Enkel bounty fudge uten sukker

Innholder annonselenker

God fredag!

Plutselig var det helg igjen! Har du lyst å lage eit litt sunnare alternativ til fredagskosen, kanskje? Liker du kombinasjonen mellom kokos og sjokolade er dette oppskrifta for deg: fyldige og mektige bounty fudge uten tilsatt sukker. Oppskrifta er både rask og enkel, og ingrediensene finner du i en dagligvarebutikk med godt utvalg.

Pssst! dropper du kokosmassen får du nøytrale sjokoladefudge, slik som denne oppskrifta. Det er min favoritt, som kan varieres med å tilsette for eksempel salte peanøtter, maldonsalt eller litt finhakka chili for en spicy variant.

1713031-12-1426670606907

Bounty fudge, 12-16 store biter
2 dl vikingmelk (usøtet på boks)
40 g sukrin gold
10 g smør
25 g sukkerfri, mørk sjokolade (evt. 70% mørk sjokolade)
en klype salt
20-30 g kokosmasse

Slik gjer du: 
Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid. Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.

Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen. Deretter rører du inn kokosmassen, juster mengden etter kor fyldig bounty fudge du ønsker.

 Hell massen i silikonformer og sett til avkjøling i frysaren. Fudgen vil stivne etter nokre timer, oppbevar deretter i kjøleskap.

1713031-12-1426670587645


Tips & alternativer
– Vikingmelk kan byttes med fløte, evt. laktosefri fløte for laktosefri variant.

– For melkefri fudge må det større justeringer til, da bytter du vikingmelk med alternativ fløte, smør med melkefri margarin og bruker melkefri sjokolade. Vær obs på at mange alternative fløter kan gi fra seg en del smak.

1713031-12-1426670567863

Oppskrifta kommer fra arkivet her – i tilfelle noken kjenner den igjen eller har laga den før 🙂 Falt i smak hos mange, så håper fleire vil prøve seg no!


God helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Hvordan vil det bli å bruke kokosmelk i denne?

    1. Du kan prøve, men eg veit ikkje om det kommer til å fungere…

  2. Hei 🙂 hvordan silikonformer? Har du noen link sånn at jeg fått sett? Eller kan jeg bruke noe annet ? Evt hva ?

    1. Vanlige, formbare silikonformer. Eg kjøper mine på diverse butikker som clas ohlson for eksempel 🙂 Men du kan fint bruke en matboks med matpapir også.

  3. Hei,
    Har du et annet alternativ å gå frem på, for de som ikke har micro?

    1. Jepp, og det står i framgangsmetoden 🙂

  4. Finhakker du sjokoladen så den smelter inn i massen?

    1. Nei, knekker den berre opp i 2-3 biter.