Laksepanne med krema parmesansaus

Heisann!

Eg er veldig glad i middager dei fleste ingrediensene er i en og samme plass, som i steikepanna eller form i ovnen. Dagens middag er en laksepanne med krema parmesansaus, der både laksen, grønnsakene og sausen er i samme panne. Det einaste man eventuelt treng i tillegg er tilbehør i form av ris, quinoa, potet eller søtpotet tilberedt på den måten man ønsker. Setter man på kok en kjele med ris i det man starter å lage resten, så er alt klart på samme tid 🙂

En kvardagsmiddag med mange gode smaker, denne var skikkelig god:

IMG_1938

Du treng, 3 porsjoner
500 g laksefilêt
1/2 purreløk, i tynne staver
1 rødløk, i skiver
3-4 gulerøtter, i tynne staver
300 g creme fraichê
1 dl melk
100 g revet parmesan
salt og pepper
gjerne litt sitronsaft

Slik gjer du:
Fres grønnsakene i litt smør/olje til løken er blank. Hell over creme fraichê, melk og laks i mindre biter. La det småkoke 5-10 minutter under lokk til laksen begynner å bli gjennomstekt. Ta deretter lakse ut av panna og tilsett revet parmesan. La sausen koke eit par minutter og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft. Ha laksen tilbake, dryss over litt ekstra parmesan og grovkverna pepper, og server straks.

PS! Syns du sausen er litt for fyldig? Juster med litt ekstra melk. Synes du sausen er litt for tynn? Rør 1 ss maisenna ut i litt kaldt vatn, tilsett i sausen medan den koker, og stopp når du har fått den konsistensen du er ute etter.

IMG_1943

Her vil eg påstå at det meste av tilbehør passer. Ris, kokt potet, potetmos, bakt søtpotet, søtpotetmos, søtpotetfries, pasta, quinoa også vidare… lag det du har tilgjengelig og lyst på!

Du kan også variere med dei grønnsakene du har. Eg synes det er veldig godt med tynne grønnsaksstimler, men skjær dei akkurat som du vil, og bruk andre grønnsaker du synes er gode.

IMG_1950

Håper det frister! Denne middagen skal vertfall eg lage på nytt – så smakfull og god 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Hei! Kan det fryses ned? Tenkte å lage stor posjon å ha flere middager. Lettere det som student 🙂

    1. Hei! Det er eg egentlig litt usikker på, er redd sausen skiller seg. Men det går jo an å prøve, så lenge du tiner den langsomt opp igjen 🙂

  2. Har så mykje laksefilet med skinn. Pleier alltid å bruke skinnfri, så sliter med å finne oppskrifter no. Kan eg bruke laks med skinn i denne retten?

    1. Det går nok fint 🙂 Men det er heller ikkje noke problem å fjerne skinnet før tilberedning…

  3. Denne var supergod! Kan med fordel ha litt hvitløk i, vil jeg tro. Men veldig god – ny favoritt på fiskefronten! 🙂

    1. Så absolutt! Kvitløk passer virkelig godt her 🙂

  4. Hei 🙂

    Denne smakte nydelig, men jeg har et spørsmål! Ofte når jeg bruker creme fraiche, opplever jeg at den blir litt kornete. Har du noen tips?

    1. Hei! Så hyggelig at du likte den, Ingvild. Hm, kva type creme fraiche bruker du? 🙂

      1. Den originale!

      2. Aha! Høres litt rart ut altså. Passer du på at det ikkje koker veldig når den er tilsatt? Eg liker bedre å bruke den litt lettare varianten, aldri opplevd at den korner seg 🙂

  5. Hei! Lurte på om man kunne bruke gresk yoghurt eller kokosmelk istedenfor creme fraiche?

    1. Hei! Ja, da vil eg anbefale kokosmelk eller gresk matyoghurt (eller en anna type som tåler oppvarming) 🙂