Tomatpanne med bønner og mozzarella

God mandag!

Håper alle har hatt ei fantastisk helg. Eg er komt meg heim til trivselsfylket og blir her ei god veke før eg reiser tilbake til Oslo for eksamen. Her er det sol og fint, og helga har som nevnt blitt brukt på høstturer i fjella, så herlig 🙂

Vi er i gang med oktober og månedens første kjøttfri oppskrift er ei tomatpanne med bønner og mozzarella. Lages på under 20 minutter, er full av gode smaker og metter godt. Den er også glutenfri og kan lages vegansk om det er eit ønske:

IMG_2576

Du trenger, 2-3 porsjoner
2 bokser brune bønner (ca. 420 g, skylt og avrent)
2 gulerøtter
200 g sjampinjong,
½ rødløk, hakka
½ rød chili, finhakka
3 fedd kvitløk, finhakka
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpurê
½ boks kokosmelk
1 mozzarella (125 g)
salt, pepper og en klype sukrin/sukker
litt olje

Slik gjer du: 
Fres gulerøtter i terninger, løk, chili og kvitløk i litt olje til løken er blank. Ha i sopp og steik vidare eit par minutter.

Tilsett bønner, hakkede tomater, tomatpurê og kokosmelk, la småkoke 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype søtt. Dette er for å runde av tomatsmaken.

Fordel skiver av mozzarella på toppen og la osten smelte. Server straks, gjerne med ekstra tilbehør i form av noko grønt, ris, poteter eller søtpotetmos.

collagelk

Tips!
– Bytt gjerne bønner med linser eller kikerter.
– Dropp mozzarella for en vegansk middagsrett.
– Tilsett gjerne andre smakstilsetninger i tomatpanna for ekstra smak. Basilikum er supergodt!

IMG_2583

Dette var virkelig knallgodt! Osten smelter i tomatpanne og setter virkelig prikken over i-en. Håper du vil prøve deg 🙂

/annonselenker
Til slutt vil eg tipse dere om ukestilbud med -25% på ALT fra Kari traa hos x-life! Dei har fått inn utrulig mange fine ullsett, ullkleder, ytterjakker, luer, hansker med meir:

Pictures


Alt dette og resten av utvalget finner du her!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

  1. Hei! Så veldig spennende ut, ‘må det være kokosmelk?

    1. Hei 🙂

      Nei, absolutt ikkje. Du kan droppe det og bruke en boks ekstra hakkede tomater, eller bruke f.eks creme fraiche istedenfor!

  2. Åå, lagde dette til middag i dag og det var vanvittig godt! Er vegeterianer og har vært det i over et år, så middagsoppskrifter som dette blir jeg veldig glad for å se! Jeg lagde det med focaccia til! Veldig godt 🙂
    Ha en fin dag!

    1. Så hyggelig tilbakemelding, Hanne! Eg prøver å bli bedre på vegetaroppskrifter – har fortsatt masse å jobbe med, men det kommer seg sakte, men sikkert 🙂

      Ha en superfin mandagskveld!

  3. Oooh så deilig 😀 Minner veldig om en ovnsbakt form vi pleier å lage med sjampinjong, kikerter, tomatsaus, hvitløk, chili og smeltet ost – omg så godt! Blir aldri lei. Kos deg masse med «høstferie» og lykke til på eksamen:) Her blir det sprenglesing hele uka.

    1. Mmm, det hørtes og veldig godt ut! Elsker når mozzarellaen smelter ned i panna – nam 😀
      Tusen takk Maria – lykke til med lesinga! Her blir det og sprenglesing fram til eksamen, har ikkje lest eit ord på to veker, så no er det berre å henge i 😉

  4. Katharina

    Hei.
    Tror du det vil funke med hvite bønner istedenfor brune? 🙂

    1. Hei!

      Så absolutt 🙂

  5. Så veldig godt ut!

    1. Tusen takk for det! Smakte nydelig 🙂

  6. Dette var kjempe godt. Kan anbefales på det sterkeste. Jeg er i utgangspunktet ikke glad i kjøttfrie retter, men dette var godt. Blir ikke siste gang vi har dette til middag

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Bente! Veldig kjekt retten falt i smak, det gledes 🙂

  7. Kine Olsen

    Har du noen tips hva man kan bytte ut sjampinjongen med? 🙂 Ingen her i huset er noe fan av sopp, men denne oppskriften så utrolig god ut!

    1. Du kan berre bruke kva som helst av andre typer grønnsaker 🙂 Bruk det dere liker!
      Håper retten smaker!

  8. Karianne

    Denne retten var gårsdagens middag. Det var kjempegodt. Kommer nok til å lage det flere ganger. Jeg brukte sorte bønner istedenfor brune bønner. Også byttet jeg ut mozzarella med lett gulost. I tillegg hadde jeg oppi en hel boks lett kokosmelk, og det var ikke en del av planen, så neste gang følger jeg oppskriften til punkt og prikke.

    1. Hei!
      Så kjekt middagen falt i smak 🙂 Det er noko spesielt godt med mozarella som smelter i gryta, kan ikkje sammenlignes med gulost – så det må du prøve neste gang!

  9. SKIKKELIG GOD

    1. Fantastisk, Anja 🙂

  10. detta smakte jo heilt nydelig!! tenke prøva bruka restene på pizza i måro 🙂 håpa det funke!

    1. Så hyggelig! Rester på pizzaen fungerer nok heilt fint 🙂 God helg!

  11. Helt fantastisk godt! Skal lage denne på nytt idag, gleder meg allerede til middag!

    Del gjerne flere oppskrifter som denne og vegetarlasagnen, hvis du har 🙂

    1. Hei 🙂 Så hyggelig! Vegetaroppskrifter blir tatt godt imot, og det er veldig etterspurt. Kommer til å fortsette med kjøttfri mandag framover, og skal bli flinkere med spennande og enkle vegetarmiddager som passer heile familien 🙂

  12. Denne retten var kjempegod! Takk for super oppskrift 🙂
    Men et kort spørsmål: har du sluttet å bruke appen din? og er det mulig å få inn en søkefunksjon på appen?

    1. Hei!
      Så kjekt tomatpanna falt i smak hos deg 🙂
      Appen kan du berre slette, den er nede og har ikkje blitt oppdatert dei siste 4-5 månedene. Den kommer ikkje til å bli gjort noko med.

  13. Denna e utrolig god! Har blitt en gjenganger hjemme, vi har også laga den til gjesta, å den har falt i smak hos alle No som i har flytta ut, har den blitt fast studentmiljø også

    1. Så flott, Ingeborg! Veldig kjekt at det har falt i smak hos så mange 😀