Søte blåbærscones med spelt

Innholder annonselenker

Hei!

Scones synes eg er heilt topp, da deiga verken treng elting eller heving. Rør sammen ingrediensene og sett i steikeovnen, og ferske scones kan stå på bordet etter 30 minutter! Eg har laga en litt søt variant med sesongens ferske blåbær, som er super saftig, sukkerfri og nydelig på smak. Håper det frister:

IMG_2119

Søte blåbærscones med spelt, 6-8 store biter
300 g fint speltmel
300 g kesam
1 dl melk
30 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 60 g sukker)
2 ss bakepulver
1 ts kanel
ferske blåbær

Slik gjer du:
Rør sammen kesam, melk, sukrin+, bakepulver og kanel. Tilsett litt og litt speltmel til du får en jevn og fin deig. Elt inn ferske blåbær.

Form deiga til en stor, rund og flat scones på en langpanne med bakepapir. Trykk nedi litt ekstra blåbær på toppen. Skjær 6 eller 8 biter på overflata med en kniv. Du kan og forme til runde porsjonsscones.

Steik på 180 grader i 20 minutt, eller til overflata er godt gyllen. Avkjøl på rist. Serveres varm, lun eller kald. Kan spises som den er, med pålegg på (ost er godt!), eller med en klatt vaniljekesam eller is som tilbehør.

IMG_2122


Tips!
ønsker du sconesen litt grovere? Bytt ut 100-150 g speltmel med havremel. Må du ha glutenfritt resultat kan eg anbefale an kombinasjon av havremel og lyst bokhvetemel.

IMG_2116


Til slutt vil eg vise dere eit par høstnyheter som er komt inn på x-life:

IMG_2178


Genser // tights // sko


Ha en fin tirsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Wenche Bronken

    Ser veldig godt ut så må prøves

    1. Så hyggelig! Håper oppskrifta faller i smak 🙂

  2. Anne Emilie

    Denne skal jeg garantert prøves i helgen, om ikke før Farlig å lese oppskrifter når msn er middagssulten

    1. Hehe – den kjenner eg til! Heldigvis sunt og godt 🙂

  3. Skal deigen være helt klissete eller ganske tørr? Keg brukte mengden mel du skriver, og det ble så klissete at jeg får jo ikke forma noe, setter seg bare fast på fingra Så jeg hadde i mer mel jeg da, of håper på det beste i ovnen

    1. Korleis blei resultatet? Den skal vere litt klissette, også kan man bruke litt ekstra mel til utbakinga. Håper resultatet blei vellykka!

  4. Lagde disse til lunsj nå, men det ble en svært sterk smak av bakepulver. Er det riktig å bruke hele to ss med bakepulver?
    Ellers var det godt med blåbær i:)

    1. Hei! Eg brukte to spiseskeier bakepulver ja. Men det er strøkne skeier, du brukte vell det?
      Kan nok fint justere ned mengden litt om du ønsker å lage dei på nytt 🙂

  5. Hei,
    Kan man bruke gresk yoghurt isteden for kesam?:)

    1. Hei! Ja, det kan du, men helst ikkje under 8% fett. Da vil resultatet kanskje bli vesentlig tørrere…

  6. Hei. Kan jeg bruke forsne blåbær?
    Forresten super blogg du har, så mye inspirasjon og gode oppskrifter!!

    1. Hei! Ja, det kan du absolutt 🙂
      Så hyggelig å lese, Ida – håper eg kan fortsette å inspirere!

  7. Det går vel fint med grovt speltmel også? 🙂

    1. Det går nok heilt fint 🙂

  8. Jeg er tom for sukrin+, kan jeg bruke sukrin gold istedenfor?

    1. Hei! Ja, det skal gå bra. Hugs å doble mengden 🙂

  9. Hvor masse blåbær har du brukt ? 🙂

    1. Det er berre å ta det på feeilingen, etter kor mykje du ønsker. Eg målte ikkje, men brukte nok rundt 200-300 g.