Linda Stuhaug

Annonse

3. august 2016

Kvit sjokolade panna cotta med bringebærsaus

Kvit sjokolade panna cotta med bringebærsaus
Hei hopp!
Idag er eg i det søte hjørnet igjen og vil dele enda en ny oppskrift på yoghurt panna cotta med dere. Det begynner å bli en del varianter i arkivet no, og dessertene er veldig populære hos dere.
Dagens variant er med kvit sjokolade og nyrørte bringebær på toppen. Søtt og friskt på samme tid, samtidig som desserten er uten tilsatt sukker og relativt kalorilett 🙂 Perfekt måte å bruke sommarens norske bringebær på, desse på utnyttes så lenge dei er i sesong!
Du treng, 4 porsjoner 3 dl melk 250 g gresk yoghurt 50 g sukkerfri, kvit sjokolade 1 ss sukrin+ * 1 vaniljestang 4 gelatinplater
Saus: 250 g bringebær, evt fryste (sjå tips) 1-3 ss søtning (sukrin+ / sukrinmelis)
Slik gjer du: 1. Skrap ut frøene av vaniljestanga og ha både frøene, stanga, sukrin+ og kvit sjokolade i en liten kjele med melk. Kok opp på svak varme.
2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutter til dei er mjuke. Klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.
3. Fjern vaniljestanga fra melka, rør inn gresk yoghurt, smak til om du evt. ønsker den søtere. Hell over i 4 porsjonsglass. Sett til avkjøling i kjøleskap minst 3 timer.
4. Mos ferske bringebær og smak til med søtning. Ha over panna cottaen rett før servering.
Tips og alternativer* – sukrin+ i panna cottaen kan byttes med anna søtning tilsvarande 2 ss sukker.
– lager du bringebærsaus med frosne bringebær: varm opp bringebær i en kjele, mos til en klumpfri saus med stavmikser og smak til med søtning. Avkjøl.
Nyt som en sunnere kvardagsdessert eller kveldskos! Håper den faller i smak hos dere 🙂

Hei hopp!

Idag er eg i det søte hjørnet igjen og vil dele enda en ny oppskrift på yoghurt panna cotta med dere. Det begynner å bli en del varianter i arkivet no, og dessertene er veldig populære hos dere.

Dagens variant er med kvit sjokolade og nyrørte bringebær på toppen. Søtt og friskt på samme tid, samtidig som desserten er uten tilsatt sukker og relativt kalorilett 🙂 Perfekt måte å bruke sommarens norske bringebær på, desse på utnyttes så lenge dei er i sesong!

Du treng, 4 porsjoner
3 dl melk
250 g gresk yoghurt
50 g sukkerfri, kvit sjokolade
1 ss sukrin+ *
1 vaniljestang
4 gelatinplater

Saus:
250 g bringebær, evt fryste (sjå tips)
1-3 ss søtning ( sukrin+ / sukrinmelis)

Slik gjer du:
1. Skrap ut frøene av vaniljestanga og ha både frøene, stanga, sukrin+ og kvit sjokolade i en liten kjele med melk. Kok opp på svak varme.

2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutter til dei er mjuke. Klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.

3. Fjern vaniljestanga fra melka, rør inn gresk yoghurt, smak til om du evt. ønsker den søtere. Hell over i 4 porsjonsglass. Sett til avkjøling i kjøleskap minst 3 timer.

4. Mos ferske bringebær og smak til med søtning. Ha over panna cottaen rett før servering.

Tips og alternativer*
– sukrin+ i panna cottaen kan byttes med anna søtning tilsvarande 2 ss sukker.

– lager du bringebærsaus med frosne bringebær: varm opp bringebær i en kjele, mos til en klumpfri saus med stavmikser og smak til med søtning. Avkjøl.

Nyt som en sunnere kvardagsdessert eller kveldskos!
Håper den faller i smak hos dere 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg