Linda Stuhaug

Annonse

12. august 2016

Blåbærkake med ostekrem

Blåbærkake med ostekrem
Hei!
Det er fredag og helg, midt i blåbærsesongen. Det er perfekt tid for å komme seg til skogs å plukke med seg nokre liter ferske blåbær. Ikkje berre er det gratis, men blåbærene smaker nydelig nyplukka, dei er perfekte å bake med, og man får masse frisk luft i samme slengen!
Kanskje denne sunnere og sukkerfri blåbærkaka med kremostglasur kan friste? Den er veldig saftig, enkel å lage og super å fryse, så man har sunnere alternativ til kake tilgjengelig utover høsten:
Blåbærkake: 4 egg 60 g sukrin+ 100 g sukrin gold 250 g kesam 80 g havremel* 80 g speltmel* 2 ts bakepulver 1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes 200-300 g ferske blåbær
Glasur: 1 pk philadelphia 50-100 g sukrinmelis 1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra utenom blåbær. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Hell halve røra i en smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Dryss over blåbær, hell over resten av kakerøra og ha over resten av blåbærene på toppen.
2. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.
3. Miks sammen ingrediensene til glasuren og smak til. Bre over den avkjølte blåbærkaka. Oppbevar kaka i kjøleskap. Holder seg fersk i 2-3 dager, men den kan fint fryses også (anbefaler å fryse uten glasur).
Tips og alternativer* – du kan bruke anna tørrvare tilsvarande 160 g, f.eks kun havremel, kun speltmel eller kombinsjon mellom fleire meltyper. – du kan også bruke anna søtning tilsvarande 110 g sukker, men eg anbefaler som vanlig ikkje vanlig sukrin. – for melkefri kake: bytt kesam med f.eks kokoskrem, eller en kombinasjon mellom kokoskrem og most banan. Kokoskrem kan også brukes som erstatning for philadelphia.
Synes du ingredienslista er alt for lang og du har ikkje alt tilgjengelig, så kan eg på det varmaste anbefale denne nøytrale kakemiksen til funksjonell mat. Du tilsetter ekstraingredienser etter kva kake du vil lage, deriblant gulrotkake, eplekake, sjokoladekake eller lignande, i tillegg til egg, kesam/olje og vatn. På 1-2-3 får du en sunnere versjon av favorittkaka di 🙂
Denne kakemiksen er fantastisk god og resultatet blir alltid like saftig og godt! Du finner den på heimesida til x-life slik som resten av ingrediensene ovenfor.

Hei!

Det er fredag og helg, midt i blåbærsesongen. Det er perfekt tid for å komme seg til skogs å plukke med seg nokre liter ferske blåbær. Ikkje berre er det gratis, men blåbærene smaker nydelig nyplukka, dei er perfekte å bake med, og man får masse frisk luft i samme slengen!

Kanskje denne sunnere og sukkerfri blåbærkaka med kremostglasur kan friste? Den er veldig saftig, enkel å lage og super å fryse, så man har sunnere alternativ til kake tilgjengelig utover høsten:

Blåbærkake:
4 egg
60 g sukrin+
100 g sukrin gold
250 g kesam
80 g havremel*
80 g speltmel*
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
200-300 g ferske blåbær

Glasur:
1 pk philadelphia
50-100 g sukrinmelis
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra utenom blåbær. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Hell halve røra i en smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Dryss over blåbær, hell over resten av kakerøra og ha over resten av blåbærene på toppen.

2. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.

3. Miks sammen ingrediensene til glasuren og smak til. Bre over den avkjølte blåbærkaka. Oppbevar kaka i kjøleskap. Holder seg fersk i 2-3 dager, men den kan fint fryses også (anbefaler å fryse uten glasur).


Tips og alternativer*
– du kan bruke anna tørrvare tilsvarande 160 g, f.eks kun havremel, kun speltmel eller kombinsjon mellom fleire meltyper.
– du kan også bruke anna søtning tilsvarande 110 g sukker, men eg anbefaler som vanlig ikkje vanlig sukrin.
for melkefri kake: bytt kesam med f.eks kokoskrem, eller en kombinasjon mellom kokoskrem og most banan. Kokoskrem kan også brukes som erstatning for philadelphia.


Synes du ingredienslista er alt for lang og du har ikkje alt tilgjengelig, så kan eg på det varmaste anbefale  denne nøytrale kakemiksen til funksjonell mat. Du tilsetter ekstraingredienser etter kva kake du vil lage, deriblant gulrotkake, eplekake, sjokoladekake eller lignande, i tillegg til egg, kesam/olje og vatn. På 1-2-3 får du en sunnere versjon av favorittkaka di 🙂

Denne kakemiksen er fantastisk god og resultatet blir alltid like saftig og godt! Du finner den på  heimesida til x-life slik som resten av ingrediensene ovenfor.

Annonse

7 Kommentarer

K

Kristin

18. april 2018

Hei:) Jeg lurte på om du kunne lage en oppskrift på sukkerfri Safarikake? Det er knuste safarikjeks (Jeg har funnet kjempegode sukkerfri sjokoladekjeks a la safari i merket Gullon (https://www.amazon.com/Gullon-Sugar-Free-Chocolate-Cookies/dp/B00RPSVZXQ) , dekkes med en krem bestående av 1 pk philadelphia og 1 pk pisket kremfløte blandet med 200gmelis, og så masse bær på toppen. Det er jo særlig den kremen i midten som jeg gjerne skulle hatt hjelp til så den ble god! Det hadde vært supert. Sukrinmelis er jo et godt utgangspunkt, men hvor mye, og ville du evt hatt oppi noe mer? Takk for innspill!! 🙂 Blandingsforholdet i original oppskriften er 1 pk philadelphia, 1 pk kremfløte og 200g melis.

Linda Stuhaug

18. april 2018

Hei! Eg hadde nok berre bytta ut melis med 50/50 sukrinmelis og sukrin+, og kanskje smakstilsatt med litt vaniljepulver 🙂 Må alltid smake seg fram då, er ikkje «berre» å bytte ut og få bra resultat, alltid. Både philadelphia og kremfløyte finnes jo i magre varianter som er alternativ om du vil ha det magrare 🙂

K

Kristin

19. april 2018

Tusen takk, Linda! 😀

Linda Stuhaug

19. april 2018

Ingen problem 🙂

K

Kristin

18. april 2018

Og gjerne også en sunnere utgave av ostekremen enn kremfløte og philadelphia, mindre kalorier.. 🙂

A

Anonym

23. juni 2018

Kan jeg bruke bringebær i stedenfor?

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Absolutt 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg