Linda Stuhaug

Annonse

13. september 2016

Laksepanne med krema parmesansaus

Laksepanne med krema parmesansaus
Heisann!
Eg er veldig glad i middager dei fleste ingrediensene er i en og samme plass, som i steikepanna eller form i ovnen. Dagens middag er en laksepanne med krema parmesansaus, der både laksen, grønnsakene og sausen er i samme panne. Det einaste man eventuelt treng i tillegg er tilbehør i form av ris, quinoa, potet eller søtpotet tilberedt på den måten man ønsker. Setter man på kok en kjele med ris eller poteter i det man starter å lage resten, så er alt klart på samme tid 🙂
En kvardagsmiddag med mange gode smaker, denne var skikkelig god:
Du treng, 3 porsjoner 500 g laksefilêt 1/2 purreløk, i tynne staver 1 rødløk, i skiver 3-4 gulerøtter, i tynne staver 300 g creme fraichê 1 dl melk 100 g revet parmesan salt og pepper gjerne litt sitronsaft
Slik gjer du: Fres grønnsakene i litt smør/olje til løken er blank. Hell over creme fraichê, melk og laks i mindre biter. La det småkoke 5-10 minutter under lokk til laksen begynner å bli gjennomstekt. Ta deretter lakse ut av panna og tilsett revet parmesan. La sausen koke eit par minutter og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft. Ha laksen tilbake, dryss over litt ekstra parmesan og grovkverna pepper, og server straks med valgfritt tilbehør.
PS! Syns du sausen er litt for fyldig? Juster med litt ekstra melk. Synes du sausen er litt for tynn? Rør 1 ss maisenna ut i litt kaldt vatn, tilsett i sausen medan den koker, og stopp når du har fått den konsistensen du er ute etter.
Her vil eg påstå at det meste av tilbehør passer. Ris, kokt potet, potetmos, bakt søtpotet, søtpotetmos, søtpotetfries, pasta, quinoa også vidare… lag det du har tilgjengelig og lyst på!
Du kan også variere med dei grønnsakene du har. Eg synes det er veldig godt med tynne grønnsaksstimler, men skjær dei akkurat som du vil, og bruk andre grønnsaker du synes er gode.
Håper det frister! Denne middagen skal vertfall eg lage på nytt – så smakfull og god 🙂

Heisann!

Eg er veldig glad i middager dei fleste ingrediensene er i en og samme plass, som i steikepanna eller form i ovnen. Dagens middag er en laksepanne med krema parmesansaus, der både laksen, grønnsakene og sausen er i samme panne. Det einaste man eventuelt treng i tillegg er tilbehør i form av ris, quinoa, potet eller søtpotet tilberedt på den måten man ønsker. Setter man på kok en kjele med ris eller poteter i det man starter å lage resten, så er alt klart på samme tid 🙂

En kvardagsmiddag med mange gode smaker, denne var skikkelig god:

Du treng, 3 porsjoner
500 g laksefilêt
1/2 purreløk, i tynne staver
1 rødløk, i skiver
3-4 gulerøtter, i tynne staver
300 g creme fraichê
1 dl melk
100 g revet parmesan
salt og pepper
gjerne litt sitronsaft

Slik gjer du:
Fres grønnsakene i litt smør/olje til løken er blank. Hell over creme fraichê, melk og laks i mindre biter. La det småkoke 5-10 minutter under lokk til laksen begynner å bli gjennomstekt. Ta deretter lakse ut av panna og tilsett revet parmesan. La sausen koke eit par minutter og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft. Ha laksen tilbake, dryss over litt ekstra parmesan og grovkverna pepper, og server straks med valgfritt tilbehør.

PS! Syns du sausen er litt for fyldig? Juster med litt ekstra melk. Synes du sausen er litt for tynn? Rør 1 ss maisenna ut i litt kaldt vatn, tilsett i sausen medan den koker, og stopp når du har fått den konsistensen du er ute etter.

Her vil eg påstå at det meste av tilbehør passer. Ris, kokt potet, potetmos, bakt søtpotet, søtpotetmos, søtpotetfries, pasta, quinoa også vidare… lag det du har tilgjengelig og lyst på!

Du kan også variere med dei grønnsakene du har. Eg synes det er veldig godt med tynne grønnsaksstimler, men skjær dei akkurat som du vil, og bruk andre grønnsaker du synes er gode.

Håper det frister! Denne middagen skal vertfall eg lage på nytt – så smakfull og god 🙂

Annonse

14 Kommentarer

J

Johanna

30. mars 2021

Denne ser god ut, tenker å prøve den i dag. Men lurer på en ting, er det en grunn til at vi skal ta ut igjen fisken?

Linda Stuhaug

30. mars 2021

Det trenger du ikkje å gjere 🙂

K

Kine

6. april 2019

Hei! Skal prøve oppskrifta di, den så veldig god ut! Men går det ann å lage uten parmesan? 🙂

Linda Stuhaug

8. april 2019

Joda, då blir det berre en laksepanne med en enkel, krema saus. Smak til med litt gode krydder 🙂

J

Jeanett

1. juli 2019

Hei. Denne er veldig god, trur den er god til ørret?

Linda Stuhaug

1. juli 2019

Hei! Jaja, sjølvsagt 🙂

G

Gunn

25. november 2019

Dette ble en god middag. Kommer til å bli laget flere ganger.

Linda Stuhaug

26. november 2019

Det er veldig kjekt å lese, Gunn 😀

A

Ane

19. september 2018

Beste eg har smakt på lenge! Så godt

Linda Stuhaug

20. september 2018

Fantastisk, Ane! Det er stas å lese 😀

K

Kristine

17. september 2018

Denne smaker nydelig! Og så er det en fordel at det går raskt å lage den.

Linda Stuhaug

18. september 2018

Ikkje sant 😀 Kjekt du liker den!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg