Linda Stuhaug

Annonse

10. oktober 2016

Omelett med tomat og mozzarella

Omelett med tomat og mozzarella
Heisann!
Eg er eit veldig periodemenneske og har akkurat no litt dilla på omelett. Det er så raskt og enkelt å lage, kan varieres i det uendelige, smaker godt og metter magen. Omelett ser eg på en type rett som kan spises både til frukost, lunsj, middag og kveldsmat – alt etter kva mna putter i og kva tilbehør man har.
Idag har eg en vegetarisk variant til dere med tomat og mozzarella. Det er jo en knallgod kombinasjon ilag, og det var veldig godt i omeletten også:
Omelett med tomat og mozzarella, 2 porsjoner 6 egg 1 mozarella (125 g) 1 tomat 1 fedd kvitløk, kan sløyfes en neve spinat, kan sløyfes salt og pepper litt smør
Finhakk kvitløken og steik i litt smør på middels varme. Visp sammen egg, hakka spinat, salt og pepper, hell blandinga i steikepanna og sett på lokk om du har det. Når eggeblaninga begynner å sette seg i kantene fordeler du skiver av mozzarella og tomat på toppen. La omeletten stå til eggeblandinga har satt seg og osten smelta.
Server straks, gjerne med ferskt brød, knekkebrød, en frisk salat eller det du foretrekker.
Tips! Lag dobbel porsjon og spis til kveldsmat eller ta med i lunsjboksen neste dag. Omelett smaker like godt varmt som kaldt – det synes vertfall eg 🙂
Fleire oppskrifter med omelett kommer – eg har jo som sagt litt dilla og nyter nye varianter fleire ganger i veka…
Kva er din favorittoppskrift på omelett?

Heisann!

Eg er eit veldig periodemenneske og har akkurat no litt dilla på omelett. Det er så raskt og enkelt å lage, kan varieres i det uendelige, smaker godt og metter magen. Omelett ser eg på en type rett som kan spises både til frukost, lunsj, middag og kveldsmat – alt etter kva mna putter i og kva tilbehør man har.

Idag har eg en vegetarisk variant til dere med tomat og mozzarella. Det er jo en knallgod kombinasjon ilag, og det var veldig godt i omeletten også:

Omelett med tomat og mozzarella, 2 porsjoner
6 egg
1 mozarella (125 g)
1 tomat
1 fedd kvitløk, kan sløyfes
en neve spinat, kan sløyfes
salt og pepper
litt smør

Finhakk kvitløken og steik i litt smør på middels varme. Visp sammen egg, hakka spinat, salt og pepper, hell blandinga i steikepanna og sett på lokk om du har det. Når eggeblaninga begynner å sette seg i kantene fordeler du skiver av mozzarella og tomat på toppen. La omeletten stå til eggeblandinga har satt seg og osten smelta.

Server straks, gjerne med ferskt brød, knekkebrød, en frisk salat eller det du foretrekker.

Tips!
Lag dobbel porsjon og spis til kveldsmat eller ta med i lunsjboksen neste dag. Omelett smaker like godt varmt som kaldt – det synes vertfall eg 🙂

Fleire oppskrifter med omelett kommer – eg har jo som sagt litt dilla og nyter nye varianter fleire ganger i veka…

Kva er din favorittoppskrift på omelett?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg