Saftige scones med havre og spelt

God fredag!

Då er helga her straks igjen, og dagens oppskrift kan kanskje passe til helgefrukosten? Eg er stort fan av bakverk som verken trenger elting eller heving, så man får fersk bakst på kort tid.

Denne oppskrifta på scones blir veldig saftig med sprø skorpe heile veien rundt. Det er definitivt det eg liker best! Enkel å lage med ingredisener man finner på dagligvarebutikken:

IMG_2106


Du trenger, 6-8 store biter
1 boks, 300 g kesam
1 dl melk
200 g havremel
200 g fint speltmel
1,5 ss bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over-undervarme.

2. Bland sammen kesam, melk, bakepulver og salt, deretter havremel og fint speltmel. Hold gjerne litt igjen på speltmelet og juster til du får en jevn og lett klebig deig.

3. Bruk litt mel mellom hendene og form til en stor, litt flat scones på bakepapirkledd langpanne. Oppskrifta er ganske stor, så du kan med fordel lage to kaker. Skjær kryss med en spiss kniv.

4. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, til overflata er godt gyllen og sprø. Avkjøl på rist.

IMG_2095

Nyt fersk bakst til frukost, lunsj eller kveldsmat. Scones er også en klassiker som tilbehør til salater eller supper, eventuelt andre middager 🙂

IMG_2112

Tips!
Lag dobbel porsjon til helgefrukosten og ta med som lunsj på søndagsturen 🙂

IMG_2092


Oppskrift for store og små.

Riktig god helg!

/annonselenke
Psst, en oppdatering! Få -25% rabatt på alle kle og sko hos x-life, eit supertilbud som kun varer i helga.
Bruk rabattkoden 25SEP i kassen (gjeler ikkje Better Bodies og Gasp).  

1472733862


Supermasse freshe nyheter finner du på heimesida her til både dame og herre 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

34 kommentarer

  1. Dette så super godt ut! 🙂 Men lurte på man kan erstatte speltmel med annen type mel? Er glutenallergiker så tenkte jeg kunne heller bruke glutenfri havregryn kvernet til mel med blender?

    1. Hei Shab 🙂
      Det skal nok gå heilt fint. Da ville eg brukt malte glutenfri havregryn + bokhvetemel for eksempel. Håper det smaker 🙂

  2. Å dette så herlig ut!! Dette vil jeg lage i morgen 🙂 Men det holder vel med enkel oppskrift til 4 personer? Eller ville du doblet den da?

    1. Hei! Trur den holder til 4 personer ja 🙂 håper det smaker!

  3. Inger Ann

    Lurer på om jeg kan bruke Outly imatfraiche (havrebasert), i stedet for kesam. tåler ikke melkeprotein

    1. Hei! Eg har ingen erfaring med dette produktet, så du må nesten berre prøve deg fram altså. Det går sikkert bra 🙂

  4. Anne Eline

    Min deig ble litt tørr syns jeg og da brukte jeg ikke alt speltmelet. Følte ikke at deigen var lett klebrig..

    1. Nettopp derfor må man justere med å holde tilbake på melet og heller tilsette litt og litt. Men resultatet blei bra uansett håper eg? 🙂

  5. Åse Kristine

    Hei kan man fryse denne?

  6. Skal deigen heve før den går i ovnen? Ettersom den så såpass luftig ut på bildet over:-)

    Elsker oppskriftene du legger ut, keep up the good work 😀

    1. Nei, det er en del av poenget med scones, ingen heving før steiking 🙂 Den hever godt i ovnen, nemlig!

      Tusen takk Vanessa, så hyggelig å lese. Håper du får en strålande mandag 🙂 klem!

  7. Hei, kan man erstatte kesam med rømme? Såg nydelige ut!!

    1. Hei Astri! Ja, det skal gå fint. Håper det smaker 🙂

  8. Mari Thorstvedt

    Hei=) kan kan erstatte havremelet med bokhvete eller mais mel?

    1. Hei! Du kan jo prøve – det går sikkert fint 🙂

      1. Takk for raskt svar:)

      2. Berre hyggelig 🙂

  9. Har desse i ovenen no! Ser veldig gode ut, berre måtte prøve dei 🙂
    Mine ser ut til at dei ikkje blir så veldig høge – men sikkert gode 😉
    Super blogg du har!! 🙂

    1. Tusen takk Turid! Håper sconsene faller i smak 🙂

  10. Hei! Prøvde meg på denne oppskriften nå, og det lukter himmelsk!
    Men, mine ble veldig flate og deigete. Brukte kjøkkenmaskin og lagde en deig av det, og snittet opp litt, men kanskje ikke nok? Sto inne i rundt 30 min…

    1. Hei! Kanskje du lagde litt for stor scones? Jo større, jo flatere blir den. Ellers er det veldig fort gjort å glømme bakepulver, men det håper eg ikkje er tilfelle (eg har gjort det x antall ganger sjølv!). Så lenge den er gjennomstekt er 30 minutter nok steiketid 🙂

  11. Døøøødsgodt !!! Alle må lage dett!
    Hadde bare 200 kesam så brukte 100 rømme, det gikk fint. Holdt tilbake en del spelt mel som det stod. Måtte steke det lengre I min ovn, men er jo ikke farlig å steke det lenge så det blir godt og sprøtt på utsiden, er så saftig inni at det ikke er noen fare for at det blir tørt hvis man steker det lenge!

    Er så godt at det fint kan spises uten pålegg, må være perfekt å ha med på tur og bryte fra hverandre.. mmm!!

    1. Såå hyggelig tilbakemelding Elisabeth – fantastisk at du likte oppskrifta så godt 😀 Det beste er når brødet er så digg at det like gjerne kan spises uten pålegg 😉 Da er det berre å bake ferske scones til frukost eller kanskje kveldsmat framover!

  12. Hege Stensli

    Hei hei 🙂
    Jeg syntes det er veldig lettvint og greit å lage scones, men så opplever jeg ofte at det blir en emmen /bitter ettersmak på dem. Har du noe forslag for å unngå at det blir slik? Har det noe å gjøre med at det brukes bakepulver? Jeg vil gjerne lage scones uten ettersmaken som familien ikke liker.
    Vennlig hilsen Hege

    1. Hei! Meiner du generelt om scones no, eller er det spesielt denne oppskrifta du kjenner den bitre ettersmaken?
      Det er nok bakepulveret som er problemet. Du kan eventuelt justere ned mengden litt, men ikkje for mykje så sconesen fortsatt hever 🙂

  13. Lagde disse nå nettopp, men byttet ut speltmelet med kikertmel, det ble såå godt! Tusen takk for enda en fantastisk oppskrift! 🙂

    1. Herlig Andrea! Kjekt med tilbakemelding – takk for det 😀

  14. Prøvde meg på denne, og den ble veldig deigete. Har du noen ide om hva jeg har gjort feil? Ville ikke ikke la den steke så mye lenger da den begynte å bli veldig brun på toppen

    1. Meiner du den blei deigete inni etter den var stekt og avkjølt?
      Kanskje du lagde den litt for høg, så den ikkje blei gjennomstekt før den blei brun på toppen?

      1. Den var deigete inni ja, og kompakt. Jeg lagde den ikke høy da det står i oppskriften at den skal være flat. Opplevde også at den ikke hevet spesielt mye, selv om jeg tok i den mengden bakepulver som står i oppskriften. Det skal sies at jeg ikke brukte kjøkkenmaskin og blandet ingrediensene for hånd, men det har vel ikke noe betydning?

      2. Nei, det skal ikkje ha betydning. Høres veldig merkelig ut altså, som du kan lese over her er det veldig mange andre som har fått gode resultater 😉 Då veit eg ikkje kva som kan ha skjedd…

  15. Har prøvd denne oppskrifta to ganger nå, og begge gangene har jeg måttet stekt den langt over steketiden, men fortsatt er den rå inni. Den første gangen var nok grunnen at jeg lagde den for høy, så denne gangen lagde jeg den veldig flat. Men synes faktisk den er mer rå denne gangen! Så skjønner ikke hva keg kan ha gjort feil…

    1. Pleier du å måtte steike oppskrifter lengre enn det som står? Alle ovner er jo forskjellige 🙂 Den skal derimot vere saftig/litt fuktig i midten, men ikkje rå.