Blåbærkake med ostekrem

Hei!

Det er fredag og helg, midt i blåbærsesongen. Det er perfekt tid for å komme seg til skogs å plukke med seg nokre liter ferske blåbær. Ikkje berre er det gratis, men blåbærene smaker nydelig nyplukka, dei er perfekte å bake med, og man får masse frisk luft i samme slengen!

Kanskje denne sunnere og sukkerfri blåbærkaka med kremostglasur kan friste? Den er veldig saftig, enkel å lage og super å fryse, så man har sunnere alternativ til kake tilgjengelig utover høsten:

IMG_1992

Blåbærkake:
4 egg
60 g sukrin+
100 g sukrin gold
250 g kesam
80 g havremel*
80 g speltmel*
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
200-300 g ferske blåbær

Glasur:
1 pk philadelphia
50-100 g sukrinmelis
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra utenom blåbær. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Hell halve røra i en smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Dryss over blåbær, hell over resten av kakerøra og ha over resten av blåbærene på toppen.

2. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.

3. Miks sammen ingrediensene til glasuren og smak til. Bre over den avkjølte blåbærkaka. Oppbevar kaka i kjøleskap. Holder seg fersk i 2-3 dager, men den kan fint fryses også (anbefaler å fryse uten glasur).

IMG_1990

Tips og alternativer*
– du kan bruke anna tørrvare tilsvarande 160 g, f.eks kun havremel, kun speltmel eller kombinsjon mellom fleire meltyper.
– du kan også bruke anna søtning tilsvarande 110 g sukker, men eg anbefaler som vanlig ikkje vanlig sukrin.
for melkefri kake: bytt kesam med f.eks kokoskrem, eller en kombinasjon mellom kokoskrem og most banan. Kokoskrem kan også brukes som erstatning for philadelphia.


IMG_2008

Synes du ingredienslista er alt for lang og du har ikkje alt tilgjengelig, så kan eg på det varmaste anbefale denne nøytrale kakemiksen til funksjonell mat. Du tilsetter ekstraingredienser etter kva kake du vil lage, deriblant gulrotkake, eplekake, sjokoladekake eller lignande, i tillegg til egg, kesam/olje og vatn. På 1-2-3 får du en sunnere versjon av favorittkaka di 🙂

79126_Funksjonell_Mat_Bakemiks_for_sunn_kake_glute_1

Denne kakemiksen er fantastisk god og resultatet blir alltid like saftig og godt! Du finner den på heimesida til x-life slik som resten av ingrediensene ovenfor.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Karoline

    Den ser nydelig ut! Lagde blåbærmuffinsene dine med ostekrem for nokre dager siden i full fart, for kort tid før vi fekk besøk fekk eg vite at besøket hadde diabetes. Dei falt i smak og blir absolutt ikkje siste gang eg lager dei 🙂 Håper du får ei fin helg 🙂

    1. Så hyggelig, Karoline! Veldig kjekt muffinsane falt i smak 🙂
      Riktig god søndag til deg!

  2. Denne ser fantastisk god ut, og skal testes i nærmeste fremtid! Var flere ingredienser som jeg ikke hadde tilgjengelig, så kjøpte kakemixen. Ser du har skrevet at en skal tilsette olje/kesam, kan jeg tilsette kun kesam, og vil resultatet bli like bra?

    Har prøvd flere av oppskriftene dine, og det er alltid en suksess rundt middagsbordet!

    1. Hei Karina!
      Eg bruker aldri olje i denne kakemiksen, eg synes faktisk den blir bedre med berre kesam. Bruker 150 g 🙂 Kaka blir supersaftig og veldig god, så det kan absolutt anbefales!

      Så hyggelig at oppskriftene mine har falt i smak hos deg. Håper eg kan fortsette å inspirere framover 🙂 Ha en fortsatt fin veke!