Sunne bananpannekaker

Hei godtfolk!

Håper alle har hatt en nydelig helg – det har vertfall eg i godt selskap og strålande sol! Ei ny veke er i gang, og vi starter som alltid med kjøttfri mandag. Idag har eg en litt søtere oppskrift å dele med dere, nemlig sunne bananpannekaker 🙂

Uten tilsatt sukker, grove og saftige. Med modne bananer som skaper sødme trenger man ikkje ekstra søtning, så alle ingrediensene i denne pannekakerøra finner du garantert på dagligvarebutikken! Like gode for store som små:

IMG_1979

Sunne bananpannekaker, 2 porsjoner
2 modne bananer
2 egg
100 g havremel
2 ts bakepulver
1/2 dl melk eller vatn
kanel
kardemomme

Slik gjer du:
Mos bananene med en gaffel. Rør deretter sammen alle ingrediensene til en jevn og fyldig pannekakerøre. Juster evt. med litt meir væske om nødvendig.

Steik gylne pannekaker på middels varme. Server varme, lune eller kalde med eller uten topping!

IMG_1981


Bananpannekakene kan du spise til frukost, lunsj eller kveldsmat. Dei kan fint nytes som mellommåltid, sunn snacks eller til ettermiddagskaffien. Dei holder seg ferske minst 1 døgn i kjøleskapet, så lag gjerne kvelden i forveien og ha frukosten eller lunsjen klar til dagen etterpå!

IMG_1977


Server med den toppingen du liker best. Mine favoritter er desse smakskombinasjonane:
– cottage cheese og syltetøy
– cottage cheese og fibersirup
– gresk yoghurt og syltetøy
sukkerfri nugatti
mandelsmør med bananbiter
– brunost

… MEN, pannekakene er så saftige og smakfulle i seg sjølv at topping absolutt ikkje er nødvendig!

IMG_1983

Ha en nydelig start på den nye veka alle sammen!
Sola skinner i Oslo idag også – en fin start på høsten 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. christina

    kan jeg legge inn et ønske om at du skriver i dl itillegg til gram, for oss som ikke har vekt 🙂 ??
    ellers for en super inspirerende blogg! daglig leser :)!

    1. Hei 🙂
      Desiliter er veldig upresist, spesielt når det er smakk om mindre mengder… Eg kan prøve å gjere det på større mengder, men der det er under 1 dl blir det litt knapt rett og slett! Men på større oppskrifter skal eg prøve å få det til 🙂

      Fortsatt fin tirsdag!

  2. Hei!
    Jeg lagde seige brownietrøfler i stad med dadler, og de har stått over en time i fryseren, men de er fortsatt bløte… Har du noen tips?
    Takk for alle tipsene du har hver dag!!

    1. Hei! Var massen veldig bløt når du lagde den også då, kanskje? Dei skal jo kunne trilles til kuler uten at det kleber noke særlig 🙂 Da er det egentlig berre å la dei ligge til dei er hardere…

  3. Veronica

    Åh, ser jo nå at det står havremel.. Leste mandelmel. Beklager

    1. Heilt i orden 🙂

  4. Har prøvd meg på mange varianter av bananpannekaker, disse var garantert BEST! Tusen takk 😀

    1. Så hyggelig, Lisa! Takk for tilbakemelding 🙂

  5. går det an å lage som vaffel?

    1. Ja, det skal gå fint 🙂

  6. Vet du hvor mange kcal det er i hver pannekake? 🙂

    1. Nei, eg rekner ikkje på kalorier 😉

  7. Lagde disse til mellommat og lunsj i dag – supergode! Jeg lagde halve oppskriften, det ble 4 pannekaker; 1 til mellommat og 3 til lunsj – helt perfekt! Takk for supre oppskrifter!! 🙂

    1. Herlig, Kristin! Kjekt pannekakene falt i smak 🙂
      Riktig god veke til deg <3

  8. De beste bananpannekakene jeg har spist! Tusen takk for oppskrift, ble en veldig god frokost 😀

    1. Herlig! Hyggelig med tilbakemelding, Elise 😀

  9. Hei!
    Takk for god oppskrift.
    kan man lage disse uten egg?

    1. Då må du bruke noko anna som binder røra sammen. No egg erstatter veit eg skal fungere vertfall 🙂

  10. Hvor lenge kan røren stå i kjøleskapet før den blir dårlig?

    1. Det må du nesten berre sjå an.. 🙂 Aldri latt den stå lengre enn 2 døgn. Vil heller anbefale å steike opp pannekakene visst den skal stå veldig lenge 🙂