1. Resultatet blir tørrare, 2. Tåler dårlig oppvarmning og kan skille seg ved høgre temperaturer.

  7. Fungerer det å bytte havremel med mandel eller sesam-mel? Takk for mange inspirerende oppskrifter

    1. Hei! Ja, det skal gå fint 🙂

  8. Kanskje ikke så lett å svare på men prøver å spørre likevel, ca hvor mye proteiner blir det i hver og hvor mange kalorier? Det smaker kjempe godt, takk for god oppskrift! 😀

    1. Eg aner ikkje – rekner ikkje på slikt 🙂
      Versegod, kjekt oppskrifta falt i smak hos deg, Mona!

  9. Hei
    Super blogg du har
    Kan man bytte ut kesam med kun cottages cheese?

    1. Hei! Takk for det 🙂
      Ja, det skal gå fint.

  10. Disse var bare kjempegode !
    Blir garantert bakt igjen 🙂

    1. Så bra, Grethe! Desse lager eg ofte og fryser ned 🙂

  11. Hei, har ikke stavmikser, går det da ant å bruke kjøkkenmaskin?

    1. Kjøkkenmaskin? Kva vil det sei? 😉 Det går sikkert fint, men eg ville fått most ut alle klumpene.

      1. Electrolux kjøkkenmaskin, med ballongvisp

      2. Ok. Du får jo ikkje most ut klumpane, men du kan fint bruke det 😉

  12. Hei! Disse må jeg prøve, så kjempegodt ut! Fint med tips til matpakken! 🙂 Et spørsmål: hvor mange muffins tilsvarer en porsjon ?

    1. Ikkje sant 🙂 Det kommer heilt an på person, tilbehør og måltid, 2-4 stk er nok passelig for dei fleste 🙂

  13. Hei, veldig gode muffins og flotte oppskrifter. Men jeg synes disse ble litt kompakte når jeg lagde de, ble derfor littt tungt å spise. Noen tips? 🙂

    1. Det er slik muffinsane er – dei blir litt kompakte på grunn av «deiga» 🙂

  14. Skulle stavmikse melet og havregryn også?

  15. Nam nam 🙂 Jeg har nesten daglig noe nytt som lunsj på jobben.. Mine kollegaer spør meg, hmm.. Hva har du med denne gangen? 😉

    1. Haha – høres nesten ut som skulevenninnene mine 😉 Alltid kjekt å dra fram matpakken 😀

  16. Kan man bruke naturell yoghurt i stedet for kesam? Bor i utlandet og finner ikke helt ut hva kesam tilsvarer her

    1. Ja, det går fint 🙂 Men pass på at det ikkjer er mageryoghurt!

  17. Tack för ännu ett jättegott recept 🙂

    Har inte kesam i sverige, så jag tog 200 g hytteost och 50 g creme fraiche 34%. Hade inte heller någon salladslök hemma, så jag tog lite purjolök, lite gräslök och lite lökpulver i stället. Blev superbra!

    1. Så kjekt å lese, Tobbe 😀 Man tager det man haver, ikkje sant? 😉

  18. Super blogg Bestillte boka di i går. Kan jeg lage denne deigen, og la den stå i et par timer før jeg steiker muffinsene??

    1. Takk, Hilde! Ja, det kan du 🙂 Men bruk gjerne litt mindre havre då.

  19. Hei! Har prøvd og lage disse nå, så lurte på hvilken konsistens de skal ha etter steking? Mine blir veldig deigete/seige 🙂

    1. Dei skal vere kompakte/litt seige 😉

  20. Hei!
    Jeg har forsøkt varianter av dette før, men denne er jo helt utrolig god! Ett vanskelig spørsmål: mannen min har fått konstantert diabetes 2, samtidig som han bør gå ned i vekt. Planen er at han skal bytte ut noen av skivene han spiser på jobb, med muffins… problemet er at om noe er godt merker han ikke helt om han er mett , så jeg må fjerne noen skiver tilsvarende muffinsen – om du forstår …. så altså, hvor mange ordinære brødskiver vil du si «tilsvarer» en muffins?

    1. Hei! Det kjem an på veldig mykje. Kva type skive, størrelse, pålegg osvosv. Men ift næringsinnhold så tilsvarer nok 1 brødskive ca. 1 muffins, i grove trekk 🙂

  21. Hei! Skulle til å lage disse, men har kun mager Cottage cheese. Er det ok? Ser at Kesam bør være orginal…..

    1. Det går fint, men anbefaler virkelig at kesamen vertfall er original 🙂

  22. Solveig Karlsen

    Nå er jeg spent, de står i ovnen, men synes mulig deigen var veldig kompakt, og de eser lite. Skal det være så?

    1. Eg har prøvd med både svisker og aprikos, og det er rett og slett ikkje heilt til å anbefale 😉 Blir langt ifra det samme når det kjem til både konsistens og smak, men det er jo eit alternativ.