Fiskekaker med tomatsalsa

Heimelaga fiskekaker er veldig raskt og enkelt å lage. Idag har eg en klassisk grunnoppskrift eg vil dele med dere, men tilbehøret piffer opp middagen to hakk: nemlig en veldig smakfull tomatsalsa!

Lag gjerne anna tilbehør om du ønsker det, men denne tomatsalsaen passer perfekt som tilbehør til kvit fisk. Litt spicy, men det kan du fint justere ved å tilsette litt mindre chili.

Det som er viktig når man lager fiskekaker er at man har fersk, kald fisk (burde helst ikkje våre fryst før heller, men det går om du tiner fisken langsomt og fjerner overflødig væske før start) og ellers bruker kald melk, så fiskefarsen ikkje blir varm. Har du dette på stell kan eg nesten garantere supergode, saftige og skikkelig heimelaga fiskekaker som smaker nydelig:

IMG_0475

Fiskekaker, 4 porsjoner
500 g fersk torsk/sei/hysefilêt (gjerne en kombinasjon)
1,5 ts salt
1,5 dl melk
1 ss potetmel
1/2 ts pepper
ekte smør til steiking

Tomatsalsa:
1 løk
1 kvitløksfedd
1/2 boks hermetiske tomater
1-2 chili
1 kvast frisk koriander
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts sukrin/sukker

Evt. ekstra tilbehør: 
4 porsjoner ris/ potetbåter/ søtpotetbåter e.l

IMG_0470

Slik gjer du:
1. Del fiskefilêtene i biter og ha i en foodprosessor. Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar 5-10 sekunder.

2. Tilsett iskald melk i en jevn strøm medan maskinen går. Ha deretter i potetmel, pepper og evt. andre smakstilsetninger (sjå tips) om det er ønskelig.

3. Prøvesteik en liten fiskekake og for å smake og finne ut om fiskefarsen er passelig krydra. Juster om nødvendig. Form til flate kaker og steik i litt smør, 2-3 minutter på kvar side.

4. Lag tomatsalsa: rens og finhakk løk, kvitløk, chili og koriander. Surr løk og kvitløk i en klatt smør på svak varme. Tilsett hakkede tomater og chili, la det heile koke 3-4 minutter. Smak til med salt, pepper, koriander og sukrin/sukker.

5. Server fiskekakene med tomatsalsaen, gjerne kokt ris/ potetbåter/ søtpotetbåter eller lignande om du ønsker det.

IMG_0468


Tips!
– tilsett gjerne smakstilsetning i fiskefarsen. Eksempler kan vere finhakka løk, kvitløk, chili, ulike urter, ekstra krydder (spisskummen, curry…), hakka spinat, purreløk og lignande.

IMG_0478


Fiskekaker er en av mine favoritter – og eg skal bli flinkare på å lage det oftere sjølv. Det er jo så godt, og ikkje minst enkelt!

God middag 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Hei, jeg har ikke potetmel. Kan jeg bruke Maizena i fiskekakene istedet?

    1. Hei! Du kan prøve, men eg har aldri prøvd med det før, så kan ikkje garantere eit like bra resultat.

  2. Anbefale å ha fin hakket løk i fiskekaker for meir smak

    1. Bruker ofte finhakka løk, sjalottløk, vårløk eller kvitløk i fiskekakene 🙂 Men sida det var såpass mykje løk i tomatsalsaen, droppa eg det i fiskekakene her! Men takk for tipset uansett 🙂

  3. Må èn bruke melk? Funker det like godt med vann og potetmel?

    1. Du kan bruke vatn ja 🙂