Linda Stuhaug

Annonse

2. november 2016

Sjokoladepudding med kokosmelk

Sjokoladepudding med kokosmelk
Innholder annonselenker
Hei!
Det er onsdag akâ lillelørdag og eg har en deilig dessert til dere i dag! Det er ingen tvil om at kombinasjonen mellom sjokolade og kokosmelk er knallgod, og denne gangen har eg laga sjokoladepuddingen med nettopp kokosmelk. Den passer like godt for dei som ønsker eit sunnere alternativ, som dei som ikkje tåler melk. Den er også sukkerfri, så denne kan man nyte med den beste samvittighet i kveld om man vil 🙂
Sjokoladepudding med kokosmelk, 2-3 porsjoner 400 ml kokosmelk* 3 ss kakao 1 ss sukrin gold 1 ss sukrin+ 3-5 gelatinplater* en klype salt
Slik gjer du: Legg gelatinplatene i kaldt vatn. Bland kokosmelk, kakao, sukrin+, sukrin gold og salt i en liten kjele. Varm opp under omrøring, det trenger ikkje å koke.
Etter 3-4 minutter er gelatinplatene mjuke. Ta dei opp av vatnet , la dei renne litt av seg og visp inn i den varme melkeblandinga.
Fordel sjokoladepuddingen i 2-3 porsjonsskåler. Oppskrifta gir 2 store eller 3 litt mindre porsjoner. Sett i kjøleskapet. Etter ca. 4 timer er sjokoladepuddingen spiseklar, men den kan fint oppbevares eit par dager kjølig.
* Tips / alternativer Kokosmelk: du kan bruke både fullfett og light variant. Fullfett kokosmelk vil gi meir næring, fyldigere konsistens og rundare smak.
Sukrin+ og sukrin gold: kan byttes med anna søtning tilsvarande 3 ss sukker.
Gelatinplater: eg brukte 3 gelatinplater og fikk en krema, fyldig sjokoladepudding (litt som ProPud for dere som har smakt det). Bruk 4-5 gelatinplater om du ønsker den faste sjokoladepudding konsistensen.
Server gjerne med litt friske bær!
Ønsker du vaniljesaus finner du min sukkerfri oppskrift her. Siden eg lagde krema sjokoladepudding var det ikkje nødvendig, men hadde eg laga den fastere ville eg laga vaniljesaus som tilbehør.
Sjokolade er lykke, og lykken er til for å deles <3
*
Psst: ukestilbud på alle ytterjakker hos x-life denne veka! Er meldt snø og kaldt framover, verdt å spare nokre kroner på ei ny jakke 🙂 Sjå utvalget her.
God onsdag vidare!
*

Innholder annonselenker

Hei!

Det er onsdag akâ lillelørdag og eg har en deilig dessert til dere i dag! Det er ingen tvil om at kombinasjonen mellom sjokolade og kokosmelk er knallgod, og denne gangen har eg laga sjokoladepuddingen med nettopp kokosmelk. Den passer like godt for dei som ønsker eit sunnere alternativ, som dei som ikkje tåler melk. Den er også sukkerfri, så denne kan man nyte med den beste samvittighet i kveld om man vil 🙂

Sjokoladepudding med kokosmelk, 2-3 porsjoner
400 ml kokosmelk*
3 ss kakao
1 ss sukrin gold
1 ss sukrin+
3-5 gelatinplater*
en klype salt

Slik gjer du:
Legg gelatinplatene i kaldt vatn. Bland kokosmelk, kakao, sukrin+, sukrin gold og salt i en liten kjele. Varm opp under omrøring, det trenger ikkje å koke.

Etter 3-4 minutter er gelatinplatene mjuke. Ta dei opp av vatnet , la dei renne litt av seg og visp inn i den varme melkeblandinga.

Fordel sjokoladepuddingen i 2-3 porsjonsskåler. Oppskrifta gir 2 store eller 3 litt mindre porsjoner. Sett i kjøleskapet. Etter ca. 4 timer er sjokoladepuddingen spiseklar, men den kan fint oppbevares eit par dager kjølig.

* Tips / alternativer
Kokosmelk: du kan bruke både fullfett og light variant. Fullfett kokosmelk vil gi meir næring, fyldigere konsistens og rundare smak.

Sukrin+ og sukrin gold: kan byttes med anna søtning tilsvarande 3 ss sukker.

Gelatinplater: eg brukte 3 gelatinplater og fikk en krema, fyldig sjokoladepudding (litt som ProPud for dere som har smakt det). Bruk 4-5 gelatinplater om du ønsker den faste sjokoladepudding konsistensen.

Server gjerne med litt friske bær!

Ønsker du vaniljesaus finner du min sukkerfri oppskrift her. Siden eg lagde krema sjokoladepudding var det ikkje nødvendig, men hadde eg laga den fastere ville eg laga vaniljesaus som tilbehør.

Sjokolade er lykke, og lykken er til for å deles <3

*

Psst: ukestilbud på alle ytterjakker hos x-life denne veka! Er meldt snø og kaldt framover, verdt å spare nokre kroner på ei ny jakke 🙂 Sjå utvalget her.

God onsdag vidare!

*

Annonse

2 Kommentarer

A

Aslaug Engelsvoll

19. september 2018

Hei..om kokoskrem er det same som kokosmelk?? Skal lage en kyllingrett å der står det kokoskrem..

Linda Stuhaug

20. september 2018

Det pleier å stå i innlegget kva eg meiner med kokosmelk, men det er uansett kokosmelk som står kaldt. Då skiller den seg og øverste laget er kokoskremen 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg