Linda Stuhaug

Annonse

17. august 2016

Laks med potet og krema eplesalat

Laks med potet og krema eplesalat
God onsdag!
Sola skinner og det er så deilig – etter en regnfull Vestlandssommer var dette virkelig på tide! No skal dei siste dagane nytes heime før turen går tilbake til Oslo og 2. året på ernæringsstudie 🙂 Tida flyr og det er berre to små år til eg har fått en bachelor i Samfunnsernæring, så får vi sjå kor veien fører vidare!
Tilbake til dagens oppskrift: krema eplesalat er eit tilbehør eg har brukt til både laks, svin og kylling i det siste. Den er litt syrlig, sprø og full av smak, heilt supert på tallerekenen på slike solfylte dager vi har no. Fisken eller kjøttet kan fint grilles så blir det enda meir sommerpreg på det heile!
Her serverte eg eplesalaten med ovnsbakt laks og potet:
Du treng, 2 porsjoner 2-4 laksefilêter 4-6 små poteter grovkverna chili og kvitløk 2 grønne epler 4 stk vårløk 1/4 lime, safta 200-300 g kesam eller rømme salt og pepper
Slik gjer du: 1. Vask og del potetene på tvers. Ha over grovkverna chili, kvitløk, litt salt og pepper. Bak i ovnen på 180 grader til potetene er møre, ca. 30 minutter.
2. Ha laksefilêtene over i en ildfast form. Eg brukte grovkverna chili, kvitløk og pepper som krydder, men bruk det du liker og foretrekker! Sett inn i ovenen sammen med potetene når det er 10-15 minutter igjen.
2. Kutt eple og vårløk i terninger, bland sammen med kesam/rømme. Smak til med limesaft, salt og pepper. Server!
Sunt, godt, raskt og enkelt! Eg lager som regel mykje meir enn nødvendig og tar med som lunsj dagen etterpå. Eit tips til dere som er tilbake i jobb/skule og treng matpakketips – lag alltid opp ekstra middag 🙂
No skal sola nytes – det håper eg dere også gjer!

God onsdag!

Sola skinner og det er så deilig – etter en regnfull Vestlandssommer var dette virkelig på tide! No skal dei siste dagane nytes heime før turen går tilbake til Oslo og 2. året på ernæringsstudie 🙂 Tida flyr og det er berre to små år til eg har fått en bachelor i Samfunnsernæring, så får vi sjå kor veien fører vidare!

Tilbake til dagens oppskrift: krema eplesalat er eit tilbehør eg har brukt til både laks, svin og kylling i det siste. Den er litt syrlig, sprø og full av smak, heilt supert på tallerekenen på slike solfylte dager vi har no. Fisken eller kjøttet kan fint grilles så blir det enda meir sommerpreg på det heile!

Her serverte eg eplesalaten med ovnsbakt laks og potet:


Du treng, 2 porsjoner
2-4 laksefilêter
4-6 små poteter
grovkverna chili og kvitløk
2 grønne epler
4 stk vårløk
1/4 lime, safta
200-300 g kesam eller rømme
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Vask og del potetene på tvers. Ha over grovkverna chili, kvitløk, litt salt og pepper. Bak i ovnen på 180 grader til potetene er møre, ca. 30 minutter.

2. Ha laksefilêtene over i en ildfast form. Eg brukte grovkverna chili, kvitløk og pepper som krydder, men bruk det du liker og foretrekker! Sett inn i ovenen sammen med potetene når det er 10-15 minutter igjen.

2. Kutt eple og vårløk i terninger, bland sammen med kesam/rømme. Smak til med limesaft, salt og pepper. Server!


Sunt, godt, raskt og enkelt! Eg lager som regel mykje meir enn nødvendig og tar med som lunsj dagen etterpå. Eit tips til dere som er tilbake i jobb/skule og treng matpakketips – lag alltid opp ekstra middag 🙂

No skal sola nytes – det håper eg dere også gjer!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg